Grup Planeta i Grup Social ONCE adapten llibres i audiollibres destinats a persones cegues

rosa_montero_recibe_una_obra_suya_en_braille.jpg

El Grup Social ONCE i el Grup Planeta van signar el passat 8 de juliol un acord de col·laboració per a l'adaptació de llibres i audiollibres dirigits a persones cegues afiliades a l'Organització.
Andrés Ramos, director general adjunt de Serveis Socials de l'ONCE, i Jesús Badenes, director de la Divisió de Llibreries de Grup Planeta, van signar el conveni mitjançant el qual els llibres es posen a disposició personal i exclusiva d'aquests usuaris a través de la plataforma tecnològica pròpia de l'ONCE.

La signatura de l'acord es va realitzar durant una visita al Servei Bibliogràfic de l'ONCE (SBO) a Madrid, centre responsable de coordinar tot el procés d'adaptació, producció i posada a disposició del fons documental per a persones cegues en formats braille, sonor o relleu .

Va actuar com a padrina l'escriptora Rosa Montero, que es va emocionar a l'escoltar alguna de les seves obres gravades, va rebre una de les seves novel·les en braille, i va poder gravar l'arrencada d'un altre dels seus textos, que s'incorporarà a l'audiollibre per a persones cegues.

Jesús Badenes va indicar que el Grup Planeta cedeix tot el seu catàleg a disposició dels lectors cecs. "Tenir accés a la cultura és una meravella i amb aquest acord les nostres obres arribaran més ràpid als cecs espanyols", va afegir.

Per a Andrés Ramos "comptar amb les obres del Grupo Planeta és una molt bona notícia, perquè permetrà que el món de la cultura pugui arribar a més gent en els seus diferents formats".
Gràcies a aquesta col·laboració, les editorials de Grup Planeta cediran a l'ONCE obres dels seus catàlegs, en suport digital, per a ser adaptades amb més facilitat i distribuïdes per l'Organització en Braille, so i relleu.

Andrés Ramos, director general adjunt de Serveis Socials de l'ONCE, i Jesús Badenes, director de la Divisió de Llibreries de Grup Planeta, van signar el conveni mitjançant el qual els llibres es posen a disposició personal i exclusiva d'aquests usuaris a través de la plataforma tecnològica pròpia de l'ONCE.

A més, el Grup Planeta permet a l'ONCE l'accés als seus audiollibres amb la mateixa finalitat. L'Organització disposarà de la informació mensual de les novetats publicades per l'editorial en format audiollibre i podrà seleccionar els títols del seu interès. Amb aquest tipus d'iniciatives, es contribueix a que l'accés a la cultura i al coneixement per a les persones cegues sigui cada vegada més àgil. Actualment, des que un llibre es publica fins que una persona cega el pot tenir a les mans en braille, pot arribar a transcórrer fins a mig any i, a partir d'ara, estaran disponibles en tot just unes setmanes.

5.500 obres noves a l'any
A més, el SBO compta amb una Biblioteca Digital ONCE (BDO) que, en una web d'ús per a persones cegues, compta amb un fons documental d'aproximadament 60.000 títols, del qual es beneficien cada any més de 9.000 persones amb discapacitat visual, que realitzen més de 336.000 descàrregues anuals. Durant 2018, el SBO va produir unes 5.500 obres noves, de les quals 3.500 en braille i 2.000 en so. A les quals cal sumar un altre tipus de documents de producció ràpida (apunts, exàmens, documents breus, etc.), així com tot tipus de material en relleu.

El Grupo Planeta és el primer grup editorial espanyol amb presència a 20 països i que compta amb més de 70 segells editorials entre els quals es troben grans referents de l'edició espanyola. Publica més de 4.000 novetats a l'any en espanyol, català, portuguès i italià i en el seu catàleg figuren més de 15.000 autors entre clàssics i contemporanis.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos