Nº 71 GENER 2023

foto_ple_parlament.jpg
El passat 15 de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució per tal que els dispositius digitals incorporin el català en les veus sintètiques que usen les persones amb discapacitat visual. La proposta de resolució. va estar defensada per Josep Maria Llop, afiliat a l'ONCE, exdiputat del Parlament i exalcalde de la Palma de Cervelló.
deportes_autoridades_con_todos_los_premiados.jpg
La FEDC ret homenatge a esportistes, tècnics, periodistes i entitats. Miguel Ángel Torralba; Sara Martínez, Jon Santacana i Miguel Galindo; Unait Sánchez; Antena 3 Esports; la Real Federació Espanyola de Judo; Raquel Aguado i ONCE Andalusia, reben les distincions.
ilunion_portada.jpg
Van participar Enric Botí, d’ONCE Catalunya; Alejandro Oñoro, conseller delegat d'ILUNION, que va fer la clausura, i Paola del Riu, directora Corporativa de Persones i Organització.
teatre_lliure.jpg
El Museu de Llívia ha iniciat un procés de digitalització 3D del seu patrimoni, per crear un espai més inclusiu i accessible que permeti a les persones amb discapacitat visual descobrir tots els secrets de l'art llivienc. I el Teatre lliure aposta per l’accessibilitat de totes les seves obres i, per això, compta amb els ‘Divendres Accessibles’, un iniciativa que permet gaudir del teatre a tots els públics, en igualat de condicions.
doc_reus_ok.jpg
El passat 29 de novembre, el Centre Cívic del Carme de Reus va projectar l'obra 'Sense llum, tres punts en l'espai', un curt dirigit per Carles Cubos i protagonitzat per Meritxell Agustench, afiliada a l’ONCE, que narra la història de com una persona fa front a la pèrdua de la visió. Va estar acompanyada per l'Arantxa Vallespi, directora de l'agència de l'ONCE a Reus i per un grup d'afiliats i afiliades de la localitat.
captura.png
L’ONCE Catalunya va acollir el III Trofeu Internacional ‘Ciutat de Barcelona’ de goalball, que recuperà la categoria femenina, amb un gràn èxit de públic, i de participació, amb partits molt emocionats. Els brasilers es van imposar a França per 7-8 en una final disputadíssima. La final femenina va ser entre Brasil i CSAVH LIO i, tot i que el partit va estar molt igualat, les franceses van guanyar la final per 4-8.
roc_boronat._aria_paco.jpg
Dijous 15 de desembre va finalitzar el termini de presentació d’obres a la XXV edició del Concurs Literari Roc Boronat. Pendent de les dades definitives, de comptabilitzar els treballs que arribin per correu postal, aquesta edició compta amb la participació de més de 70 títols. Les obres gunayadores es coneixeran al primer trimestre del 2023.
a-tu-lado.jpg
L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, que va néixer a principis del 2020, és detectar i abordar els casos de soledat no desitjada de les persones cegues i amb discapacitat visual afiliades a l'ONCE, especialment d’aquelles que tenen més de 55 anys, i atenuar aquest sentiment.
cipriana.jpg
ENTREVISTA A CIPRIANA MEDIAVILLA, afiliada, 84 anys, els mateixos que l'ONCE. Burgos, 1938. Aquí comença la història de la Cipriana, o Cipri, com l'anomenen afectuosament. Una dona valenta, coetània a l'ONCE, que va créixer al seu costat i de la seva mà... "Vaig néixer a Burgos l'11 de juliol de 1938, i l'ONCE el 13 de desembre també a Burgos". Va néixer un 11 de juliol, un número que, com si d'un senyal o premonició es tractés, l'acompanyarà al llarg de tota la seva vida. No obstant això, a la Cipri no li agrada parlar de casualitats perquè, segons diu, “aquestes només existeixen perquè algú les posa en el teu camí per ser casuals”. Així, els camins de la Cipriana i l'ONCE estaven destinats a unir-se des del principi, des de l’any 1938.
la_marato_portada.jpg
La solidaritat també és inclusiva. Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE van fer de voluntàries, una vegada més, al centre de trucades de la Marató de TV3, que enguany arribà a la seva 31ena edició, dedicada a les malalties cardiovasculars. En el torn de tarda, van ser les encarregades de rebre les trucades de solidaritat del poble de Catalunya.
7_fiesta_voluntariado_2022.jpg
Divendres 16 de desembre es va retre homenatge als voluntaris i voluntàries d'ONCE Catalunya. Un reconeixement a la seva dedicació, treball, esforç, afecte, i, sobretot, per ajudar a fer que les persones cegues i amb discapacitat visual, els nostres afiliats i afiliades, siguin cada dia una mica més autònoms.
emilia_castro_venedora_portada.jpg
Emilia Castro, agent venedora dels jocs responsables de l'Organització, és qui va portar la sort a Santa Coloma amb la venda d'un cupó, de dissabte 10 de desembre, premiat amb un sou de 5.000 euros al mes durant 20 anys i 300.000 euros al comptat. En total, va repartir 1.5000.000 d’euros. “M'he emocionat molt quan he vist que havia repartit un premi tan gran. A més, recordo comentar-li a la persona que el va comprar que aquests números tan rars són els que acaben tocant, i no em vaig equivocar. Va demanar un 00 i li va toca el premi”. I als sortejos de divendres 23 de desembre, la vigília de la Nit de Nadal, la sort també va acompanyar-nos amb gairebé un milió d'euros del 'Cuponazo' i un pessic de l'Eurojackpot.
millor_venedora_once_catalunya_portada_ma._teresa_roig_navarra.jpg
Els millors venedors i venedores de l’any 2022 de cadascun dels centres de l’ONCE a Catalunya van rebre un homenatge i un diploma per haver estat reconegut/da venedor/a pels seus mèrits professionals, la seva motivació i la seva dedicació diària, de mans dels seus respectius directors de centre.
medalles_collage_35anys_agencies_1_0.jpg
Les medalles de 25 i 35 anys són una distinció, una petita aturada en el camí prod¡fessional al Grup Social ONCE. Un homenatge que es va materialitzar amb el lliurament de les medalles d’argent i d’or i de diplomes nominals pels treballadores i treballadors que amb la seva dedicació i el seu treball quotidià han arribat als 25 i 35 anys de feina a l’ONCE. El 2022, han estat un total de 99 companys; 27 que han fet 25 anys i 72 ja han fet els 35.
generica_comensals_amb_presentador.jpg
L’ONCE Catalunya va viure dissabte 17 de desembre la celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues, i el 84 aniversari de l’Organització. Ho va fer amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya. Badalona, Figueres (Blanes i Girona), Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Tarragona (Reus), Terrassa, Vic i Vilanova. Van participar, en total, més de 3.500 persones als 18 centres de l’ONCE a tot Catalunya.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts