El Grup Social ONCE dona suport amb 11 milions de cupons a la igualtat laboral de la dona

Seccions: Joc
cupon_de_la_once_dedicado_al_dia_de_la_igualdad_salarial.jpg


El Grup Social ONCE dona suport, amb 11 milions de cupons, a la igualtat laboral i salarial de la dona i a la lluita contra les bretxes de gènere. Per això va dedicar el seu cupó del passat 22 de febrer al Dia de la Igualtat Salarial i el del proper 8 de març, al Dia Internacional de la Dona.

Amb aquests dos cupons, el Grup Social ONCE vol acabar amb la bretxa salarial per gènere i, també, per discapacitat, per tal d’aconseguir un món cada vegada més igualitari. A més, vol recordar que en el Grup Social ONCE treballen prop  de 31.000 dones en igualtat de condicions salarials respecte als homes.

Així és des de l'inici de l'ONCE, quan es va fixar que les persones que ocupen llocs de treball d'igual valor, cobren el mateix amb independència que siguin homes o dones, i que estigui present o no la variable discapacitat.

“Des de l’ONCE, fa ja més de 82 anys, treballem per la igualtat de drets i oportunitats per tothom. Els afiliats i afiliades a l’Organització  tenim clar que tothom és tothom. Mateixa feina, mateixa retribució.  I ho fem possible a casa nostra.  Però encara avui és necessari denunciar-ho perquè no s’ha aconseguit, ni de bon tros, en el mercat laboral. Des de l’ONCE lluitem per acabar amb la bretxa salarial per gènere i desterrar una discriminació que castiga doblement a les dones amb discapacitat, per ser dona i per ser una persona amb discapacitat”, afirma Maria Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya.

De la bretxa salarial existent per gènere i discapacitat donen compte les dades de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE, que, des de la realitat de la bretxa general entre treballadors i treballadores, incorpora també la vessant discapacitat i la vessant dona.

Pel que fa al salari mitjà brut anual dels treballadors/es per compte aliè amb discapacitat se situa amb les últimes dades en 19.946 euros, el que representa un 17,30% menys que la mitjana de les persones sense discapacitat.

En el cas concret de les dones amb discapacitat guanyen un 14,9% menys que la mitjana de la dones sense discapacitat i un 15,9% menys  si es compara amb els homes amb discapacitat, el que dona una idea de la doble discriminació que pateixen, general i de gènere.

De les 485.900 persones amb discapacitat que tenien la sort d'estar ocupades a final de 2020, un 58,10% són homes i un 41,90% dones, enfront dels percentatges del 54,20% i 45,80% de la resta de la població.

Igualtat en el Grup Social ONCE
El Grup Social ONCE (ONCE, Fundació ONCE i Ilunion) és el quart major ocupador no públic de l’Estat amb més de 72.000 treballadors al tancament de 2019, dels quals un 58% són persones amb discapacitat, el que el converteix en el major ocupador mundial en aquest sentit.

A més, compleix amb els criteris de paritat atès que les treballadores suposen el 42% de la plantilla, prop de 31.000 dones ocupades, de les quals quasi un 50% tenen discapacitat. I el màxim òrgan de Govern, el Consell General de l'ONCE és paritari (sis homes i cinc dones), amb dues vicepresidentes.

L'arribada de nous empleats/des al Grup Social ONCE contempla discriminació positiva, i davant la igualtat de condicions en la recta final de candidats/tes, s'ha de seleccionar a la persona del gènere menys representat en l'àrea o departament en el qual es necessita cobrir la vacant, contribuint a assolir un major equilibri horitzontal entre treballadores i treballadors.

En aquesta línia, el Grup Social ONCE treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, que impregnen transversalment totes les actuacions de l'Organització.

Des de Fundació ONCE s'han llançat diversos vídeos de sensibilització i un programa de millora de l'ocupabilitat per a dones víctimes de violència de gènere amb discapacitat, amb el compromís d'atendre a 1.140 dones, inserir laboralment a 244 i donar suport a13 accions d'emprenedoria. Ilunion obre les seves portes laborals a la contractació d'aquestes dones, amb 65 llocs de treball per a elles en l'últim any; i l'ONCE, per la seva banda, posarà en marxa la figura de l'agent d'igualtat, impulsada en l'últim conveni col·lectiu i en el Pla d'Igualtat.

O amb projectes com el denominat "Discapacitat amb Talent en Femení", la finalitat del qual és incrementar la presència de dones amb discapacitat com venedores de les loteries de l'ONCE, un treball en què van ser pioneres de la igualtat com demostra que, fins a finals dels anys 60 del segle passat, les dones que realitzaven el seu treball i aconseguien el mateix salari que els homes van barallar i van aconseguir no haver de demanar permís als seus marits per obrir un compte bancari amb el qual operar amb la seva gestió diària de vendes.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
  38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts