Nº 18 ABRIL 2018

paralimpicos.jpg
El Equipo Paralímpico Español terminó los Juegos de Pyeongchang 2018, celebrados entre el 9 y el 18 de marzo, con el resultado de dos medallas, una de plata y otra de bronce, más cuatro diplomas. El esquiador vasco Jon Santacana y su guía, el aragonés Miguel Galindo, de la Federación Española de Deportes para Ciegos, continuaron cosechando éxitos en los que fueron sus últimos Juegos Paralímpicos. Tras dos agridulces cuartos puestos en el descenso y el supergigante, en la prueba supercombinada lograron por fin ser segundos y sumar su novena medalla paralímpica.
alimentaria_cupon_ceros.jpg
L’ONCE dedica el seu cupó del diumenge 15 d’abril a Alimentària 2018, la Fira d’alimentació, begudes i gastronomia líder a l’arc mediterrani i un referent internacional del sector. Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va lliurar el cupó commemoratiu a J. Antoni Valls, director general d’ Alimentària, en el transcurs de l’acte de presentació de les Activitats Gastronòmiques d’Alimentaria i Hostelco 2018.
mirada_tactil_sabadell_grupo.jpg
Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i a través del seu programa la Mirada Tàctil, el Museu d'Història de Sabadell ha inaugurat una sèrie de mòduls que milloren substancialment l'accessibilitat de les persones amb discapacitat visual o auditiva a la seva exposició permanent. El nou recorregut tàctil que es pot fer, va des dels primers assentaments prehistòrics d'ara fa 7.000 anys, passant pels ibers, la romanització i l'època medieval, fins a arribar a la vila menestral d'època moderna.
cataluna-jose_carlos_fernandez_recibe_el_galardon.jpg
José Carlos Fernández ha estat seleccionat per l’ONCE com el millor venedor de Catalunya de l’any 2017 i un dels 22 millors agents venedors dels productes de joc responsable de l’Organització a tot l’Estat. La distinció és un reconeixement amb el que l’ONCE homenatja el seu esforç i el bon servei als seus clients. A Catalunya, l’ONCE compta avui dia amb una xarxa de quasi 3.000 venedors i venedores. José Carlos és una persona amb discapacitat visual que fa 13 anys que ven els productes de joc de l’Organització.
cuento_braille_mayor_zaragoza.jpg
El Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, seu a la vegada del Servei Educatiu de la Generalitat de Catalunya CREDV, des del primer moment va oferir la possibilitat de col•laborar transcrivint al Braille els documents necessaris per difondre aquesta tasca del col•lectiu. Fins aquest moment, s’han transcrit a Braille: Sota l’acàcia, un conte realista adreçat a infants a partir de vuit anys que reflexiona sobre la pau i la justícia social, La crida, un conte que aborda la consciència ecològica i la conservació del planeta ideal per als nens i nenes de cicle infantil i inicial, La Carta de la Terra, el document fundacional amb tots els Principis (en català i castellà) i Per què ha vingut en Salim?, un conte creat de manera col•lectiva per un grup de gent gran de Tortosa (iaios conta contes) i que narra les peripècies d’un nen nouvingut a casa nostra.
cocarmi_foto_consellers.jpg
Unes 300 persones van omplir la tarda del 6 de març l'Auditori ONCE Catalunya per celebrar els 20 anys del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, que representa més de 500.000 persones i unes 700 entitats. L’acte, sota el lema Obrim camins per les persones amb discapacitat va homenatjar alguns dels membres fundadors del comitè, els quals van creure i apostar per la força de la unitat de les entitats de la discapacitat, i va comptar amb la majoria dels consellers d’Afers Socials dels últims 30 anys
cursallorito-2018_033.jpg
L’ONCE Tarragona i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van organitzar el passat diumenge 4 de març la tradicional Pujada al Loreto. Amb l’objectiu de fer una Tarragona més integrada i inclusiva, la cursa arribà a la seva 29a edició. Aquest any la novetat ha estat que de forma paral•lela per afavorir la participació de persones amb discapacitat es va fer una caminada popular. Tant l’ONCE com el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, que organitzen i coordinen les diferents activitats esportives municipals de la ciutat, volen que aquesta cursa estigui oberta a tota la ciutadania amb la finalitat d'afavorir la inclusió social i molt especialment la participació de persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats.
ignasi-terraza.jpg
El músic barceloní va fer dos concerts durant aquesta important cita musical que organitza l'ONCE. El primer d'ells, el dijous 15 de març, al Teatre Vila Mairena, a la localitat sevillana de Mairena d'Aljarafe i el divendres 16, la cita va ser a la Sala Compañía de Jerez de la Frontera. Va estar acompanyat pel compositor brasiler establert a Madrid Gladston Galliza, també cec.
talgo_foto_familia.jpg
Talgo, Fundación Talgo y Fundación ONCE firmaron el jueves el jueves 8 de marzo un convenio de colaboración por el que se comprometen a trabajar juntos en la mejora de la accesibilidad ferroviaria y a facilitar así el desplazamiento en tren a personas mayores y ciudadanos con discapacidad. Para ello desarrollarán programas y proyectos conjuntos de I+D+i durante los próximos dos años.
extra_padre_ceros.jpg
Terrassa ha estat agraciada amb 360.000 euros, Salt (Girona) amb 200.000 euros i Barcelona amb 120.000 euros.
roc_foto_familia.jpg
El jurat del premi literari Roc Boronat va escollir Anna Punsoda com a guanyadora de la XX edició per l’obra Els llits dels altres, la seva primera novel•la. El premi està dotat amb 6.000 €. L’obra relata la història d'una dona de trenta anys que fa memòria dels episodis que més han marcat la seva vida, un relat cru i terriblement vital. A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Antoni Jaumandreu va vèncer a l’apartat de prosa amb l’obra La noia de la cua. Durant la gala de lliuraments, celebrada el 22 de març, es va homenatjar l’escriptora Maria Antònia Oliver.
L’ONCE va repartir 500.000 euros a Granollers, amb un premi 1ª categoria del seu rasca anomenat ‘X20’ el passat dijous 22 de març. És el premi més gran repartit a Catalunya d’aquesta loteria instantània de l’ONCE. María José García Orta, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Granollers.
lavanderia_de_ilunion_en_sant_boi.jpg
En Catalunya, ILUNION mantiene 40 centros de trabajo y cuenta a cierre de 2017 con una plantilla de 3.872 trabajadores, de los que 1.681 son personas con discapacidad. Las empresas de ILUNION facturaron en 2017 un total de 847,2 millones de euros. Durante este ejercicio, además, cumplió sus objetivos sociales e incrementó su plantilla en 1.597 trabajadores con discapacidad.
sant_boi_2.jpg
Lluïsa Moret, alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, van signar dimarts 27 de març un acord de col•laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat de Sant Boi, especialment amb ceguesa i amb discapacitat visual en àmbits com la mobilitat i l’accessibilitat i el disseny universals, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure o les noves tecnologies.
Concepción Mulet Clemente, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Gavà des del quiosc ubicat al carrer Diagonal, 6, on va vendre la butlleta de l’Eurojackpot amb un premi de segona categoria (5 encerts + 1 sol) premiada amb 440.725 euros.
francia.jpg
El modelo de inclusión social de la discapacidad en España, liderado por el Grupo Social ONCE, es un buen ejemplo para transformar la situación de los 12 millones de personas con discapacidad en Francia”. Así concluía su visita a nuestro país la secretaria de Estado de Personas con Discapacidad de Francia, Sophie Cluzel, tras mantener un encuentro con responsables del Grupo Social ONCE, en la sede del Centro de Recursos Educativos (CRE) de la ONCE en Madrid.En el encuentro se le presentó el modelo de atención educativa, formación y empleo para personas con discapacidad visual de la ONCE; el papel de la Fundación ONCE y el compromiso con el empleo de las personas con discapacidad de las empresas ILUNION.
avila-font_0.jpg
Ignacio Ávila y Joan Font ganaron una medalla de plata en los Campeonatos del Mundo de Pista celebrado en Río de Janeiro entre el 22 y el 25 de marzo. El tándem de los catalanes se metió en la final con el mejor crono, pero no pudo con el dúo británico Stephen Bate-Adam Duggleby, vigente campeón paralímpico y propietario del récord del mundo, y se quedó en el segundo cajón del podio.
varios_de_los_miembros_del_jurado_del_iv_certamen_internacional_once_de_investigacion_sobre_juego_responsable.jpg
La Unidad de Conductas Adictivas del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de Barcelona, ha ganado el IV Certamen Internacional ONCE de Investigación sobre Juego Responsable, con el trabajo titulado ‘Impacto de la publicidad en función de la tipología de juego, factores sociodemográficos y psicopatología asociada’. El proyecto pretende evaluar el impacto de la publicidad en función de la tipología del juego, los factores sociodemográficos (edad, sexo, nivel de estudios, estado civil), y la psicopatología asociada en una muestra de la población con trastorno de juego y, por otro lado, comparar dichos resultados con los obtenidos en una muestra de la población general.
concurso_escolar_once.jpg
Un total d’17.231 escolars i 354 professors de 250 centres educatius de Catalunya han treballat i reflexionat sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom, gràcies a la seva participació en el 34 concurs escolar del Grup Social ONCE. Tots han presentat cartells o "curts" audiovisuals en els que reflecteixen com es pot fer una escola per a tothom.
accesit_afiliado_once.jpg
ONCE Euskadi falló el XVII Concurso Fotográfico “Un Mundo para todos, superación de las discapacidades, certamen cuyos tres primeros premios viajan hasta Irak, India y la Federación rusa. Se han recibido 1.501 fotos de 475 autores de hasta 58 países.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos