L’ONCE Catalunya premia la solidaritat i la superació de la societat catalana amb 'Solidaris'

Seccions: Protagonistes
solidaris_2022_con_autoridades.jpg

L’ONCE va premiar la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022. L’acte, celebrat a l’Auditori ONCE Catalunya dijous 24 de novembre, va estar presidit per Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, i  José Luis Pinto, vicepresident de l’ONCE.

"Catalunya té la immensa sort de ser un territori amb moltes entitats, empreses i organitzacions solidàries, un territori replet de persones molt humanes que treballen pels drets de les persones més desfavorides. Aquesta feina és sovint invisible i sorda i cal que es visibilitzi perquè tothom la conegui. Des de l'ONCE Catalunya els hi volem agrair la seva dedicació i reconèixer públicament la seva gran tasca", assegurà el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, David Bernardo.

Els guardonats dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2022:


A la Institució, Organització, Entitat o ONG:
Amics de la Gent Gran
Al mitjà o projecte de comunicació:
Diari de la DisCapacitat
A la Persona Física:
Glòria Canals i Sans
A l'Empresa:
Bonpreu i Esclat
A l'Administració Pública:
Ajuntament de Mollet del Vallès


Sensibilitat social i dedicació
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l'autonomia personal i l'accessibilitat universal. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits. 

Els premiats van rebre l’obra escultòrica SOLIDARIS, un reconeixement a la seva tasca en favor de la societat, sovint invisible i callada.
Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

Premis Solidaris 2022 ONCE Catalunya a:

A la Institució, Organització, Entitat o ONG

AMICS DE LA GENT GRAN  www.amicsdelagentgran.org

Francina Alzina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, lliurant el premi a Francesc Patricio, president de la Fundació Amics de la Gent Gran i a Mariona Mayolas, persona gran acompanyada.

Un guardó pel suport emocional i acompanyament que brinden els integrants de la Fundació Amics de la Gent Gran a persones grans que pateixen soledat no desitjada. Un projecte social que ja ha complert 35 anys,  basat en l’esforç i dedicació de gairebé 2.000 voluntaris i voluntàries a Catalunya, que donen escalf i proximitat per combatre diferents graus de soledat no desitjada. Fan guanyar autonomia, confiança, socialització i participació comunitària a les persones grans per trencar la vulnerabilitat i aïllament que poden experimentar.

Al Programa, article o projecte de comunicació:

DIARI DE LA DISCAPACITAT www.diarideladiscapacitat.cat

Carlos Valdivia, director del  Diari de la DisCapacitat , Mireia Guilera i Robert de Miguel Moyer, col·laboradors del diari, recollint el premi

Va néixer l’any 2016. És el primer diari digital en català que informa sobre discapacitat, inclusió social i diversitat funcional a Catalunya. Es tracta d’un mitjà independent que està adreçat a persones amb discapacitat i els seus familiars, institucions, entitats, empreses i resta d’interlocutors socials relacionats amb l’àmbit.
El Diari de la DisCapacitat vol contribuir a través dels seus continguts, informació constant i actualitzada, a projectar i dignificar la imatge del món de la discapacitat a Catalunya, aproximadament mig milió de persones.

A la Persona Física :
GLÒRIA CANALS i SANS

 José Luis Pinto, vicepresident de l’ ONCEl, entregant el premi a Glòria Canals i Sans .

Presidenta d'Aura Fundació i Down Catalunya, ha dedicat la seva vida a visibilitzar i normalitzar la inclusió de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals en la societat. Fa més de 33 anys que aquesta psicòloga clínica, llicenciada en Pedagogia Terapèutica, va ser pionera a Europa en introduir la metodologia "Treball amb Suport" i demostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual podien fer una feina en un entorn laboral ordinari.  Glòria Canals és una d'aquelles dones emprenedores, valentes, inspiradores i que va fer possible el que semblava impossible, una referent del món de la discapacitat.

A l'Empresa:

BONPREU i ESCLAT

Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials della Generalitat, entregant ell premi a Anna Font i Tanyà, Directora Comercial de Bonpreu i Esclat.

Per la seva sensibilitat especial i iniciatives inclusives perquè tothom pugui accedir a comprar en igualtat de condicions. La cadena de supermercats catalana ha adaptat els seus establiments per afavorir la compra de diferents col·lectius que poden veure's afectats per la contaminació lumínica i sonora com podrien ser les persones amb autisme o amb hipersensibilitat sensorial. Són les «Hores tranquil·les» i es fan els dissabtes de 3 a 5 de la tarda amb desconnexió del fil musical i el canal d'àudio; s'atura l'ús de la megafonia i es tanquen les pantalles lumíniques. També tenen targetes client adaptades al sistema braille.

A l'estament de l'Administració Pública:

AJUNTAMENT MOLLET DEL VALLÈS

David Bernardo, president del Consell Territorial i Àngel Ávila, Delegat Territorial d’ ONCE Catalunya, entregant el premi a Ana María Díaz, tinenta d’alcaldessa i coordinadora de Serveis Socials de l’ Ajuntament de Mollet del Vallès i a Lídia Ruiz directora de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitatst
Per l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet del Vallès, constituït al 1990 com un organisme autònom que ofereix diferents serveis d’atenció directa per millorar la qualitat de vida, la prevenció, l’autonomia personal, la inclusió social i, per sobre de tot, el benestar de les persones amb discapacitat. S’encarrega de la gestió i coordinació de: CDIAP MOLLET, servei d’atenció precoç de l’infant entre els 0 i 6 anys; Can Vila escola d’educació especial d’àmbit comarcal que acull nens i nenes amb discapacitat intel·lectual; el Centre Ocupacional del Bosc, que atén a persones amb discapacitat intel·lectual un cop acabat el període de formació escolar amb servei de teràpia ocupacional i d’inserció i el Centre Especial de Treball TALLER ALBORADA.


El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto,  conseller general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i representants de mitjans de comunicació.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts