L'ONCE, amb el Joc Responsable

Seccions: Joc
cupon_dedicado_al_dia_internacional_del_juego_responsable.jpg

L'ONCE va dedicar cinc milions i mig de cupons, el passat dimecres 17 de febrer, al Dia Internacional del Joc Responsable per fer arribar a la ciutadania que la seva loteria social, responsable i segura és la base d'una important tasca beneficiosa per a tota la societat.

L'ONCE realitza un important esforç i compromís que, no només garanteix que els qui adquireixin els seus productes estiguin protegits com a consumidors, sinó també que els ingressos que es generen es dediquin íntegrament a complir amb la missió de l'Organització en favor de la inclusió social de totes les persones amb discapacitat.

Els jocs de l'ONCE permeten, entre moltes altres accions, que més de 72.000 persones cegues o amb discapacitat rebin el suport de l'Organització en matèria d'educació, ocupació, cultura, noves tecnologies, oci o esport. Gràcies als ingressos dels seus productes de loteria aquestes persones aconsegueixen portar una vida  normal. A més, una part d'aquests ingressos s'utilitza perquè la Fundació ONCE realitzi programes d'integració laboral, formació i ocupació per a persones amb discapacitat, i accessibilitat global.

Pla d'Actuació sobre Joc Responsable per a 2021
Com a membre de l'Associació Mundial de Loteries i de l'Associació Europea de Loteries, l'ONCE ha subscrit els principis de Joc Responsable que impliquen la prevenció del joc de menors d'edat i d'aquelles altres persones que tinguin prohibit el seu accés al joc; la prevenció del joc excessiu; i del frau i del blanqueig de diners. I va ser la primera loteria a complir a Espanya tots els principis marcats internacionalment, a més de superar auditories molt rigoroses i exigents per aconseguir els certificats i segells de joc responsable.

Per a aquest any 2021 es planteja una visió més estratègica que englobi un marc d'actuació més ampli, que permeti definir les línies d'actuació sobre les que l'ONCE vol avançar i posicionar la seva activitat en matèria de joc responsable en el mitjà-llarg termini.

Entre les línies d'actuació d'aquest pla es troben la difusió de la visió i el compromís de l'ONCE sobre el Joc Responsable; millorar el coneixement de l'ONCE sobre l'actualitat d'aquest tema; implantar una eina per a la detecció de patrons de joc problemàtic i poder analitzar les dades del web de JuegosONCE i actuar de forma preventiva.

A més, es continuarà amb la formació als treballadors i treballadores de l'ONCE, especialment del personal venedor, actualitzant els diversos materials formatius. El Pla inclou també una nova versió de l'eina que ja es ve utilitzant per analitzar el grau de risc dels productes de loteria abans de la seva comercialització.

Com cada any, es realitzarà una auditoria específica i independent que verifiqui el grau de compliment dels diferents requisits preventius del web JuegosONCE. A més, es duran a terme actuacions relacionades amb l'aplicació de les millors pràctiques en matèria de joc responsable, relacionades amb la publicitat i el màrqueting.

L'ONCE ha subscrit un acord de col·laboració amb la Federació Espanyola de Jugadors d'Atzar Rehabilitats (FEJAR), a fi de comprendre millor l'impacte que puguin tenir els productes de loteria i la seva publicitat sobre jugadors amb problemes associats al joc desordenat, així com per facilitar ajuda a distància als mateixos. I treballa i ha col·laborat amb organitzacions com Hispacoop i universitats com la de Deusto (País Basc) o la Complutense de Madrid, per investigar sempre models de loteries respectuoses i segures per als consumidors.
 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Desembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts