ONCE busca voluntaris a Barcelona, Girona, Valls, Granollers, Tortosa, Vendrell i Vilanova i la Geltrú

Seccions: T'interessa
voluntario_acompana_persona_ciega_visita_museo.jpg

L'Organització proposa diversos programes de voluntariat a través dels quals es podrà donar suport a les persones afiliades a l'Organització, per a la realització de determinades tasques que, pel fet de tenir una discapacitat visual greu, són de més difícil execució, i ajudar-les a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport proper suficient.

En l'actualitat, per l'ONCE, seria de gran ajuda comptar amb més voluntaris a Barcelona, Girona, Granollers, Tortosa, Valls, Vendrell i Vilanova i la Geltrú.

En l'últim any, més de 2.000 persones es van beneficiar del Voluntariat de l'ONCE gràcies a la col•laboració d'aquests voluntaris, amb un volum de 38.833 accions.

A més, l'ONCE també ha posat en marxa un projecte adreçat a persones amb sordceguesa, del qual s'han beneficiat en l'últim any 160 persones amb aquesta doble discapacitat, que arrenca amb una formació específica que garanteix la comunicació d'aquestes persones amb els mateixos voluntaris i amb el seu entorn, el que constitueix tot un repte.

Programes per a totes les necessitats
El Voluntariat ONCE comprèn els programes d'acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural-recreatiu i d'experiència personal.

Mitjançant el d'acompanyament, les activitats que es realitzen són donar suport a la persones en els seus diferents desplaçaments com els serveis que ja li presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia ...), assistència a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos, entre d'altres. Aquesta opció és la que major nombre de peticions atén, per a realitzar tot tipus de gestions personals.

El programa d'Accés a la Informació va dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa en documents, com emplenament d'impresos, lectura de correspondència i documents privats, etc, i igualment amb les noves tecnologies.

Amb el Programa Esportiu, es facilita la pràctica esportiva, grupal o individual, de les persones cegues en totes les diferents activitats i tots els nivells. Es col•labora en l'accés a instal•lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior, es possibilita a la persona cega les indicacions i referències necessàries en entrenaments i proves, i es localitzen els elements i instruments esportius i estris personals.

En el Programa Cultural-Recreatiu es fa més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals i recreatives.

Finalment, el Programa d'Experiència Professional divulga experiències laborals que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació. Els voluntaris donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquelles persones cegues que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada. A més de donar suport, per part d'afiliats que hagin desenvolupat iniciatives de creació empresarial, a altres afiliats que vagin a emprendre el seu camí professional per compte propi.

Plataforma del Voluntariat
El pla de Voluntariat ONCE està integrat a la Plataforma del Voluntariado (www.plataformavoluntariado.org).  La Plataforma coordina la promoció i difusió del voluntariat i l'acció solidària a nivell estatal. Es constitueix el 1986 i està integrada per 78 organitzacions d'àmbit regional i local, així com per plataformes autonòmiques i provincials que representen a més d'un milió de persones.

Entre els seus membres figuren ONG i plataformes que treballen en diferents esferes de la societat, com ara la Creu Roja, Càritas, Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), UNAD, Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, Save The Children, ONCE o Metges del Món, entre d'altres. La seva tasca és impulsar el voluntariat, promoure el compromís i la participació social, a més de sensibilitzar la ciutadania.

Per a més informació:

Voluntariat a Barcelona / 93 238 10 24 
voluntariadocatalunya@once.es
 

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts