Nº 2 NOVEMBRE 2016

guanyadors_i_autoritats.jpg
L’ONCE va premiar el passat 6 d’octubre la solidaritat i la superació que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2016 a Niños sin Barreras, La Tavella, la Carme Canals, el Museu Marítim i TEBvist.
presentacio_cupo_lleida_2.jpg
Lleida, Premi Reina Letizia d'Accessibilitat 2015, va protagonitzar el cupó de l'ONCE del dilluns, 24 d'octubre. Cinc milions i mig de cupons de l'ONCE van difondre el reconeixement a aquesta ciutat com a municipi accessible. El cupó, il•lustrat amb una imatge del Turó de la Seu Vella, va estar presentat per Àngel Ros, alcalde de Lleida; Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya i Mercedes Jaraba, directora suplent del Real Patronato sobre Discapacidad.
grupo.jpg
El 25è aniversari de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol protagonitza el cupó de l'ONCE de dijous 3 de novembre. Cinc milions i mig de cupons de l'ONCE portaran la llegenda 25 Años Apoyando al RCD Espanyol de Barcelona. Víctor Sánchez, Víctor Álvarez, Gerard Moreno i Javi López, jugadors del primer equip han fet una ronda de penals amb un antifaç i una pilota de picarols. Ho han fet també tres futbolistes afiliats a l’ONCE, Guille Fernández i Víctor Sánchez i Omar Font.
2016-10-15_gala_de_lesport_2016_54.jpg
Dissabte 15 d'octubre, l'ONCE a Catalunya va celebrar la XXI Gala de l'Esport, un homenatge a tots els esportistes cecs i discapacitats visuals greus. Una jornada festiva en què l'esport professional, el paralímpic i l'esport de base i formació es van donar la mà gràcies a ONCE Catalunya.
El Col•legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) i l'ONCE han dut a terme una acció conjunta per facilitar l'accés a la informació sobre les instruccions de recollides de mostres a les persones cegues o amb discapacitat visual greu. Els fulls incorporen un codi QR que l'usuari rebrà en format imprès quan vagi a la farmàcia.
Un grup de persones amb discapacitat ha rebut durant 32 dies un curs intensiu de Big Data, que pretén millorar les capacitats i destreses d'aquest col•lectiu en l'àmbit de les tecnologies i, amb això, la seva inserció laboral.
L'ONCE col•labora en el projecte coordinat per l'investigador Julián Cerón Madrigal, que dirigeix el grup "Models de malaltia en C. elegans" de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). I ho fa també amb la Fundació IMO en un projecte de recerca relacionat amb l'estudi de les distròfies de retina, que coordina la Dra. Esther Pomares, sotsdirectora de la Fundació.
mostra_mataro_.jpg
A la carpa de l’ONCE es va mostrar a la ciutadania material educatiu, diferents jocs adaptats, i es va donar a conèixer el sistema Braille. Vam tenir la visita de l'alcalde, David Bote, i del govern municipal.
Les ciutats de Terrasa i Lugo han estat les finalistes de la fase nacional espanyola per a competir pel premi a capital europea de l’accesibilitat corresponent a l’any 2017, que es fallarà el proper dia 3 de desembre a Brussel•les, coincidint amb el Dia Internacional i Europeu de les persones amb discapacitat.
carme_olle_exposicio-llull_1.jpg
El 2016 es commemora l’any Llull, 700 anys de la seva mort (1231-1316). Amb aquest motiu neix l’exposició ‘Quatre reflexions Lul•lianes’ amb la participació dels fotògrafs Carme Ollé, Manel Simón, Teresa Gironés i Ei POiNT.
premios_tr_4.jpg
"Ens agrada molt treballar a l'ONCE" van dir en una emotiva carta d'agraïment les tècniques de rehabilitació Pilar Basterrechea i Loreto Martínez, i l’òptica Margarita Prunera, de la Delegació Territorial d’ONCE Catalunya, en l'acte de lliurament del segon premi del 'I Concurso de Experiencias de Innovación en Servicios Sociales'.
nit_de_lesport_lhospitalet_0.jpg
El Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat va acollir el passat 21 d’octubre una nova edició de la Nit de l'Esport. Va distingir els esportistes afiliats a l'ONCE Gemma Sevillano, Martin Parejo, Xavi Porras, Mari Carmen Paredes, Daniel Buenestado i Arnau Tomás.
montana_personas_ciegas.jpg
El Parc Natural de Montseny (Barcelona) va acollir, diumenge dia 23 d'octubre, l'última prova del Circuit Nacional de Carreres per Muntanya per a esportistes cecs o amb discapacitat visual greu. En la competició hi havia 23 corredors en 8 barres procedents d'Aragó, Canàries, Extremadura, Galícia, Madrid, Múrcia, Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya.
visita_consellera_ensenyament_1.jpg
La Consellera ha estat rebuda per Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya , Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona. Ha visitat la sala de informàtica i l’aula de música, totes dues amb activitats amb alumnes; taller de contes, sales de mapes i maquetes i sales d’atenció/ estimulació precoç.
fotos_jornades_serveis_socials.jpg
El delegat territorial, en Xavier Grau, va fer la salutació i la introducció de la jornada; Enric Boti, President del Consell Territorial va explicar les activitats del Consell; Rosa Díaz, Sotsdelegada Territorial i Vicente Vázquez, Gerent de l’Àrea de Joc van explicar la nova estructura d’aquesta Àrea. Dolors Luna, cap del Departament de Serveis Socials per Afiliats i Anaïs García, cap de la Unitat d’Autonomia Personal van parlar dels indicadors de Serveis Socials per Afiliats.
tmb-once-cuento-2.jpg
Amb la col•laboració de professionals del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE (CRE), es va organitzar una jornada adreçada a alumnes de P4 de l’escola de Barcelona Eulàlia Bota. Va ser en el marc de la campanya solidària de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per 2016, escollida pels seus treballadors i dedicada enguany a les persones amb discapacitat.
041016_ceros.jpg
Pluja fina de milions a I molts més premis a Girona, Igualada, Piera, Badaolna, Barcelona, Cambrils, Cornellà de Llobregat, Girona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern, Torredembarra...
puigdemont_homenatge_esportistes_completa.jpg
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va rebre a una àmplia representació dels esportistes catalans que van participar en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Río de Janeiro, el passat 28 d’octubre, en el Palau de la Generalitat.
ana_pelaez_y_rey_2.jpg
La ONCE promueve en Cartagena de Indias el desarrollo de un Programa Iberoamericano sobre los derechos de las personas con discapacidad

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos