Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

ana_pelaez_alberto_duran_neven_mimica_y_patricia_sanz_.jpg
La ONCE ha exigido garantías en Bruselas de que la ayuda dirigida desde la Unión Europea a cooperación al desarrollo tenga en cuenta a las personas con discapacidad de los países a los que se envía y no provoque incluso una mayor distancia de estas personas con la dura realidad a la que se enfrentan cada día.
cupo_25_anys_jocs_olimpics_i_paralimpics_bcn_92.jpg
El 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 va protagonitzar el cupó de l’ONCE de dimecres 13 de setembre. Cinc milions i mig de cupons van portar aquesta efemèride per tot l’Estat. La imatge del cupó és una clara reivindicació de la germanor entre els Jocs Olímpics i Paralímpics que es va viure a Barcelona. A la part esquerra figura un moment de la cerimònia d’inauguració amb la famosa salutació HOLA! a l’Estadi Olímpic i a la dreta un moment de la desfilada inaugural dels atletes paralímpics. També hi són els logos dels 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics amb colors vermell, blau i groc i la llegenda: ‘Juegos Olímpicos y Paralímpicos de Barcelona ’92. Amics per sempre/Amigos para siempre.
parlamento_europeo_foto-familia.jpg
Miembros de la Comisión de Empleo del Parlamento Europeo participaron el 21 de septiembre en una jornada en la que pudieron acercarse al modelo sociolaboral de la ONCE, su Fundación e ILUNION, durante una visita a Madrid en la que alabaron esta iniciativa , única en el mundo, y consideraron que puede hacerse extensible al resto de países de la Unión Europea (UE).
recorte_tifloinnova_jul17_ref.jpg
El Centre d’Investigació, Desenvolupament i Aplicació Tiflotècnica (CIDAT) organitza per al cap de setmana del 17 al 19 de novembre, l’Exposició Internacional TifloInnova 2017, en el Complex Esportiu i Cultural de l’ONCE, situat al Passeig de La Habana, número208 (Madrid). L’Exposició Internacional estarà adreçada a tots els afiliats i afiliades de l’ONCE, professionals relacionats amb la discapacitat visual, i al públic en general interessat a visitar-la.
ok_una-alumna-ciega-utilizando-una-tableta-digital-adaptada.jpg
Prop de 1.200 alumnes amb ceguesa o discapacitat visual greu de Catalunya van afrontar el 12 de setembre la tornada a l'activitat escolar i acadèmica com la resta de companys, amb el suport educatiu dels professionals dels equips específics a la ceguesa i la discapacitat visual greu, formats per professionals d'ONCE i del Departament d’Ensenyament. El 99% dels estudiants ho van fer escolaritzats en centres d'ensenyament ordinari, és a dir, seguint el principi de la inclusió educativa.
donacion-fundacion-once-es.jpg
La cadena Specsavers Ópticas y la Fundación ONCE de Atención a Personas con Sordoceguera (FOAPS) iniciaron el 3 de julio una campaña solidaria destinada a mejorar la calidad de vida de estas personas, mediante la atención y el servicio de los mediadores, aquellas personas que les conectan con el mundo, les informan, les acompañan, les enseñan y les motivan. La campaña, que se desarrollará hasta diciembre de este año, consiste en la solicitud, por parte de las ópticas, de un euro solidario a cada uno de los pacientes que se realice un examen visual gratuito en alguno de los ocho centros que la cadena tiene en España. El objetivo final es conseguir recaudar 6.000 euros para sufragar 400 horas de mediación para las personas sordociegas.
Vols saber què fer per mantenir el teu cervell sa? La salut cerebral és clau per gaudir més i millor de la vida. Mantenir sa el nostre cervell és imprescindible per aconseguir una bona qualitat de vida. El Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), promogut pel Institut Guttmann amb el suport de l'Obra Social “la Caixa”, és un estudi de recerca que pretén descobrir què podem fer per mantenir sa el cervell al llarg de la nostra vida. Per desenvolupar l'estudi es necessiten voluntaris sans (sense diagnòstic de malaltia neurològica o psiquiàtrica) d'entre 40 i 65 anys. Participa a través del web: www.bbhi.cat
agente_vendedor_once.jpg
A Catalunya, l'increment de vendes va ser de + 1,54% i es van generar 1.179 llocs de treball. Aquestes són algunes de les dades més destacades del recentment aprovat Informe de Valor Compartit 2016. La Fundació ONCE va destinar 74,8 milions a projectes amb la discapacitat com a protagonista i ILUNION tancà el segon exercici amb la seva nova marca, amb rècord de facturació (796.500.000), un 5,7% més.
convenio_once_generalitat_grup.jpg
La Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni de col•laboració amb l'ONCE i la seva Fundació amb l'objectiu de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l'ocupació, l'accessibilitat universal, l'educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d'altres. L'acord marc, en el qual s'inclou també a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) i l’Asociación Inserta Empleo, el van signar Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. El conveni, que afecta la majoria de departaments del Govern, permetrà millorar la implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat i la coordinació entre totes les entitats signants, té validesa fins finals de 2018.
marrakech.png
La ONCE aplaude la decisión del Parlamento Europeo de aprobar nuevas reglas que permitirán ampliar el catálogo de libros disponibles para personas ciegas y con discapacidad visual o con dificultades de acceso al texto impreso, en formatos como braille o audiolibros. La aprobación de esta norma sitúa a la Unión Europea (UE) en línea con sus compromisos internacionales bajo el Tratado de Marrakech, que suscribió en 2014, pero que aún tiene que ratificar formalmente. Pide que se insista en la gratuidad del intercambio de obras accesibles y que la Unión Europea dé ya el visto bueno definitivo.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Publicador de continguts

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)