Nº 35 NOVEMBRE 2019

fas_6_anys_guai.jpg
En aquesta edició es renova l’acord amb l’ONCE signat el 2017 per tal d’adaptar la targeta al sistema de lectura i escriptura tàctil, el Braille. D’aquesta manera els infants amb discapacitat visual podran participar en el programa des de l’inici.
cupoteatrelleidaguai.jpg
El Teatre de la Llotja de Lleida va ser protagonista el cupó de l’ONCE del diumenge 20 d’octubre dintre de la sèrie ‘Ciudades a escena’ que l’ONCE dedica als teatres més emblemàtics de 50 províncies de tot l'Estat.
La vicepresidenta de l'ONCE Imelda Fernández va afirmar que "és un orgull que l'ONCE sigui la primera entitat a nivell mundial en tenir un sistema perfectament preparat per compartir i rebre llibres accessibles en Braille i en so amb un criteri clar i respectuós".
inserta_cursos_mujeres.jpg
Un grup de dones amb discapacitat especialment vulnerables va finalitzar un curs de formació impartit per Inserta Empleo amb l'objectiu d'ajudar-les a afrontar el seu futur laboral amb garanties d'èxit.
futbol_conveni.jpg
FUNCATBOL cedeix gratuïtament a la FCECS, 84 tanques de la seva propietat, que traspassarà l’ús d’aquestes a l’ONCE.
cupon_enfermedad_mental.jpg
El Dia Mundial de la Salut Mental va ser el motiu del cupó de l'ONCE de dimecres 9 d'octubre. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquest dia, que es celebrà el 10 d'octubre. Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes de l'ONCE, va lliurar a Nel A. González, president de Confederació Salut Mental, una làmina emmarcada amb aquest cupó.
isaac_pedros_camiseta_once_guai.jpg
Per primera vegada, una persona cega i amb discapacitat física motriu, Isaac Padrós, completà la volta en caiac individual a l'illa de Menorca. Acompanyat del caiaquista professional Rai Puig, Padrós va finalitzar el dia 4 d'octubre el recorregut d'uns 160 quilòmetres realitzat en 9 etapes, des del 22 de setembre.
contes_biblioteca_tarragona.jpg
Dijous 10 d’octubre Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, va lliurar a la directora de la Biblioteca Municipal de Tarragona, Dolors Saumell, quatre contes infantils en Braille. Va ser a la Sala Infantil de Biblioteca Municipal. Els nous títols que formaran part del fons d’obres d’aquesta biblioteca són: EI meu primer llibre de la mona, La bruixeta Rosaura, Rac rac, fa el corc, We go to...
liceu.jpg
5,5 milions de cupons mostraran la imatge del temple operístic de Barcelona, considerat un dels més importants del món.
vol_adaptat_grup_once.jpg
Dissabte 5 d'octubre un grup de persones cegues de l'ONCE a Catalunya va participar a la II Jornada d'Aviació Adaptada a l'aeròdrom Igualada-Òdena. L'activitat estava adreçada a joves d'entre 18 i 30 anys, que durant la jornada d'aviació adaptada per a persones amb discapacitat van poder pujar als avions i avionetes ... i volar.
cuponazo_041019_ceros.jpg
El sorteig de l’ONCE deixà a la ciutat del Llobregat un gran premi de 9 milions d’euros i altres 8 premis de 25.000 euros cadascú i un de 40.000 euros. A Sant Adrià del Besòs va tocar també un premi de segona categoria de 100.000 euros. En total, l’ONCE donà t a tot l’Estat 11 milions d’euros amb premis a Burgos, Granada, Galicia, Madrid, Huelva i Dos Hermanas (Sevilla).
cartel_concurso_escolar_guai.jpg
36 Concurs Escolar del Grup Social ONCE. “ONCE upon a time. La mirada de tod@s” mobilitza més de 2.000 docents i 150.000 estudiants, que seran protagonistes de la major assemblea mundial de persones cegues que tindrà lloc a Madrid el juny 2020.
reuscaminata.jpg
El Programa “Pas a Pas” dels quatre Equips d’Atenció Primària de Reus de l’Institut Català de la Salut (ICS) Camp de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i l’ONCE, van programar pel passat 16 d’octubre, una caminada solidària i saludable. La caminada es va realitzar fent parelles de caminadors, formades per integrants del “Pas a Pas” i persones afiliades a l’ONCE de Reus i Tarragona, amb els seus gossos pigall o bastons.
cadira_de_rodes_a_fundacio_cruyff_1.jpg
Des de Fundación ONCE s’impulsa el foment de l'activitat esportiva entre la població jove amb discapacitat i es dóna visibilitat a la pràctica esportiva del bàsquet en cadira de rodes com una de les principals eines per aconseguir la plena inclusió de les persones amb discapacitat.
foto_mesa_inaugural_estudio_empleo.jpg
Segons aquest informe, desenvolupat per Fundació ONCE i elaborat per PwC, les administracions públiques tenen un estalvi de 13.237 euros per cada persona amb discapacitat emprada en una empresa ordinària. Reducció de l'exclusió social de les persones amb discapacitat, millora en la gestió de les persones de les empreses i disminució de la despesa de les administracions públiques són algunes de les conseqüències de les polítiques d'integració laboral que duen a terme les empreses.
muevete.jpg
Els objectius són: donar a conèixer les Malalties Rares (MR, les que afecten a menys de 5 de cada 10.000 persones); animar a les persones amb discapacitat a practicar esport saludable; eliminar les barreres socials i acostar a la població la realitat dels pacients i familiars de MR. També pretén recaptar fons per a la continuïtat de les investigacions.
parlament.jpg
Amb la modificació es dona compliment a la resolució del Parlament sobre igualtat i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial de 2017, i a la Convenció de Nacions Unides sobre drets de les persones amb discapacitat.
L'ONCE lidera el Top 15 de les marques amb forta imatge corporativa, per davant de grans com El Corte Inglés, Mercadona, Ikea, Coca Cola, Apple, Amazon, Danone, Samsung, Lidl, Decathlon, Mac Donalds, Mercedes, BMW...
gala_esport_foto_familia.jpg
Dissabte 19 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXIV Gala de l'Esport a l'Auditori ONCE Catalunya. Un acte d’homenatge a tots i totes els esportistes cecs i amb discapacitat visual greu guardonats, els i les que han guanyat medalles a Campionats del Món, d’Europa, d’Espanya i als que ja han aconseguit mínima paralímpica. I també als seus entrenadors, tècnics i guies. També vam aplaudir els campions de Catalunya. Va ser una jornada festiva en què l'esport professional, l'esport de base i formació es van donar la mà.
teatre_tarragona_con_ceros.jpg
El Teatre Metropol de Tarragona, protagonista del cupó de l’ONCE del diumenge 3 de novembre dintre de la sèrie ‘Ciutats a escena’ que l’ONCE dedica als teatres. La presentació del cupó va ser dimarts 29 d’octubre en un acte en el qual van intervenir Pau Ricomà, alcalde de l’Ajuntament de Tarragona; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona.
reusgossos4.jpg
L'exhibició va anar a càrrec de dos instructors amb dos gossos pigall de la Fundació ONCE del Gos Guia (FOPG), una institució que en els seus 29 anys d'història ha facilitat més de 2.500 gossos a les persones cegues o amb discapacitat visual, i que han convertit aquests animals en un veí més al costat dels ciutadans catalans. A l’actualitat a Catalunya hi ha 189 gossos pigall en actiu: 156 a Barcelona, 18 a Tarragona, 14 a Girona i 1 a Lleida. L’exhibició va estar presidida per Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus. Es va posar un antifaç i va fer una petita part del circuit amb un gos pigall. Per part de l’ONCE hi van ser Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Arantxa Vallespi, directora de l’agència de l’ONCE a Reus.
francesc_roig_caritas.jpg
ENTREVISTA A FRANCESC ROIG, PRESIDENT DE CÀRITAS CATALUNYA: "Si parlem des d’una visió història, evolutiva, podríem dir que som menys pobres, que ha minvat el número de persones que passen gana o que moren per determinades malalties, que la democràcia està ara més implementada en l’àmbit mundial que no pas fa quaranta anys; però també podem dir que cada cop augmenta més la desigualtat i que aquest sistema econòmic de capitalisme desenfrenat cada cop condemna més milions de persones a l’exclusió social".

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts