Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

convenio_once_generalitat_grup.jpg
La Generalitat de Catalunya ha subscrit un conveni de col•laboració amb l'ONCE i la seva Fundació amb l'objectiu de desenvolupar activitats conjuntes per promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en àrees com l'ocupació, l'accessibilitat universal, l'educació, la innovació i la responsabilitat social, entre d'altres. L'acord marc, en el qual s'inclou també a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS) i l’Asociación Inserta Empleo, el van signar Jordi Turull, conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, el passat 20 de juliol. El conveni, que afecta la majoria de departaments del Govern, permetrà millorar la implementació de polítiques públiques d'integració social de persones amb discapacitat i la coordinació entre totes les entitats signants, té validesa fins finals de 2018.
marrakech.png
La ONCE aplaude la decisión del Parlamento Europeo de aprobar nuevas reglas que permitirán ampliar el catálogo de libros disponibles para personas ciegas y con discapacidad visual o con dificultades de acceso al texto impreso, en formatos como braille o audiolibros. La aprobación de esta norma sitúa a la Unión Europea (UE) en línea con sus compromisos internacionales bajo el Tratado de Marrakech, que suscribió en 2014, pero que aún tiene que ratificar formalmente. Pide que se insista en la gratuidad del intercambio de obras accesibles y que la Unión Europea dé ya el visto bueno definitivo.
El jurat ha destacat diferents aspectes inclosos en Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i Accessibilitat 2016-2020. Des de l’ONCE, felicitem l’Ajuntament per aquest guardó i l'encoratgem a seguir treballant plegats per fer una ciutat més inclusiva i millor per a tothom. Des de l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat també han felicitat a l’ONCE per la part que ens toca “que és molta”. “Sense vosaltres seria molt més difícil”, ens diuen.
premio_television_tv3.jpg
Otros trabajos de Radio 5 de RNE, www.elespanol.com y ‘Hoy Diario de Extremadura’ también galardonados. Los Premios Tiflos destacan aquellos trabajos que valoran el enfoque de periodismo social sobre la actualidad y que, publicados durante el año 2016, han sido capaces de reflejar los valores relacionados con la integración y normalización de las personas con discapacidad o en riesgo de exclusión, así como la supresión de las barreras físicas y mentales que, en ocasiones, afectan a quienes no están en situación de valerse en igualdad de condiciones.
voluntario_acompana_persona_ciega_visita_museo.jpg
L'Organització proposa diversos programes de voluntariat a través dels quals es podrà donar suport a les persones afiliades a l'Organització, per a la realització de determinades tasques que, pel fet de tenir una discapacitat visual greu, són de més difícil execució, i ajudar-les a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport proper suficient. Inclou programes d'acompanyament, accés a la informació i suport esportiu, cultural o recreatiu.Un total de 2.181 voluntaris dediquen la seva atenció, de forma totalment altruista, a beneficiar i millorar la qualitat de vida de persones cegues i amb discapacitat visual greu de tot l’Estat, a través de les iniciatives i programes de Voluntariat ONCE.
foto_regueros_facana_principal_retallada.jpg
La seu de l’Organització al carrer Sepúlveda millora l’accessibilitat gràcies a la tecnologia beepcon, una sèrie de dispositius que permeten orientar les persones cegues amb el mòbil. L’eina de darrera generació funciona amb bluetooth mitjançant una app disponible per a IOS i Android, dóna informació sobre un determinat espai i es pot connectar a Internet per ampliar informació. Facilita la localització i informació addicional. Aquesta eina d'última generació és un instrument clarament integrador per a tothom. A les persones cegues els serveix com a indicadors espacials i els dona ubicació i referència. I a les persones que veuen els facilita informació d’utilitat.
Li han concedit el guardó per treballar durant 25 anys en la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, per promoure que la discapacitat es visualitzi amb normalitat des d'una perspectiva humana, social i ciutadana, i per potenciar el respecte als valors relacionats amb la discapacitat entre els tarragonins. Un grup d’una dotzena d’afiliats de l’ONCE a Tarragona, amb la seva directora, Sara Gimeno, al capdvant, van assistir a la cerimònia d’entrega. I es van felicitar pel premi i per acostar l’Organització a la societat amb l’objectiu de normalitzar la vida de les persones amb discapacitat.
premios_discapnet.png
Es tracta d'una aplicació que suposa un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat, majors, menors i altres col•lectius. Mass Factory és una empresa tecnològica catalana, 'spin-off' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), constituïda amb l'objectiu de crear productes innovadors que aportin valor a la societat.
logotip_paralimpic_grau_boti_eiximeno_sagarra.jpg
El delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Xavier Grau, el president del Consell, Enric Botí; el president de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), Manel Eiximeno i el secretari general del Comitè Paralímpic Español, Miguel Sagarra, van participar a la presentació del logotip commemoratiu del 25 aniversari dels Jocs Paralímpics de 1992. Va ser divendres 19 de maig a l'Ajuntament de Barcelona, en un acte que s'emmarcà dins de les celebracions programades al llarg de l'any per recordar la gran cita olímpica i paralímpica que va transformar la ciutat. L’ONCE dedicarà un cupó commemoratiu de l’aniversari el pròxim 13 de setembre.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts