Ignasi Terraza, a la Biennal de Música ONCE

ignasi-terraza.jpg

El pianista cec Ignasi Terraza participà a la 16 Biennal de Música ONCE que es va celebrar del 14 al 17 de març a Sevilla, Huelva i Jerez de la Frontera. En concret, el músic barceloní va fer dos concerts durant aquesta important cita musical que organitza l'ONCE. El primer d'ells, el dijous 15 de març, al Teatre Vila Mairena, a la localitat sevillana de Mairena d'Aljarafe i el divendres 16, la cita va ser a la Sala Compañía de Jerez de la Frontera. El pianista va estar acompanyat en les seves actuacions pel compositor brasiler establert a Madrid Gladston Galliza, també cec.

Ignasi Terraza va néixer a Barcelona el 1962, va quedar cec als nou anys i al poc temps descobreix el piano. La seva facilitat per improvisar va fer que aviat se sentís atret pel jazz. Va cursar els seus estudis de piano clàssic al Conservatori de Barcelona, al mateix temps que s'iniciava de forma autodidacta en el jazz. Al 1980 va començar a actuar en clubs de la seva ciutat i paral•lelament assistia a la Universitat Politècnica, on més tard es va llicenciar en Informàtica, convertint-se en la primera persona cega l'Estat espanyol en obtenir aquesta titulació.

Ignasi Terraza va néixer a Barcelona el 1962, va quedar cec als nou anys i al poc temps descobreix el piano. Durant uns anys combina el seu temps entre la dedicació professional a la informàtica i la seva creixent presència en els escenaris jazzístics fins que, finalment, l'any 1991, decideix dedicar-se plenament a la música. Des de llavors, participa en diversos grups, sempre amb el segell distintiu del swing.

Les seves formacions de trios habituals o ocasionals han comptat a la bateria amb Bobby Durham, Gregory Hutchinson, Jeff Hamilton, Alvin Queen, Walter Perkins, Alex Riel i Peer Wyboris, i amb baixistes com Pierre Boussaguet, Reginald Johnson, Daryl Hall, Javier Colina, Caspar Lunhar, Horacio Fumero, entre d'altres.
Són destacables dues associacions musicals en la seva carrera. Una és amb el guitarrista nord-americà David Mitchell (1990-1993), amb qui va liderar el Mitchell-Terraza Quartet, guanyador del premi al millor grup del Festival Internacional de Getxo de 1991.

Des de finals dels 90 toca amb assiduïtat en Ignasi Terraza Trio, formació que compta avui amb sis CDs publicats i amb la qual ha recorregut els principals festivals de jazz tant d'Espanya com a escenaris internacionals, actuant en països com França, el Regne Unit, Estats Units, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, el Marroc, Brasil o Colòmbia. Amb el Trio ha dut a terme quatre gires per Àsia que l'han portat a Xina, Filipines, Tailàndia, Corea i Taiwan.

Algunes de les seves gravacions han estat seleccionades en recopilatoris especials com: Christmas Swings de la discogràfica americana Putumayo, o els recopilatoris del millor jazz de l'any que comercialitza la discogràfica japonesa Disk Union. Aquest últim segell ha editat també en exclusiva per Japó en vinil el treball del trio "In a sentimental groove". Al 2010 funden el grup Andrea Motis-Joan Chamorro, amb el que aquests anys han actuat amb gran èxit en els principals festivals de jazz de l'estat, i en gires per Brasil, Turquia i França, i junts han gravat 4 cds fins al moment.

Actualment, presenta l'espectacle "Imaginant Miró", en el que la seva música es combina amb la pintura de Joan Miró tal com la veu Terraza, proposant-nos tot un exercici d'imaginació en un espectacle molt complet que també inclou vídeo.
Des del 2003, Ignasi Terraza combina la seva activitat concertística amb la labor docent, impartint classes de piano jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Terraza també ha compost música per a teatre i televisió. Al 2010 la pel•lícula From Paris with love de John Travolta va incloure en la banda sonora un tema del disc amb Toni Solà, Night Sounds.
La 16 Biennal de Música oferirà en total 15 concerts en 10 escenaris de vuit ciutats andaluses, entre el 14 i el 17 de març, amb la participació de 200 artistes cecs i amb discapacitat visual.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos