Pujada al Loreto i caminada popular per una Tarragona més integrada i inclusiva
L’ONCE Tarragona i el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona van organitzar el passat diumenge 4 de març la tradicional Pujada al Loreto. Amb l’objectiu de fer una Tarragona més integrada i inclusiva, la cursa arribà a la seva 29a edició.
Aquest any la novetat ha estat que de forma paral•lela per afavorir la participació de persones amb discapacitat es va fer una caminada popular. Tant l’ONCE com el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, que organitzen i coordinen les diferents activitats esportives municipals de la ciutat, volen que aquesta cursa estigui oberta a tota la ciutadania amb la finalitat d'afavorir la inclusió social i molt especialment la participació de persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats.
La caminada i la cursa van sortir des de l'ONCE Tarragona i van arribar fins al Santuari del Loreto. La sortida de la cursa, que va comptar amb 200 corredors, va ser a les 10.00 h des de la Rambla Vella, 10 (davant de l’edifici ONCE) i va recórrer la Via Augusta i Camí del Club Gimnàstic fins al Santuari del Loreto. El total del recorregut eren 5,17 km. La caminada popular gratuïta, amb més de 500 participants; va sortir a les 9.30 del matí i es va realitzar per un circuit diferent i amb atractiu cultural. El punt de sortida i arribada va ser el mateix de la carrera.
El primer classificat a la cursa masculina ha estat Pedro Ortega (Club Atletisme Tarragona), amb un temps de 18.29, i la primera femenina ha estat Carolina Menendez (Club d'Atletisme Runners), amb un temps de 22.24. El primer afiliat a l'ONCE ha estat Francisco Gordillo, amb un temps de 25.05 i la primera afiliada ha estat Sara Gimeno, amb un temps de 32:52. Els resultats estan penjats a la pàgina del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona www.tarragona.cat/esports/
Igual que en els darrers anys es va córrer amb xip, és per això que les inscripcions eren limitades i tenien un cost de 7 € per persona.
La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, va voler ressaltar la importància de la pràctica esportiva per a afavorir i potenciar la inclusió social i molt especialment la participació de persones amb discapacitat visual i d'altres discapacitats.
La cursa va comptar amb la col•laboració principal de l’ONCE i el suport de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs, Repsol, Coca Cola, Automatic Tarraco, Port de Tarragona, Ilunion, Ruzafa i Autocares Nika.
Una vegada finalitzada la cursa, tots els participants van tenir un obsequi i van poder gaudir d'un esmorzar col•lectiu.
L’ONCE a Tarragona ofereix els seus serveis socials a un col•lectiu de 1.530 persones, de les quals 282 es dediquen a la venda del cupó i els altres productes que comercialitza l’Organització.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30