Nº 10 JULIOL 2017

natacion_campeonato_espanya.jpg
El Campionat d’Espanya per Clubs, celebrat a Cadis els dies 3 i 4 de juny amb la participació de 64 entitats i 209 nedadors d’Espanya i Portugal, ha portat un rècord nacional i un munt de medalles pels esportistes catalans. Cal destacar a la nedadora Marian Polo, que va fer la millor plusmarca espanyola en 50 esquena i millors marques en altres proves. La Marian ja té la mínima per anar al Mundial de Mèxic que es celebrarà del 30 de setembre al 6 d’octubre. Carla Casals
alaska_y_mario_vaquerizo_posan_con_un_abanico_conmemorativo_del_cupon_del_worldpride_madrid_y_la_estatua_de_un_perro_guia_de_la_once.jpg
La ONCE difunde el WorldPride Madrid 2017 en 5,5 millones de cupones con la bandera arcoíris, un símbolo de igualdad en todo el mundo.
foto_regueros_facana_principal_retallada.jpg
La seu de l’Organització al carrer Sepúlveda millora l’accessibilitat gràcies a la tecnologia beepcon, una sèrie de dispositius que permeten orientar les persones cegues amb el mòbil. L’eina de darrera generació funciona amb bluetooth mitjançant una app disponible per a IOS i Android, dóna informació sobre un determinat espai i es pot connectar a Internet per ampliar informació. Facilita la localització i informació addicional. Aquesta eina d'última generació és un instrument clarament integrador per a tothom. A les persones cegues els serveix com a indicadors espacials i els dona ubicació i referència. I a les persones que veuen els facilita informació d’utilitat.
medalla_esport_josep_juanola_9.jpg
El passat 9 de juny, al Pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat de Girona, l'afiliat i esportista Josep Maria Juanola Conill va rebre la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines 2017, en el decurs de la 37ena edició de Les Medalles de l’Esport que va premiar 15 persones vinculades al món de l’esport.
voluntario_acompana_persona_ciega_visita_museo.jpg
L'Organització proposa diversos programes de voluntariat a través dels quals es podrà donar suport a les persones afiliades a l'Organització, per a la realització de determinades tasques que, pel fet de tenir una discapacitat visual greu, són de més difícil execució, i ajudar-les a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport proper suficient. Inclou programes d'acompanyament, accés a la informació i suport esportiu, cultural o recreatiu.Un total de 2.181 voluntaris dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l’Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE.
natacio_bcn_92.jpg
Durant la segona sessió del Trofeu, que va tenir lloc a les instal•lacions del Club Natació Sant Andreu, es va fer un reconeixement als nedadors participants en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992. També van rebre un petit homenatge els nedadors paralímpics participants als Jocs de Rio 2016: Miguel Luque, Antoni Ponce, José Antoni Marí, Sarai Gascón, Óscar Salguero i la nedadora de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) Marian Polo.
premios_discapnet.png
Es tracta d'una aplicació que suposa un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat, majors, menors i altres col•lectius. Mass Factory és una empresa tecnològica catalana, 'spin-off' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), constituïda amb l'objectiu de crear productes innovadors que aportin valor a la societat.
premio_television_tv3.jpg
Otros trabajos de Radio 5 de RNE, www.elespanol.com y ‘Hoy Diario de Extremadura’ también galardonados. Los Premios Tiflos destacan aquellos trabajos que valoran el enfoque de periodismo social sobre la actualidad y que, publicados durante el año 2016, han sido capaces de reflejar los valores relacionados con la integración y normalización de las personas con discapacidad o en riesgo de exclusión, así como la supresión de las barreras físicas y mentales que, en ocasiones, afectan a quienes no están en situación de valerse en igualdad de condiciones.
sordcecs_parlament.jpg
Divendres 30 de juny, una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, han visitat el Parlament de Catalunya. El Parlament, amb l’assessorament de tècnics en rehabilitació i especialistes en sordceguesa de l’ONCE, ha dissenyat la visita adaptada. Van recórrer diferents estances de l’edifici i l’Hemicicle i van seure als escons dels diputats i consellers i conselleres.
visita_guiada_exposicio_veure_i_tocar_mmb.jpg
Des de la seva inauguració fins la seva clausura el passat 1 de juny, un total de 13.640 persones han visitat l’Exposició Itinerant que celebra els 25 anys del seu Museu Tiflològic, que té la seva seu central a Madrid i va acollir el Museu Marítim de Barcelona. Això és una xifra rècord! Cal destacar la visita guiada per a afiliats a l’ONCE que es va fer el 21 de maig i la del dia de la clausura, a la qual van assitir 200 persones del grup de la gent gran de l’ONCE a Catalunya, capitanejats per Pere Badia, president de SUPO Barcelona. El dissabte 20 de maig, coincidint amb la Nit de Museus, el nombre de persones que van visitar l’exposició va estar força destacat.
landscape_km0.png
Carme Ollé i Ei Point s’han unit per presentar una nova experiència en el seu procés creatiu. Landscape Km0 pretén no només ser una exposició de fotografia, sinó que es presenta en un format d’instal•lació en la qual, a més de les 24 fotografies de productes de proximitat del territori, s’hi ubica un quadre principal sobre un metacrilat transparent que permet accedir a un espai virtual connectat amb l’obra de la sala. En aquest espai virtual, els artistes plantegen un debat perceptiu entorn als cultius de les Terres de l’Ebre, un diàleg entre l’espectador i l’artista. L’objectiu d’aquesta proposta innovadora és superar qualsevol barrera que s’interposi entre els espectadors i l’obra i convertir-los en partícips, deixant enrere l’actitud contemplativa.
Li han concedit el guardó per treballar durant 25 anys en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, per promoure que la discapacitat es visualitzi amb normalitat des d'una perspectiva humana, social i ciutadana, i per potenciar el respecte als valors relacionats amb la discapacitat entre els tarragonins. Un grup d’una dotzena d’afiliats de l’ONCE a Tarragona, amb la seva directora, Sara Gimeno, al capdvant, van assistir a la cerimònia d’entrega. I es van felicitar pel premi i per acostar l’Organització a la societat amb l’objectiu de normalitzar la vida de les persones amb discapacitat.
dia_de_la_tapa_140617.jpg
El cupón de la ONCE del 14 de junio difundióuna de las tradiciones culinarias más importantes: la tapa, dedicando cinco millones y medio de cupones al Día Mundial de la Tapa, que se celebra el 15 de junio.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts