Nº 37 GENER 2020

cupon_de_la_once_dedicado_al_dia_internacional_del_voluntariado051219.jpg
El Dia Internacional del Voluntariat va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dijous, 5 de desembre. Cinc milions i mig de cupons van difondre la tasca dels voluntaris amb la frase 'Fes voluntariat, canvia el món', per retre homenatge als que ofereixen el seu temps a diverses causes socials. L'ONCE compta amb diversos programes de treball per a persones voluntàries per reforçar la consecució de l'autonomia personal i inclusió social de les persones amb ceguesa o discapacitat visual afiliades a l'Organització.
ofrena_floral_dia_discapcitat.jpg
Dimarts 3 de desembre Dolors Luna, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs va assistir a l’acte. El monument 'Superació' s'alça en homenatge als esportistes amb discapacitat.
estudi_greuge_economic.jpg
El passat 3 de desembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i dels 40 anys de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va tenir lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona la presentació de l’estudi 'Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona'. Per part de l’ONCE Catalunya van assistir Enric Botí, delegat territorial; David Bernardo, president del Consell Territorial i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Afiliats. Les persones amb discapacitat pateixen un greuge econòmic que se situa, de mitjana, entre els 17.700 i els 41.200 euros anuals.
kiosco_l_h_todos_de_cara_guai.jpg
Ja n’hi ha 25 a L’Hospitalet de Llobregat. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya. Van participar Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rosa Díaz, directora de l’agència de l’ONCE a L’H i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Xavier López.
dia_discapacitat.png
Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que se celebra cada 3 de desembre, el COCARMI, del qual forma part l'ONCE Catalunya, va fer públic enguany un manifest, que apel·la a la necessitat de prendre consciència sobre el creixent problema social de la soledat no volguda. I convida a l'acció pública i cívica perquè entre totes les persones, també les que tenen una discapacitat, fem de la vida en comunitat, sense restriccions, una experiència rica, decent, intensa i extensa. Amb la participació de les dones i homes amb discapacitat, sense aïllament ni solitud forçosa, fent realitat la inclusió, es produirà una enorme millora personal i col·lectiva.
Divendres 29 de novembre va finalitzar el termini de presentació d’obres al XXII Concurs Literari Roc Boronat. Aquesta edició ha comptat amb la quarta participació més alta de la història dels guardons:73 títols. A la categoria de narrativa, oberta a tothom, s’han presentat 67 obres i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, sis. Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer trimestre del 2020.
gsma_4.jpg
Adreçat al personal de GSMA, hi van participar unes 20 persones, rebudes per l’Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya. A la seu de la institució a Barcelona van conèixer l'atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 afiliats i afiliades de la ciutat i a més de 10.000 de la seva àrea d’influència. Tanmateix el grup del GSMA va experimentar els tipus de visió que afecten majoritàriament a les persones amb discapacitat visual amb unes ulleres especials que simulen diferents patologies. Al carrer, van posar en pràctica la teoria rebuda sobre la tècnica guia. Ho van fer per parelles. Una persona va caminar amb els ulls tapats i el seu acompanyant la va guiar. Després van canviar els papers.
once_innova_emprendedores.jpg
L'ONCE llançà el passat 10 de novembre ONCE Innova Emprendedores, un nou programa de captació de talent emprenedor en forma de concurs per premiar els millors projectes de startups i particulars amb bones idees per millorar la qualitat de vida de persones cegues a tots els àmbits, des de l'ocupació fins a l'accés a l'oci, l'educació o la cultura. El termini per enviar les propostes acaba el 31 de gener de 2020.
curso_foto_familia.jpg
La formació, cofinançada pel Fons Social Europeu, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Vull Treball i ha conclòs aquest divendres amb un acte celebrat en Barcelona.
santa_llucia_bcn_vista_general.jpg
L’ONCE va viure dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia i el 81 aniversari de l’ONCE. Més de 3.500 persones van commemorar l'aniversari i el dia de la patrona de les persones cegues amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya.
cupon_santa_llucia_ceros.jpg
TRIBUNA D’OPINIÓ Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya David Bernardo, president del Consell territorial ONCE Catalunya
segundo_cupon_de_la_once_perteneciente_a_la_campana_de_la_dgt_mejor_mas_despacio_171219.jpg
L'ONCE va dedicar quatre dels seus cupons a la campanya 'Millor més a poc a poc', de la Direcció General de Trànsit (DGT), en els sortejos dels dies 16, 17, 18 i 19 de desembre. Un total de 22 milions de cupons van recordar als conductors que la pressa no és bona.
foto_familia_becas.jpg
Un total de 104 estudiants amb discapacitat, d’ells vuit d’universitats catalanes, han obtingut una beca per continuar els seus estudis, realitzar treballs de recerca o pràctiques en empreses, dins de la sisena edició de el programa 'Oportunitat al Talent' de Fundació ONCE per al curs 2019/2020.
medallistes_25_grup.jpg
El passat 19 de desembre, va tenir lloc a l’Auditori ONCE Catalunya el lliurament de medalles i diplomes 25 i 35 anys de feina a la nostra institució. Enguany, un total de 49 companys i companyes adscrits a la Delegació Territorial, van rebre el seu diploma i la medalla dels seus anys de servei a l'Organització. Els treballadors i les treballadores adscrits a les Agències van ser homenatjats a l’acte de celebració de Santa Llúcia.
Divendres, 13 de desembre es va fer la fer la festa del voluntariat a la Delegació Territorial de l’ONCE a Barcelona. Es va fer la presentació oficial de la nova coordinadora, l’Ana Zanfaño.
foto_navidad_familia.jpg
Un equip de l'ONCE format per nou monitors i un coordinador, van ser els responsables d'ocupar el seu temps lliure amb un programa d'activitats que inclouen des d'actuacions de teatre i música, festes de disfresses, “Betlem vivent”, dinàmiques de grup, mindfulness..., fins a excursions als punts d'interès turístic, com Vila Joiosa o la capital d'Alacant. Es van fer activitats com pilates, ioga, classes de ball, jocs de taula o bingo.
cupo_20_diciembre_ceros.jpg
El cupó agraciat el va vendre Ruth Blanco amb el punt de venda situat a la Rambla Guipúscoa, 75, al barri de Sant Martí de Barcelona. Ruth, persona amb discapacitat com tots els venedors de l’ONCE, va vendre a més a més altres dos cupons premiats amb 20.000 euros cadascun (premi a les cinc xifres). En total, aquesta venedora va repartir més d’un milió i mig d'euros a la capital catalana. L’ONCE va repartir també 100.000 euros a Santa Coloma de Gramenet, al sorteig del ‘Cuponazo’ de divendres 20 de desembre. Victorina Revilla, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Santa Coloma des del seu punt de venda ubicat al Carrer Jacint Verdaguer, 154-156.
puericultura_foto_familia.jpg
El 1994, l’ONCE Catalunya va ser pionera en posar en pràctica el Curs de Puericultura per a futurs pares i mares cecs o amb discapacitat visual greu. Aquest any, arribem als primers 25 anys. Entrevistem MariaJosé Seseña, la primera tècnica que va iniciar el taller i es manté fins a dia d’avui. I a la Mar Sardón, que enguany s’ha estrenat.
ramon_lamiel.jpg
Entrevistem Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que acaba de celebrar el seu 40 aniversari.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts