Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

ramon_perro.png
"Gossos no gossos no". És el que li va dir un taxista a una persona cega que volia accedir al vehicle amb el seu gos guia abans d'iniciar la marxa. Quan va arrencar amb la porta oberta li va provocar una contusió cervical. És el que considera el Jutjat Penal número 20 de Barcelona que ha condemnat a un taxista a sis mesos d'inhabilitació per exercir la seva professió per un delicte contra els drets fonamentals. La víctima és Ramón Ozalla, afiliat a l’ONCE i venedor de cupons a l’Avinguda Meridiana de Barcelona, al costat de l’Hipercor. “No era la primera vegada que un taxista es negava a agafar-me. Però en aquesta ocasió concreta vam tenir la sort de que un noi que passava en bici li va fer una foto i amb la prova sí que van poder presentar una denúncia”, comenta Ramón Ozalla. Per Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya: “No podem discriminar una persona perquè porti gos, perquè porti bastó o perquè porti cadira de rodes. Hem de tenir cura del respecte dels drets fonamentals de les persones. Parlem d’inclusió i de respectar els drets de les persones amb discapacitat, i en aquest cas de les persones cegues”. I afegeix: “Donem les gràcies als professionals que treballen en el transport públic, i naturalment, als molts amics taxistes, que ens ajuden cada dia en la mobilitat de les persones cegues arreu de Catalunya. Allò que demanem a tothom és que es respecti la llei”.
carballeda.png
Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va intervenir en la inauguració de les jornades 'INCYDE School Barcelona 2020: Emprendre a la Discapacitat'
merco.jpg
Per al Grup Social ONCE, representa haver sabut mantenir una trajectòria d'acció social, una manera de ser, una coherència en la nostra activitat i una superació constant són claus que ajuden a consolidar prestigi, solvència i lideratge. La reputació ens arrela als nostres valors, a la nostra vocació social i ens legitima per seguir actuant com el major generador de serveis socials, ocupació, educació i inclusió per a persones cegues i amb discapacitat a Espanya i al món. Un agent socioeconòmic que impulsa amb rotunditat la igualtat per aconseguir societats millors a tots els nivells.
globo_terraqueo_accesible.jpg
Les persones cegues o amb discapacitat visual greu ja poden 'donar la volta al món' a través d'un globus terraqüi físic totalment accessible. Es tracta d'una eina inclusiva pensada per a la seva incorporació a les aules on estudien alumnes cecs, però igual d'útil per a totes aquelles persones amb discapacitat visual que vulguin conèixer en profunditat tots els detalls de la geografia mundial.
bastones_0.jpg
'ONCE celebrà el Dia Internacional del Bastó Blanc. L'ONCE i la resta d'organitzacions de persones cegues del món continuen reivindicant que s'apliquin normes de disseny universal. “És necessari que tota la ciutadania s'adapti a la nova normalitat sense que ningú es quedi enrere o vegi limitada greument la seva mobilitat o accés a serveis públics, el que pot ser encara més greu en cas de persones cegues o amb una altra discapacitat” subratlla Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.
revision_ocular.jpg
L'ONCE i la Unió Mundial de Cecs (UMC) insten els governs de tot el món a garantir serveis d’atenció i de salut visual que siguin accessibles i assequibles per a tothom. Aquesta reivindicació es realitzà per celebrar el Dia Mundial de la Visió, que va tenir lloc el dijous 8 d'octubre.
pn_drets_persones_discapacitat.jpg
Es va obrir la participació a totes aquelles persones interessades en fer aportacions ja fossin a títol personal o en l’àmbit d’una organització. Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya van participar.
nou_kiosc_arenys_de_mar.jpg
El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L'exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció. És més accessible, ecològic i proper al públic.
kiosc_platja_d_aro_1.jpg
L'ONCE va presentar el 4 d’agost a la Rambla Bisbe Pol, 84 d’Arenys de Mar i el 10 d’agost a l’avinguda S’Agaró,42 de Platja d’Aro, el seu nou model de quiosc.
enric_boti.jpg
Comencem una nova temporada. Ho fem amb la màxima il·lusió. I també amb màxima precaució, ateses les circumstàncies. Contents de tornar i de fer-ho amb seguretat. Comencem setembre lluitant junts i juntes, una altra vegada, per tal que rebrotin les esperances d’un món millor. Iniciem el darrer quadrimestre de l’any, un nou curs, amb optimisme i amb moltes ganes, treballant cada dia per aconseguir una societat inclusiva i igualitària.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts