Publicador de contenidos

T'interessa

elecciones_1.jpg
El Consejo General de l'ONCE, màxim òrgan de govern de la institució, va aprovar la convocatòria per al proper dimarts 4 de desembre de les XI eleccions internes, la cita a la qual cada quatre anys estan cridats els afiliats i afiliades de l'Organització per a triar els seus representants a escala autonòmica (Consells territorials) i, fruit del resultat, es constitueix també el Consejo General. A Catalunya, hi haurà un total de 32 Mesas electorals.I s'elegiran 10 consellers.
foto_de_familia_0.jpg
La Unión Europea ratificó ayer, 1 de octubre, el Tratado de Marrakech, que obliga a sus 28 Estados miembro, incluido España, a facilitar libremente la producción y la transferencia internacional de libros adaptados a las personas ciegas, con discapacidad visual y con otras dificultades para acceder a textos impresos. La firma se produjo en Ginebra durante la Asamblea General de la Organización Mundial de la Propiedad Intelectual (OMPI).
Preocupada por esta situación, Fundación ONCE llevará el tema hasta su IV Congreso Internacional ‘Universidad y Discapacidad’, que tendrá lugar en Madrid los próximos 15 y 16 de noviembre y que cuenta en su programa con una mesa redonda titulada ‘Redes internacionales por la educación inclusiva’.
santa_llucia_75_anys.jpg
Dissabte 15 de desembre, milers de persones cegues celebraran Santa Llúcia amb diverses activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya. A tots el centres passaran coses molt boniques i quasi simultàniament. Podrem escoltar les felicitacions de persones famoses que ens estimen molt. Farem un brindis molt especial i tindrem moltes sorpreses. Segur que us agrada molt la Diada! Animeu-vos a participar!
conveni_once-sindic.jpg
Ambdues entitats es comprometen, respectivament, a fer més conegut i accessible el servei de defensa de drets del Síndic
foto_parlament_once_cr_caritas.jpg
Per primera vegada en la seva llarga història, aquestes tres entitats singulars de Catalunya (Càritas, Creu Roja i ONCE) van anar de la mà divendres 28 de setembre per exposar al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, les difícils situacions que pateixen les persones afectades per l’actual mobilitat humana forçosa (refugiats, asilats, menors no acompanyats (MENA); els problemes de persones i famílies que viuen en situació o en risc d’exclusió social i les situacions de discriminació i desigualtat en les que viuen les cegues o amb discapacitat visual greu. També van plantejar la necessitat de disposar de mesures concretes per a fer front a les situacions de vulnerabilitat social. Ho han fet en un ambient de cordialitat i la voluntat de col·laborar activament amb el Parlament, a través de les comissions i grups de treball.
trabajadores_ilunion.jpg
En els darrers cinc anys s'han impulsat més de 47.000 llocs de treball i invertit 1.200 milions d'euros en acció social a tot l’Estat. Les vendes d'ONCE milloren un 3,9% i les d’ILUNION, un 6,4% i empenyen la generació d'ocupació i inversió social per a persones amb discapacitat.
180919_codiscat_4.jpg
El COCARMI també celebra que el Codi d'Accessibilitat entri en la darrera fase abans de la seva aprovació, amb l'acord de Govern de sotmetre'l a informació pública. L'accessibilitat és una condició prèvia perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats.
trabajadores_de_ilunion_sociosanitario_con_el_certificado_de_aenor.jpg
ILUNION Sociosanitario es la única empresa española de su sector que ha obtenido el pionero certificado de Empresa Saludable que AENOR entrega a aquellas compañías que, de una manera estructurada, promueven y protegen la salud, seguridad y bienestar de sus empleados, de una manera sostenible.
La ONCE y el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge (IDIBELL) han renovado su colaboración en investigación sobre ceguera y, en esta ocasión, la Organización va a apoyar el trabajo “Uso del secuenciador MINION para la identificación de marcas moleculares causadas por mutaciones en factores que producen Retinosis Pigmentaria”, coordinado por el investigador Julián Cerón Madrigal, también del IDIBELL.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos