34 Concurs Escolar de l' ONCE i la seva Fundación: reinventar una escola per a tothom

Seccions: T'interessa
concurso_escolar.jpg

L'ONCE i la seva Fundació han posat en marxa l'edició 34 del seu concurs escolar en què conviden els docents i estudiants a treballar i reflexionar sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom.

El concurs escolar de l'ONCE és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa. Cada any, més de 2.000 professors i 150.000 alumnes treballen sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

Sota el lema “Reinventemos juntos una escuela para tod@s”, el concurs posa a disposició dels participants diverses eines perquè puguin treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, l'intel·ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny d'espai escolar o la diversitat a l'aula. D'aquesta manera, seran els propis escolars i docents els que facin propostes per fer una escola per a tothom.

Confiem que l'èxit del concurs continuï en aquesta edició, avalat pel nombre de participants que al llarg de la seva història ja superen els cinc milions d'alumnes. Durant la passada edició, van participar a Catalunya 12.105 alumnes, 237 mestres i  professors i 126 centres educatius.

Com participar
Al 34 concurs escolar de l'ONCE i la seva Fundació poden participar tots els alumnes dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'educació especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial hauran de realitzar un cartell que reivindiqui una escola per a tots i totes, que haurà d'anar acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat hauran de gravar una peça audiovisual (d'un minut de durada) que ha d'anar acompanyada d'un guió detallat.

Cada grup o aula haurà pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 4 de febrer de 2018.

Acte a Madrid. L'ONCE i la seva Fundació han posat en marxa l'edició 34 del seu concurs escolar en què conviden els docents i estudiants a treballar i reflexionar sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom.

L'ONCE, referent en educació inclusiva
El model educatiu inclusiu de l'ONCE és un exemple d'èxit: en ell la taxa d'abandonament escolar al final de l'ESO és només del 9'6%, enfront del 11% de la mitjana europea o el 20% en la xifra global de Espanya (Informe Monitor de l'Educació i la Formació de 2016, Comissió Europea).

L'ONCE porta anys treballant en aquesta línia de la inclusió acadèmica i social amb models d'intervenció educativa inclusius reconeguts a nivell internacional. Fins als anys setanta, l'única opció educativa per a l'alumnat amb ceguesa o discapacitat visual greu era l'escolarització a les escoles específics de l'Organització. A partir dels anys vuitanta, la legislació educativa canvia i també la societat. Es donen nous plantejaments educatius i els primers intents d'integració. Es creen els Equips Específics d'atenció educativa a persones amb discapacitat visual, es reconverteixen les escoles de l'ONCE en Centres de Recursos Educatius i se signen els convenis de col·laboració en matèria d'atenció educativa a alumnes amb discapacitat visual, entre l'ONCE i les administracions educatives de caràcter estatal i autonòmic.

Gràcies a això, actualment gairebé el 99% de l'alumnat amb discapacitat visual s'escolaritza en col·legis ordinaris, al seu poble, barri o ciutat de residència, seguint el currículum escolar oficial. Aquest bagatge i aquesta experiència són la base d'aquesta edició, on tot el material educatiu ha estat elaborat per especialistes de l'educació per abordar (en línia al currículum escolar) els grans principis de l'escola del futur, l'escola per a tots i totes.
La pàgina web  http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter   @ConcursoONCE
Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE 
YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts