Nº 29 ABRIL 2019

En MERCO 2018, el GSO está muy por delante de Mercadona e Inditex. Se analiza el comportamiento ético, la transparencia o el compromiso con los empleados, entre otras variables
oit_foto_de_saludo.jpg
Fundación ONCE y la Organización Internacional del Trabajo (OIT) sellaron el martes 5 de marzo su alianza con el objetivo de promover el trabajo decente entre los jóvenes con discapacidad. La colaboración entre ambas entidades se formalizará próximamente con la adhesión de Fundación ONCE a la Iniciativa Global sobre Empleo Decente para los Jóvenes.
viviendas_presentacion_guia.jpg
Fundación ONCE y Fundación Mutua de Propietarios presentan una guía para ayudar a las comunidades de vecinos a mejorar su accesibilidad. Recuerdan que solo el 0,6% de los edificios de viviendas que hay en España cumplen con la normativa en esta materia.
esquii_grup.jpg
El passat diumenge 3 de març es va disputar el XII Campionat de Catalunya OPEN d’Esquí Alpí 2019, a les instal·lacions de La Molina, a la pista del Tecnològic. La Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) va comptar amb 21 parelles:10 a la categoria juvenil i 11 a la categoria absoluta.
tandem_pepita_podio.jpg
Ignasi Ávila i Joan Font va tornar a revalidar els seus títols nacionals de Persecució, Velocitat i Quilòmetre. Pepi Benítez i Melissa Gómiz van tornar amb tres medalles.
igualada.jpg
L'artista afiliada a l’ONCE, Carme Ollé va participar al FineArt Igualada, que s'ha consolidat com un referent en els circuits fotogràfics a nivell estatal. Diumenge 24 de febrer va tenir lloc la visita a l’exposició Irreality’s - the GLASS (el cristall) amb la pròpia artista. Ve ser al Portal de Llevador, una Sala polivalent, oberta a la cultura.
gabriela_michetti_junto_a_alberto_duran.jpg
La vicepresidenta de Argentina, Gabriela Michetti, mantuvo uun encuentro con responsables del Grupo Social ONCE para conocer su modelo socio-económico y seguir así estrechando los lazos de colaboración que ambos países mantienen desde hace años.
foto_1_1.jpg
A Girona, han participat 1.499 escolars de 17 centres educatius. El concurs ha convidat enguay als docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.
el_prat_canvi_de_director.jpg
Raquel Saavedra Salvador, nascuda al 1981, és afiliada a l’ONCE des del 1983. És llicenciada en Dret i col·legiada com advocada. La direcció de l’ONCE a Tarragona dona serveis a 810 afiliats i té 176 venedors. Jordi Costa Biel, nascut al 1968, és afiliat a l’ONCE des del 2016. És llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i té estudis en Economia Social a l’ Escuela de Organización Industrial (EOI) i a l’Institut d’Innovació Social (ESADE).
L’ONCE en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu Arqueològic de Tarragona, va organitzar un cicle de lectura en relació al patrimoni arqueològic de la ciutat, seguit de conferències dutes a terme per diversos escriptors.
vendedora_carmen_munne_h.jpg
L’ONCE va repartir 17.560.000 euros a Catalunya al sorteig extraordinari del ‘Dia del Pare’, celebrat dimarts 19 de març. La ‘grossa’ d’aquest sorteig va tocar a Vilassar de Mar, on Carme Munné, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, va vendre 10 cupons, nou d’ells premiats amb 40.000 euros cadascú, i el premi major de 17 milions d’euros (número i sèrie), entre els seus veïns i clients habituals. El 7/39 va donar el seu màxim premi a Santa Coloma de Gramenet, dijous 7 de març, i per acabar de fer un mes rodó, el 'Cuponazo' va arribar a Cornellà de Llobregat el darrer divendres del mes. En total, aquest mes de març l’ONCE ha repartit més de 36 milions d’euros a Catalunya.
img-20190326-wa0077.jpg
El Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE a Barcelona va acollir el I Campus de Tecnologia per a estudiants cecs o amb greu discapacitat visual, convocat per l’ONCE. Va ser del dilluns 25 al dimecres 27 de març i van participar 20 alumnes afiliats atesos des del Servei d’Atenció Educativa de l’ONCE, de tot l’Estat.
Un any més l'ONCE a Tarragona, per a commemorar el Dia Mundial de la Poesia, juntament amb les entitats organitzadores, els clubs de lectura de la Biblioteca Pública i d’altres del món cultural i lingüístic, es va sumar a la celebració d’un vermut poètic amb la lectura de poemes de Joan Brossa per part de les afiliades Elisabeth Flores i Raquel Saavedra, directora de l'ONCE a Tarragona.
mercedes_losada_cartell_h.jpg
Mercedes Losada, afiliada a l’ONCE i membre de l'Associació Artística de Cecs i Deficients Visuals de Catalunya, ha ideat i dirigit per la setmana de la poesia Sant Feliu l’espectacle Omplint el Buit. Es va representar dissabte 23 de març a l’Ateneu Santfeliuenc. Són poemes que s’escolten, es veuen, es toquen, que ens transporten a llocs amb olor i sabor propi.
pere_ribes_presentacio_llibre.jpg
En Pere Ribes, olotí, és cec de naixement, afiliat a l'ONCE, i té molt clar que de gran vol ser periodista esportiu. De fet, ja és comentarista dels partits de l’equip local a Ràdio Olot i estudia com juga el rival escoltant partits anteriors. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva familia en un dia tan important.
dona.jpg
Dijous 7 de març, l'ONCE a Catalunya va organitzar una jornada amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Donar, un espai per interactuar, debatre, participar i reflexionar, incidint en la necessitat de garantir els drets humans de les dones, aconseguint la igualtat de gènere.Hi van participar 85 dones.
anna_guai.jpg
Anna Hernández, periodista i afiliada a l’ONCE, publica la seva primera novel·la La Mecedora. Lo que no sabes te salvará. Aquest és el seu debut literari, però l’Anna porta comptant històries d’alt impacte a la ràdio i a televisió des de fa més de vint-i-cinc anys. Publicarà un audiollibre i un llibre en paper de manera simultània.
parlamento_europeo_foto_mesa.jpg
La sede del Parlamento Europeo en Bruselas sirvió de marco para la presentación de la red ‘Disability Hub Europe’ (DHub) con la que Fundación ONCE quiere impulsar el binomio discapacidad y sostenibilidad como motor para la inclusión social y laboral de las personas con discapacidad y la creación de una economía más sostenible e inclusiva.
cooperacion_y_discapacidad_en_argentina.jpg
Con el objetivo de señalar los grandes retos de la cooperación en el marco Iberoamericano, pero sobre todo entre Europa y América Latina, en el ámbito de los derechos de las personas con discapacidad, el Grupo Social ONCE organizó la mesa redonda sobre ‘Cooperación y Discapacidad’, evento paralelo a la II Conferencia de Alto Nivel de Naciones Unidas sobre Cooperación Sur- Sur: PABA +40, en la capital argentina el miércoles 21 de marzo.
fundacion_once.jpg
El objetivo de la convocatoria, que cuenta con un presupuesto de 1,6 millones de euros, es la mejora directa de la empleabilidad de las personas con discapacidad, mediante la adquisición de las aptitudes y competencias necesarias, afrontando la inadecuación de las capacidades existentes al mercado laboral, de manera que sea posible su incorporación de forma estable y duradera en el tiempo. Uno de los proyectos será en Catalunya y beneficiará a 10 trabajadores con discapacidad.
alvaro_del_bosque_ines_alvarez_miguel_carballeda_clara_lillo_y_alfonso_ruiz_presentan_el_cupon_del_dia_mundial_del_sindrome_de_down.jpg
La ONCE dedicó el cupón del jueves, 21 de marzo, al Día Mundial del Síndrome de Down. Cinco millones y medio de cupones apoyarán por toda España a las personas con Síndrome de Down y a sus familias.El cupón fue presentado por Miguel Carballeda Piñeiro, presidente de la ONCE y del Grupo Social ONCE, e Inés Álvarez Arancedo, presidenta de Down Madrid, acompañados por Clara Lillo, Alfonso Ruiz y Álvaro del Bosque, las tres personas cuyas imágenes ilustran el cupón.
foto_familia_2.jpg
A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Maria Mercè Guiu va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra El millor de cada vida, un diàleg íntim i sincer entre una mare i el seu fill adolescent. La cerimònia d’entrega del premis Roc Boronat va tenir dijous 21 de març en un Auditori ONCE Catalunya ple de gom a gom. Durant la vetllada, es va homenatjar l’escriptora Coia Valls, autora de Els camins de la llum, la història de Louis Braille.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos