El Govern es compromet a garantir l'accessibilitat digital de les persones amb discapacitat 

Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, en primer terme. I a la dreta taula de la jornada, amb ponents.

Fundació ONCE va acollir dimecres 13 de desembre unes jornades organitzades per la Unió Internacional de Telecomunicacions, la Comissió Europea i AccessibleEU en les quals el Govern es va comprometre a intensificar les polítiques digitals en matèria d'inclusió social de manera que es garanteixi l'accessibilitat digital de les persones amb discapacitat. 

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de Rosa Martínez, secretària d'Estat de Drets Socials i Agenda 2030; María González, secretària d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, i Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE

En la seva intervenció totes dues responsables del Govern es van comprometre amb l'objectiu d'implementar polítiques digitals accessibles. “És vital per a tota la societat i en particular per a les persones amb discapacitat”, va asseverar González. “Aquest compromís és clau”, va recalcar, “si no, la bretxa que es genera és exponencial”. 

Rosa Martínez va reconèixer en primer lloc el “treball sòlid” de Fundació ONCE. I, en línia amb l'expressat per María González, la secretària d'Estat de Drets Socials, va afirmar que l'Executiu continuarà treballant perquè la digitalització sigui “una oportunitat” i no un fre per a les persones amb discapacitat, que veuen moltes vegades com les barreres que troben en l'àmbit sanitari, laboral o en el de l'oci “es reprodueixen en l'accés i ús del digital”. 

Des d'aquesta perspectiva, es va comprometre a impulsar “polítiques públiques sustentades en la ciència” que assegurin que en l'acceleració que està experimentant el món digital “ningú es quedi fora o es converteixi en un ciutadà de segona” i que ofereixin “certesa i seguretat” a tota la població.

Perquè, va finalitzar, “la digitalització obre enormes oportunitats, però cal cuidar els seus riscos posant en el centre a les persones i vetllant perquè no engrandeixi bretxes ni generi noves desigualtats”.

Finalment, Miguel Carballeda va recollir el testimoni del Govern de treballar perquè la digitalització sigui una oportunitat i no una barrera per a les persones amb discapacitat. “S'han compromès i jo ho agraeixo”, va respondre.

“És una responsabilitat ser la màquina de l'accessibilitat”, va prosseguir el president del Grup Social ONCE, qui va insistir en la importància de mantenir aquesta posició i contribuir a fer “un país millor i una Europa per a tots els ciutadans”. “Les persones amb discapacitat ens ho mereixem. Podem ser un exemple per a la resta del món”, va finalitzar.

 

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos