Publicador de continguts

Protagonistes

Protagonistes

antonio_maria_barjollo_1p.jpg
Antonio María Barjollo Mateos ha estat reconegut com el millor venedor de l'ONCE de l'any 2021 a l'àmbit de la Delegació Territorial de Catalunya. Un guardó amb què l'Organització reconeix anualment l'esforç dels treballadors i treballadores dedicats a la venda dels seus diferents productes de loteria responsable, així com l'actitud en el seu lloc de treball, la implicació amb els clients o el compromís amb la tasca social de l'ONCE.
montserrat_carpas.jpg
La Setmana de l’ONCE Catalunya va tenir lloc del 4 a l’11 de juny. Es van realitzar activitats als 17 centres i agències que l'ONCE té a Catalunya. I culminà amb la celebració del Dia de la Gran Família de l’ONCE, a Montserrat el passat 12 de juny. Vam obrir de bat a bat les portes de l’ONCE a tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Catalunya per compartir les nostres il·lusions i els nostres reptes. Vam agrair a la societat la solidaritat que rebem cada dia i que ens permet donar un servei integral i personalitzat a les persones cegues o amb baixa visió. I vam compartir una jornada de convivència per fer una societat més inclusiva. Les activitats de la Setmana de l’ONCE a Catalunya tenien una finalitat múltiple: donar a conèixer la feina que diàriament fa l’ONCE; visibilitzar les capacitats dels afiliats i afiliades i sensibilitzar la ciutadania donant-li opció de conèixer en primera persona com és el dia d’una persona cega o baixa visió.
eiximeno.jpg
El passat 2 de juny Manel Eiximeno, director del CREDV-CRE ONCE Barcelona, va rebre de la mà de Jordi Puigneró, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, la insígnia d'argent de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). Tot un reconeixement a la seva tasca, durant vuit anys, com a president de la Federació Catalana d’Esports per a cecs (FCECS), una distinció que honora l'esport inclusiu.
l_h_grup_dones.jpg
Hi van participar la treballadora social Mª Eulàlia Fontanals, ara jubilada, que va ser fundadora del Club; Rosa Díaz, directora agència ONCE de L'Hospitalet de Llobregat; Enric Botí, delegat territorial ONCE Catalunya i David Bernardo, president del Consell territorial ONCE Catalunya.
Categoria literària, segon Premi ‘Dibuixos de veritat’, d’Arnau Font (Mataró, Barcelona). Categoria Musical, segon premi Sergi Oliveras (Les Franqueses del Vallès, Barcelona).
president_aragones_porta_once_catalunya.jpg
Pere Aragonès va estar rebut pel delegat territorial d’ONCE Catalunya, Enric Botí, amb el qual es va entrevistar abans de visitar la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya, el centre més gran del món en atenció a persones que han perdut la vista o tenen baixa visió.
concurs_escolar_institut_escola_guillem_de_balsareny.jpg
Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, van lliurar dimecres 13 de maig els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, juntament amb Susana Naranjo, directora general d’Educació Inclusiva i Llengües de la Generalitat de Catalunya.
dactylssignacion_delante.jpg
Dactyls és un nou sistema de comunicació, una mena de “nou llenguatge”, creat pels experts en sordceguesa, que té el suport a través d'una App completament accessible on, de forma àgil i senzilla, s'accedeix als diferents signes d’aquest sistema. Dactyls ha estat dissenyat per resoldre una de les dificultats més grans a què s'enfronten les persones amb sordceguesa: la comunicació.
eiximeno_parlament_sol.jpg
Va fer una compareixença davant de la Comissió d’Estudi sobre el Desplegament d’un Sistema Educatiu Inclusiu al Parlament de Catalunya. Aquest curs 2021-2022, s'han incorporat a les aules 1.164 alumnes cecs, sordcecs o amb baixa visió. Ho han fet a les aules en centres ordinaris, seguint el currículum oficial, en un model d'educació inclusiva amb suport dels equips d'atenció del Servei Educatiu compartit Departament d’Educació-ONCE, sota el marc del conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions.
gos_pigall_tren.jpg
Amb motiu del Dia Internacional del Gos Guia, celebrat el passat 27 d'abril, van reclamar a la societat el seu dret d'accés al transport públic juntament amb les persones cegues en igualtat de condicions, sota el lema “En el transport, també en som un”. Els gossos pigall aporten plena autonomia i seguretat en els seus desplaçaments a les persones cegues i són els ulls de qui no pot veure.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts