Els responsables del Mobile World Congress visiten ONCE Catalunya i coneixen la tecnologia accessible que fa la vida més fàcil a les persones cegues

Seccions: Protagonistes
john_hoffman.jpg

John Hoffman, conseller delegat de GSMA, organitzadora del Mobile World Congress i Therese Jamaa, general manager del MWC, van visitar el dijous 23 de gener la seu de l’ONCE a Catalunya. En aquesta trobada amb el delegat territorial, Enric Botí i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius- CRE ONCE Barcelona, van tenir l’oportunitat de conèixer  cóm les tecnologies accessibles fan més fàcil la vida de les persones cegues.

I ho van fer de la mà d'en Pol Montserrat i l'Arense Rodríguez, dos alumnes cecs que cursen actualment 2n d’ESO a Caldes de Montbui i Martorell, respectivament. Els dos estudiants els hi van ensenyar cóm poden interactuar amb el seu Instagram i el seu WhatsApp mitjançant la síntesis de veu i una línia Braille. Therese també va participar en aquesta demo de mòbil inclusiu que es desenvoluparà el proper 25 de febrer en el marc del Mobile World Congress.

Hoffmann, Therese, Pol i Arense es van intercanviar missatges en anglès en temps real i van publicar una foto tots junts en les seves xarxes socials. Per aquesta experiència Hoffmann  es va atrevir a tapar-se els ulls amb un antifaç per estar en igualtat de condicions que els seus companys. Va ser un dia d’escola molt especial.

Enric Botí va  agrair a John Hoffman que “pugui traslladar al món la fita de comptar amb telefonia i tecnologia inclusiva per a que totes les persones puguin operar sense barreres”. Així, per exemple, les persones cegues poden llegir un diari, consultar les seves xarxes socials  o programar un viatge. “Per continuar amb aquest desenvolupament i no excloure a ningú és de capital  importància  fer programes i aplicacions accessibles i amb un disseny universal”.

Per aquesta experiència Hoffmann es va atrevir a tapar-se els ulls amb un antifaç per estar en igualtat de condicions que els seus companys. Va ser un dia d’escola molt especial.


Tecnologia
La tecnologia, per a una persona cega, no és només un vehicle per accedir a informació amb total autonomia personal, sinó que és més que això: una oportunitat per sentir-se en igualtat i en una vida millor.

L'ONCE ha assumit el compromís de garantir a les persones afiliades l'aprenentatge del conjunt de tecnologies que faciliten el desenvolupament ple en tots els àmbits: salut i vida diària, educació i cultura, ocupació, oci i esport, etc. Des del nostre Centre de Tiflotecnologia i Innovació ens endinsem en el món de la tecnologia accessible i de l'adaptació de la tecnologia per a persones amb discapacitat visual conegut com Tiflotecnologia, que constitueix la base per no perdre el tren de la societat de la informació i el coneixement.
Cimera Mundial de la ceguesa

Cimera Mundial de la Ceguesa

John Hoffman també va tenir l’oportunitat de passar una fulla del calendari que ens apropa un dia més a la celebració de la Cimera Mundial de la Ceguesa, que es celebrarà a Madrid el juny de 2020.

El Grup Social ONCE convertirà Madrid en la capital mundial de la ceguesa amb la celebració del World Blindness Summit Madrid 2020, una cimera històrica que se celebrarà del 19 al 24 de juny de 2020 per debatre i marcar el camí cap al futur dels més de 285 milions de persones amb discapacitat visual del món.

Es tracta de la major assemblea internacional al voltant de la discapacitat visual, que comptarà amb una assistència de més de 1.500 persones cegues vingudes de 190 països i més de 200 organismes relacionats amb la discapacitat visual compartint espais, tallers, ponències, coneixements i experiències en favor del debat cap a un futur millor i sobre el qual treballar junts, globalment.

La inclusió de les persones amb discapacitat visual és un dels principals reptes del World Blindness Summit Madrid 2020, impulsant així un dels objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts