Afiliats de l’ONCE naveguen en llaguts a Vilanova

vilanova_ok.jpg

Un grup de 10 afiliats i afiliades adscrits a l’agència de Vilanova i La Geltrú surten a navegar per les aigües del Mediterrani, des del passat 8 de maig, tots els dissabtes, fins al 26 de juny, durant una hora i mitja. Ho fan en unes embarcacions tradicionals al litoral català: els llaguts.

A iniciativa de l’afiliat José Manuel Arenas, l'agència de Vilanova i la Geltrú de l'ONCE i el Club de Rem van arribar a l'acord per organitzar l’activitat. Els membres del Club que participen en l'experiència, tots ells voluntaris, van rebre prèviament una formació sobre pautes d'interacció amb persones cegues i amb discapacitat visual. Es va dur a terme a la sala d'actes de la Confraria de Pescadors del Port de Vilanova. Després, tot el grup va anar fins al pantalà flotant del port, on es troben les embarcacions, per tal de poder fer les pràctiques in situ per resoldre i preveure les possibles dificultats d'accés a aquesta plataforma.

El dia de la primera sortida a la mar dels afiliats i afiliades, el 8 de maig, una Tècnica de Rehabilitació de l’ONCE, també va donar suport per a guiar a l'accés al pantalà i ajudar al reconeixement de les embarcacions i a l'entrada i la sortida de les mateixes.

Cal destacar l'alta motivació del grup de voluntaris del Club de Rem i la bona predisposició i interès en compartir la seva experiència marinera.

Els Llaguts
Es tracta d'unes naus d'ús pesquer, que combinaven la propulsió a vela llatina amb el rem. Cap als anys vuitanta de segle XX, els polièsters i la construcció estandarditzada van començar a substituir la fusta com a matèria principal, canvis paral·lels a tota l'activitat marítima, resultats de noves necessitats i d'adaptacions a les noves tècniques. Actualment el seu ús és completament esportiu.

Els llaguts en els últims anys s'han revelat com un bon element promocional de la ciutat. Enguany, el casc dels Llaguts ha estrenat la nova imatge de marca turística de la ciutat. Es poden veure des del Passeig Marítim, ja que estan amarrats sobre una plataforma flotant al Pantalà paral·lel a la passejada.

L'ONCE considera l'oci com un component essencial de l'experiència humana, com un espai creatiu i públic, amb una dimensió inclusiva, on totes les persones tenen cabuda i s'interrelacionen. Per això la pràctica de l'oci va més enllà de la diversió: implica accions educatives que garanteixin un major gaudi i satisfacció.
 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos