Taller interactiu de com és la vida a cegues

gsma_4.jpg

ONCE Catalunya organitzà dimecres 11 de desembre un taller interactiu de com és la vida a cegues, adreçat al personal de GSMA.

Hi van participar unes 20 persones, rebudes per l’Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya. A la seu de la institució a Barcelona van conèixer l'atenció integral i multidisciplinària a més de 3.000 afiliats i afiliades de la ciutat i a més de 10.000 de la seva àrea d’influència. Als carrers i places barcelonines hi ha uns 500 sentinelles de la Il·lusió, gairebé mig miler de venedors i venedores dels jocs responsables de l’Organització que reparteixen fortuna i reben solidaritat cada dia dels seus veïns i veïnes. 

Al carrer, van posar en pràctica la teoria rebuda sobre la tècnica guia. Ho van fer per parelles

Tècnics en  Rehabilitació de la Delegació Territorial de l’ONCE van explicar la millor manera de comunicar-se amb les persones cegues i la tècnica guia per tal d’ajudar-los i acompanyar-los en els desplaçaments del seu dia a dia. Tanmateix el grup del GSMA va experimentar els tipus de visió que afecten majoritàriament a les persones amb discapacitat visual amb unes ulleres especials que simulen diferents patologies (vista en tub, vista perifèrica o lateral i cataractes). 

Al carrer, van posar en pràctica la teoria rebuda sobre la tècnica guia. Ho van fer per parelles. Una persona va caminar amb els ulls tapats i el seu acompanyant la va guiar. Després van canviar els papers.
Tot seguit, es realitzà una visita a l’edifici ONCE Catalunya, on totes les instal·lacions estan totalment adaptades i són accessibles. Són 44.000 m2 dedicats a la normalització de les persones cegues i amb deficiències visuals greus amb espais diàfans, plens de llum i elements de contrast tant en la retolació per a distingir portes i accessos. Des d’aquí es coordina la prestació de serveis socials personalitzats que l’ONCE dona a Barcelona i tot Catalunya.

El grup del GSMA va visitar  el Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, centre pioner en la integració dels nens cecs a les escoles ordinàries.

 

Van visitar:

- Pis de Vida Diària on van conèixer com es treballen amb els afiliats les adquisicions d’habilitats de la vida quotidiana com cuinar, planxar o canviar bolquers.
- Impremta Braille, on es produeix i distribueix entre els afiliats tot tipus de documents i recursos bibliogràfics sonors i en el sistema de lectoescriptura Braille. Van poder veure les diferents màquines d’impressió Braille, així com la laboriosa producció de contes infantils i diversos materials en relleu com plànols, monuments o la guia del metro de Barcelona. La Biblioteca Digital ONCE (BDO), té uns fons documental de gairebé 55.000 títols, entre format àudio i Braille.
- Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, centre pioner en la integració dels nens cecs a les escoles ordinàries. S’encarrega de coordinar els programes educatius dels afiliats i supervisa l’evolució dels alumnes integrats en l’educació ordinària. També  treballa directament en el camp de la investigació, l’adaptació curricular, la formació de professionals i la innovació educativa. Actualment, a Catalunya hi ha uns 1.151 estudiants cecs o amb deficiència visual greu. Els visitants van poder conèixer la biblioteca, les aules, sales d’estimulació infantil i tecnologia.

El grup del GSMA, a l'aula d'estimulació sensorial del CRE.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)