Nº 54 JUNY 2021

cupon_dia_mundial_de_internet.jpg
L'ONCE dedicà el seu cupó de dilluns 17 de maig, al Dia Mundial d'Internet, coincidint amb la data de la seva celebració. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquest dia. L'ONCE va voler reivindicar la reducció de la bretxa digital impulsar l'accessibilitat, i promoure el bon ús d'Internet per aconseguir superar les barreres que puguin existir per a les persones amb discapacitat; a més de fomentar l'ús responsable de les noves tecnologies per evitar un abús que pot comportar riscos i conseqüències no desitjades. A l'ONCE Catalunya, a través de l’aplicació Zoom, va haver una xerrada dels Mossos d’Esquadra. El cos de la policia catalana va facilitar recursos i eines per evitar possibles estafes a la xarxa i també diferents consells de seguretat que poden resultar molt útils.
tmb_grupo.jpg
Els vehicles es construeixen d’acord amb les prestacions de qualitat i sostenibilitat que TMB ha requerit, entre les quals s’hi inclouen condicions d’accessibilitat per complir no sols la normativa espanyola i catalana vigents, sinó també les directrius dels països de l’entorn que inspiren el futur Codi d’Accessibilitat de Catalunya.
david_suma_2.jpg
David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, va inaugurar, el passat 13 de maig a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, la presentació de la campanya Hispania Suma contra el bullying, iniciativa contra l’assetjament escolar que abasta España, Portugal i Llatinoamèrica.
ok_lleida.jpg
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; Mariama Sall, regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida van inaugurar, el passat 13 de maig, L’Aula de Rehabilitació Visual de l’ONCE a Lleida (Av. Segre,7). Amb aquesta iniciativa, l’ONCE apropa els serveis socials que ofereix al territori de les persones afiliades.
camarlesestacio_meteo.jpg
Un dels principals objectius socials de l'ONCE és assegurar la igualtat d'oportunitats tant en l'accés, com en el manteniment o millora dels seus llocs de treball als seus afiliats, com ara la incorporació de les eines tecnològiques d'accés a la informació i a la comunicació, que asseguren l'accessibilitat als llocs de treball.
grup_social_once_i_enagas_signen_acord_de_colaboracio_2.jpg
Amb aquest conveni, el Grup Social ONCE i Enagás, a més de col·laborar en la formació i ocupació de les persones amb discapacitat, ho faran en matèria de sostenibilitat, accessibilitat universal i desenvolupament d'iniciatives conjuntes en l'àmbit de l'economia social.
rdi_per_cuidar_visio_i_prenenir_ceguesa.jpg
L’ONCE acaba de llançar una nova convocatòria de les seves 'Ajudes a la Investigació en Visió 2021/2022', amb les que pretén donar suport i estimular el coneixement científic més avançat i innovador en la prevenció de la ceguesa així com el desenvolupament de teràpies i tractaments efectius per als que tenen o poden desenvolupar problemes greus de visió.
vendedor_bcn.jpg
Mario García, agent venedor dels jocs responsables de l'Organització, és qui va portar la fortuna al barri de Diagonal Mar de Barcelona des del quiosc de l'ONCE ubicat a l'Avinguda Diagonal, núm. 3.
tarrragona_raquel_saavedra_0.jpg
Carla Aguilar-Cunill, Tinenta d’alcalde, consellera de Ciutadania va donar la benvinguda als assistents tot agraint a l’ONCE per col·laborar amb l’aportació de la transcripció en braille dels relats, que va presentar Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona. Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de la ONCE Catalunya, va fer l'entrega dels tres llibres a la tinenta d’alcalde. També es lliuraran a la biblioteca.
concurso_escolar_foto_de_familia.jpg
Dimarts 11 de maig es van lliurar a la Delegació Territorial de l’ONCE Catalunya els premis als campions de Catalunya del 37è Concurs Escolar del Grup Social ONCE. Els guanyadors van ser: Col·legi: Escola de Maspujols (Maspujols -Tarragona), Col·legi: Escola La Parellada (Santa Oliva -Tarragona) i Col·legi: Institut Bellulla de Canovelles (Barcelona).
anais_garcia.jpg
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull, gairebé tota la seva trajectòria laboral ha estat vinculada als serveis socials, a la cultura, a l'esport, a l'accessibilitat i a la prestació de serveis a les persones.
final_concurso-the_best_history_ever_told_2.jpg
Dissabte 15 de maig es van conèixer els guanyadors d’aquest concurs, que coordinat pel CRE de Pontevedra i a manera de reality show es va celebrar des de febrer amb 12 estudiants de l'ONCE de tota la geografia estatal. El van coordinar tres monitors habituals en les activitats, una monitora gallega i dos monitors irlandesos.
Aquí, tenim premiats a literatura, conte i poesia, i a la categoria musical.
vilanova_ok.jpg
Un grup de 10 afiliats i afiliades adscrits a l’agència de Vilanova i La Geltrú surten a navegar per les aigües del Mediterrani, des del passat 8 de maig, tots els dissabtes, fins al 26 de juny, durant una hora i mitja. Ho fan en unes embarcacions tradicionals al litoral català: els llaguts.
ulabox_personas_sordociegas_comunicandose_con_un_comunicador_tactil.jpg
Aquest acord permet que els clients d'Ulabox puguin realitzar una aportació solidària arrodonint, de manera fàcil i segura, l'import final de la compra. L'import acumulat es destinarà als mediadors de FOAPS, professionals que treballen per trencar la barrera comunicativa que aïllen a les persones amb sordceguesa per connectar-los amb el món, amb les persones que els envolten i oferir-los, així, més autonomia gràcies a programes educatius, de comunicació, d'habilitats per a la vida diària, rehabilitació, braille, etc.
miguel_gonzalez.jpg
Al seu perfil de Facebook en resposta a la cascada de missatges de felicitació, Miguel va manifestar: “Haurem aconseguit la inclusió el dia que no hi hagi premis a la inclusió, sinó, senzillament, a la feina. Mentre això arriba, si ajudem o donem servei a algú, n'hi ha prou”. “Jo no sóc exemple de res, només faig la meva feina i intento fer-ho el millor possible”, es reafirma González.
serveis_socials_boti.jpg
Enric Botí, Delegat Territorial de l’ONCE a Catalunya va inaugurar, dijous 27 de maig, la Jornada de Serveis Social ONCE Catalunya “Els indicadors de qualitat i quantitat: Les claus per estar més a prop de les persones”. La jornada de treballa, que es va celebrar a la Sala de Conferències de la sisena planta de la D.T. ONCE Catalunya, va tenir un caliu molt especial, ja que era la primera vegada, des de febrer de 2020, que es reunia l’equip directiu de l’ONCE a Catalunya.
natacion_relevo_4x100_libre_mixto.jpg
La nedadora Marian Polo, de la Federació catalana d'esports per a cecs (FCECS) va guanyar una plata al 4x100 lliures mixt, sent una peça important en aquest relleu que va acabar amb 49 punts. L'equip espanyol va treure molt bona nota en aquest Europeu amb 48 medalles, 11 ors, 17 plates i 20 bronzes.
wbs_1.jpg
La Cimera Mundial de la Ceguesa 2021, que se celebrarà a Madrid entre el 28 i el 30 de juny, ha obert el termini per inscriure al WBS Madrid 2021 i, en només dues setmanes, més de 100 països de tot el món i més de 1.000 persones cegues s'han apuntat a la cita que marcarà el seu futur en els propers anys.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos