Condemnen a un taxista per negar-se a portar a una persona cega i el seu gos guia a Barcelona

Seccions: T'interessa
ramon_perro.png

"Gossos no gossos no". És el que li va dir un taxista a una persona cega que volia accedir al vehicle amb el seu gos guia abans d'iniciar la marxa.  Quan va arrencar amb la porta oberta li va provocar una contusió cervical. És el que considera el Jutjat Penal número 20 de Barcelona que ha condemnat a un taxista a sis mesos d'inhabilitació per exercir la seva professió per un delicte contra els drets fonamentals. A més ha d'abonar a la víctima 1.600 euros per lesions i danys morals que va patir a l'impedir-li entrar al cotxe.

La víctima és Ramón Ozalla, afiliat a l’ONCE i venedor de cupons a l’Avinguda Meridiana de Barcelona, al costat de l’Hipercor. “No era la primera vegada que un taxista es negava a agafar-me. Però en aquesta ocasió concreta vam tenir la sort de que un noi que passava en bici li va fer una foto i amb la prova sí que van poder presentar una denúncia”, comenta Ramón Ozalla.

La sentència, que és de conformitat, assenyala que el taxista circulava el 18 d'octubre de 2018 per l'Avinguda Meridiana quan una persona el va cridar. Quan l'home va intentar entrar amb el seu gos guia, el condemnat "tot i estar legalment obligat ", es va negar i va reiniciar la marxa el que va provocar que el Ramón, que ja tenia mig cos dins del cotxe, es copegés amb el marc de la porta del vehicle provocant-li una lesió a l'espatlla.

Per Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya: “No podem discriminar una persona perquè porti gos, perquè porti bastó o perquè porti cadira de rodes. Hem de tenir cura del respecte dels drets fonamentals de les persones. Parlem d’inclusió i de respectar els drets de les persones amb discapacitat, i en aquest cas de les persones cegues”. I afegeix: “Donem les gràcies als professionals que treballen en el transport públic, i naturalment, als molts amics taxistes, que ens ajuden cada dia en la mobilitat de les persones cegues arreu de Catalunya. Allò que demanem a tothom és que es respecti la llei”.

Segons el Servei contra delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona "es tracta de la primera sentència a Espanya, que tinguem constància, en la qual es condemna a un taxista per denegar el servei d'auto taxi a una persona cega al no permetre-li accedir amb el seu gos guia. La Fiscalia de Barcelona va partir de la base que la persona cega i el seu gos guia formen una totalitat i que no permetre l'accés al gos guia comportava inevitablement la denegació delictiva del servei al seu amo amb discapacitat visual".

Amb la difusió de la sentència des de la Fiscalia pretenen que  “sigui un toc d'atenció per a tot els professionals que tenen la responsabilitat de facilitar una prestació pública o privada, i ha de complir les seves obligacions sense incórrer en cap tipus de discriminació", asseguren.

Clicant aquí, podeu veure i escoltar la notícia a TV3 
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts