Col·labora amb la FOAL i ajuda a canviar vides

Seccions: T'interessa

A l’Amèrica Llatina, s’estima que, 5.000.000 de persones tenen discapacitat visual. En països en vies de desenvolupament als quals existeixen grans desigualtats socials, les persones amb discapacitat es veuen totalment desfavorides. Segons dades de Nacions Unides, prop del 82% de les persones amb discapacitat de Llatinoamèrica, viuen sota el llindar de la pobresa i en la majoria dels casos en situacions d’extrema pobresa. A la base d’aquesta situació es troba la manca de l’accés a l’educació dels nens i nenes amb discapacitat,  tot i que estiguin escolaritzats, no reben l’atenció necessària i específica per afrontar la seva etapa educativa amb nivells de qualitat adients i equitatius als dels altres alumnes. Tal vegada, aquesta situació provoca que, segons estimacions de l’Organització Internacional del Treball (OIT), més del 85% de les persones amb discapacitat que podrien treballar, tenen la manca de l’ocupació.

La Fundació ONCE per Amèrica Llatina (FOAL), compta amb diferents programes mitjançant els quals es pot col·laborar amb la seva missió de millorar la inclusió i condicions de vida de qui té una discapacitat visual en qualsevol dels 19 països de la regió llatinoamericana.

El primer d’ells es va iniciar en col·laboració amb la Direcció General de l’ONCE, i amb ell es creà i es manté el Banc d’Ajudes Òptiques i de Material Tiflotècnic, amb el propòsit de reunir equips i materials que en el seu dia van ser comprats per persones afiliades a l’ONCE per millorar la utilització de la seva resta visual, moure’s amb independència, poder accedir a la lectura, l’escriptura o la informació, i que actualment compten amb una vida útil, però es troben en desús, donat el desenvolupament de la tecnologia, el canvi amb els hàbits de vida, o bé perquè la persona que els ha utilitzat o els familiars d’aquests, desitgen donar-los i així poden ser reutilitzats per altres persones amb discapacitat visual de pocs recursos econòmics de l’Amèrica Llatina.

Poden formar part del Banc d’Ajudes Òptiques i Material Tiflotècnic:

• Material educatiu i d’escriptura Braille: pautes, punxons, material de dibuix, caixes aritmètiques, calculadores parlants, màquines Perkins, impressores braille, etc.
• Aparells de gravació i reproducció de llibres en diferents formats.
• Instruments electrònics d’accés a la informació: Lupes televisió, lupes electròniques, línies braille i anotadors parlants.
• Elements d’orientació i mobilitat: Bastons plegables de diverses mides i models.

El material donat ha de ser entregat a la Botiga-Exposició o el Centre ONCE més proper, on es procedeix al registre administratiu del material i la posterior tramitació al CIDAT. Revisades i posades a punt totes les donacions, el CIDAT coordina amb FOAL l’entrega del material rebut fins aleshores, perquè formi part de la dotació de material dels projectes de cooperació al desenvolupament que complementa amb la col·laboració amb entitats públiques i privades, així com associacions de persones amb discapacitat visual als 19 països d’Amèrica Llatina.

Durant tots aquests anys de funcionament d’aquest programa, han estat moltes les persones, la majoria nens, nenes i joves estudiants, les que s’han pogut beneficiar d’aquests materials, que de manera molt generosa tantes persones afiliades han estat disposades a donar. Països com Hondures, El Salvador, Bolívia, Uruguai, Mèxic o Equador, han estat el destí d’aquests materials, i que han vist com han arribat en mans de les persones, que d’altra manera, no haurien pogut arribar a tenir-los.

Un altra manera de col·laborar és amb l’aportació de donacions puntuals o periòdiques a FOAL, mitjançant la seva pàgina web a la qual pots accedir amb aquest enllaç.

Aquestes donacions es destinen també a la dotació de material en projectes relacionats amb l’educació, la rehabilitació i el treball de persones cegues i de baixa visió.

Buscant mans solidàries

Per últim, tots aquells professionals experts en disciplines d’especial importància per l’atenció i el desenvolupament social de les persones amb deficiència visual o ceguesa, també poden ajudar a la tasca de FOAL, participant en el seu programa de voluntariat “Buscant mans solidàries”, dedicant-li temps, coneixements i experiència,  recolzant, en l’àmbit tècnic, el desenvolupament de projectes, sigui en el seu lloc d’origen, sigui a distància, per mitjà d’assessoraments professionals.

Perquè tots ens mereixem una oportunitat, col·labora perquè més persones cegues d’Amèrica Llatina també la tinguin.
Ajuda’ns a canviar vides!
 

 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts