Publicador de continguts

T'interessa

T'interessa

castellfollit_grup.jpg
Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va assistir el passat 4 de juliol a l'estrena dels panells informatius que l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha instal·lat als carrers del barri vell. Es tracta de 10 panells d’informació turística que, a més de textos i il·lustracions convencionals, tenen informació en Braille i imatges amb relleu per tal que puguin ser d’utilitat a les persones amb problemes de visió.
La Fundació ONCE per Amèrica Llatina (FOAL), compta amb diferents programes mitjançant els quals es pot col·laborar amb la seva missió de millorar la inclusió i condicions de vida de qui té una discapacitat visual en qualsevol dels 19 països de la regió llatinoamericana.
Amb els Premis ?GrausTIC es volen distingir a aquells professionals, empreses o institucions que promouen l’ús de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l'esforç exportador i la responsabilitat social. Els premis es lliuraran durant l'acte de cloenda de la ?DIADA DE LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ (TIC) A CATALUNYA, el proper 27 de setembre, a ?CosmoCaixa (c/?Isaac?Newton?, 26). A la Diada participarà, com cada any, la Fundació ONCE. I al jurat del premis també serà present l'ONCE Catalunya mitjançant la figura del seu delegat territorial, Xavier Grau.
personas_sordociegas_reciben_explicaciones_sobre_nuevas_tecnologias_de_comunicacion_adaptadas_para_ellas.jpg
El Museo Tiflológico de la ONCE tiene ya un espacio propio dedicado a las personas sordociegas. En él se expone un conjunto de utensilios utilizados, a lo largo de la historia, para la comunicación con los demás. Gemma León, consejera general de la ONCE, María José Sánchez Lorenzo, coordinadora del Museo Tiflológico, Eugenio Romero, responsable de la Unidad de Sordoceguera, y varias personas sordociegas, acompañadas por sus guías intérpretes, presentaron este espacio a finales del pasado mes de junio.
cocarmi_con_presi_gene.png
La Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats socials a Catalunya, es va reunir el 27 de juliol amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en una primera presa de contacte en què l’organització ha exposat quines són les prioritats i urgències socials del país. Entre aquestes, destaquen: el desplegament de la renda garantida de ciutadania, la recuperació de les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional, l’emergència migratòria, les polítiques de gènere, accessibilitat i lluita contra la pobresa, la normativa europea sobre la contractació en els serveis a les persones o el model d'atenció centrat en la persona.
img_9325.jpg
Dijous 5 de juliol es va signar a la seu del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202 de Barcelona), la renovació del conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’ONCE, amb el qual es continuen establint les directrius en l’atenció a l’alumnat amb ceguesa i discapacitat visual greu a Catalunya. El van signar Carles Martínez, Secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, acompanyats per Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i Mercè Esteve, subdirectora general d'Ordenació i Atenció a la Diversitat.
premia.png
L’objectiu fonamental de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat al municipi, mitjançant l’accessibilitat dels seus espai públics i la inclusió social. I en àmbits com la mobilitat, el disseny universal, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure o les noves tecnologies.
El primer pas hauria de ser, tal com ha demanat el COCARMI en altres ocasions, la creació d'una comissió parlamentària de la discapacitat, seguint l'exemple d'altres parlaments autonòmics com els de Cantabria, Castilla-León i Castilla-La Mancha.
grau_ajuntament_de_masquefa.jpg
Dimecres 20 de juny Masquefa va rebre la visita de Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE Catalunya. La trobada oficial amb membres de l’equip de govern de Masquefa i amb representants del Grup Àuria tenia com a objectiu conèixer de primera mà el desenvolupament dels programes d’ocupació i integració impulsats aquest 2018 al municipi per la Fundació ONCE. La comitiva estava formada per l’alcalde Xavier Boquete; la coordinadora de l’Ajuntament, Lourdes Bosch; la tècnica d’Educació, Carme Alias; Miquel Canet i Marta Mateu, del Grup Àuria; i Moisés Castells, responsable del programa.
gallegorey-junto-a-raquel-alba-muestran-el-folleto.jpg
A través de las viñetas e ilustraciones de Gallego&ampRey, con el apoyo de textos explicativos, “¡Ojo!... ¿oído?” trata de mostrar, con rigor pero con su humor característico, la realidad de estas personas en la sociedad, mediante breves descripciones sobre la sordoceguera, a la vez que ofrece una serie de pautas y recomendaciones de comunicación que hay que tener en cuenta a la hora de dirigirse a una persona sordociega.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Setembre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts