Nº 22 AGOST 2018

img_9325.jpg
Dijous 5 de juliol es va signar a la seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202 de Barcelona), la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’ONCE, amb el qual es continuen establint les directrius en l’atenció a l’alumnat amb ceguesa i discapacitat visual greu a Catalunya. El van signar Carles Martínez, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyats per Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i Mercè Esteve, subdirectora general d'Ordenació i Atenció a la Diversitat.
castellfollit_grup.jpg
Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va assistir el passat 4 de juliol a l'estrena dels panells informatius que l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha instal·lat als carrers del barri vell. Es tracta de 10 panells d’informació turística que, a més de textos i il·lustracions convencionals, tenen informació en Braille i imatges amb relleu per tal que puguin ser d’utilitat a les persones amb problemes de visió.
xilografia_museu_calella.jpg
Dijous 5 de juliol, al Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Codina i Bagué, va tenir lloc la inauguració de les millores d’accessibilitat a l’exposició Xilografies, la fusta feta imatge. L’auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XXI. Amb l’assistència de Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella; Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i d’altres afiliats a l’ONCE. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració del Servei Bibliogràfic de l'ONCE Barcelona, que ha realitzat els guions del visitant en Braille, macro caràcters i imatges en relleu. També s’inclouen sobres amb essències i fragàncies que potencien i enriqueixen el món imaginari dels oficis (músic, aiguader, caçador i puntaire) perquè les persones cegues o amb discapacitat visual comprenguin millor el seu entorn.
ferran_adria_once_museu_picasso.jpg
Una quinzena d'afiliats va visitar l'exposició 'La cuina de Picasso' de la mà de Ferran Adrià al Museu Picasso i van rebre les lliçons gastronòmiques del genial cuiner, mentre contemplaven i comentaven els quadres de la mostra. Adrià va parlar de cuina i de sentits, explicant les milions de combinacions que ofereixen els productes, els instruments i les tècniques. Al grup de persones cegues i amb discapacitat visual els va animar, per exemple, a menjar-se un tomàquet olent les mans després de tocar les branques d'una tomaquera. "És una experiència única i formidable" va destacar. "Per menjar, la vista és el més prescindible dels sentits" va dir el xef.
solidaris_1a_reunio_jurat.jpg
L'ONCE ha convocat els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes o treballs de mitjans de comunicació que s’hagin compromès més des dels seus diferents àmbits d’actuació per portar a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector. Les candidatures són públiques i obertes, i es poden proposar fins al proper dijous 11 d’octubre.
campamentos-de-verano-once-2.jpg
Una trentena de nens i nenes amb i sense discapacitat participaran en un concurs de cuina al campament ‘Bon Profit’ de l’1 al 5 de setembre a Santa Margarida de Montbui.
foto_reunion_patronato.jpg
Fundació ONCE va donar suport l'any passat a les activitats d'un total de 787 associacions de persones amb discapacitat, de les quals 116 són a Catalunya, segons recull la Memòria d'Actuacions Socials 2017. D'acord amb la informació presentada al Patronat de Fundación ONCE, durant el passat exercici van optar a les diferents convocatòries un total de 2.267 projectes, dels quals es van aprovar 1.771, el que suposa el 78%.
personas_sordociegas_reciben_explicaciones_sobre_nuevas_tecnologias_de_comunicacion_adaptadas_para_ellas.jpg
El Museo Tiflológico de la ONCE tiene ya un espacio propio dedicado a las personas sordociegas. En él se expone un conjunto de utensilios utilizados, a lo largo de la historia, para la comunicación con los demás. Gemma León, consejera general de la ONCE, María José Sánchez Lorenzo, coordinadora del Museo Tiflológico, Eugenio Romero, responsable de la Unidad de Sordoceguera, y varias personas sordociegas, acompañadas por sus guías intérpretes, presentaron este espacio a finales del pasado mes de junio.
roc_boronat.-_premiats_i_autoritats_edicio_anterior.jpg
L’ONCE Catalunya convoca la 21a edició del Concurs Literari Roc Boronat per donar suport i estimular els escriptors i poetes en llengua catalana i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. El termini de presentació dels treballs finalitza el 30 de noviembre de 2018. L’acte de lliurament tindrà lloc durant el primer trimestre del 2019.
foto_familia_becados_2017_recortada.jpg
Fundación ONCE ha lanzado la quinta edición del programa de becas ‘Oportunidad al Talento’, dirigido a universitarios con discapacidad y que cuenta con el apoyo del Fondo Social Europeo. Su objetivo es desarrollar al máximo la personalidad, los talentos y la creatividad de las personas con discapacidad financiando becas de formación superior. En concreto, la iniciativa persigue fomentar la participación de las personas con discapacidad en programas de investigación y postgrado y su permanencia en la universidad como personal docente e investigador. Las solicitudes para las becas de movilidad, máster y postgrados y estudios y deporte deberán dirigirse a Fundación ONCE hasta el 30 de septiembre. Por otro lado, las becas de doctorado e investigación podrán solicitarse hasta el 10 de octubre.
El término nace en los años 70, para responder a los problemas que, en los países pobres, causaba la importación de tecnologías demasiado caras. Las Tecnologías Apropiadas se deben de adaptar tanto a las condiciones económicas como sociales y medioambientales, así como a los valores éticos, culturales, sociales y económicos del país en el que se apliquen.
logo_ciud.jpg
Casi la mitad de las comunicaciones están relacionadas con buenas prácticas de universidades inclusivas, lo que demuestra todo lo que se está avanzando en los últimos años en este ámbito. Además se abordan diferentes asuntos e investigaciones relevantes como el aprendizaje con apoyo tecnológico, nuevos programas relacionados con la accesibilidad cognitiva, formación del profesorado, competencias digitales y la transferencia del conocimiento, entre otros.
El Cupó diari de dimarts 3 de juliol va repartir 420.000 euros a Catalunya i el 'Cuponazo', 100.000 a Granollers, entre d'altres.
colonies_belfast.jpg
L'ONCE ha iniciat, a través del CRE de Barcelona, un intercanvi per aprendre anglès a Belfast. L'estada es va fer del 15 al 28 de juliol.
L'etiquetatge mitjançant el Braille als productes de consum, i més concretament als aliments, atorga a les persones amb discapacitat visual una fantàstica eina per accedir a la informació i poder fer un consum més segur.
premia.png
L’objectiu fonamental de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat al municipi, mitjançant l’accessibilitat dels seus espai públics i la inclusió social. I en àmbits com la mobilitat, el disseny universal, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure o les noves tecnologies.
La Fundació ONCE per Amèrica Llatina (FOAL), compta amb diferents programes mitjançant els quals es pot col·laborar amb la seva missió de millorar la inclusió i condicions de vida de qui té una discapacitat visual en qualsevol dels 19 països de la regió llatinoamericana.
dia_de_los_abuelos.png
El Día de los Abuelos fue el motivo del cupón de la ONCE del jueves, 26 de julio. Cinco millones y medio de cupones llevaron grabada la labor de nuestros entrañables mayores con el lema ‘Un día seremos como ellos’.
cocarmi_con_presi_gene.png
La Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats socials a Catalunya, es va reunir el 27 de juliol amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en una primera presa de contacte en què l’organització ha exposat quines són les prioritats i urgències socials del país. Entre aquestes, destaquen: el desplegament de la renda garantida de ciutadania, la recuperació de les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional, l’emergència migratòria, les polítiques de gènere, accessibilitat i lluita contra la pobresa, la normativa europea sobre la contractació en els serveis a les persones o el model d'atenció centrat en la persona.
Amb els Premis ?GrausTIC es volen distingir a aquells professionals, empreses o institucions que promouen l’ús de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l'esforç exportador i la responsabilitat social. Els premis es lliuraran durant l'acte de cloenda de la ?DIADA DE LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ (TIC) A CATALUNYA, el proper 27 de setembre, a ?CosmoCaixa (c/?Isaac?Newton?, 26). A la Diada participarà, com cada any, la Fundació ONCE. I al jurat del premis també serà present l'ONCE Catalunya mitjançant la figura del seu delegat territorial, Xavier Grau.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos