L’ONCE lliura a l’Escola Ramón y Cajal (Terrassa), l’Escola Enxaneta (Viladecans) i l’Institut Montgròs (Sant Pere Ribes) els premis del Concurs Escolar

insitut_montgros.jpg

Dijous  23 de maig, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona van lliurar els premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya als guanyadors del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, juntament amb Imma Reguant, subdirectora general d’Educació Inclusiva de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta 35ena edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, els guanyadors provincials de Barcelona també han estat escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya. Han estat l’Escola Ramón y Cajal (Terrassa) de la categoria A, 3r i 4t de Primària; l’Escola Enxaneta (Viladecans) de la categoria B, 5è i 6è de Primària i l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes), de la categoria C, ESO i FP Bàsica. Tots tres guanyadors van rebre una activitat per a tota la classe valorada amb 400 euros i cadascún dels alumnes participants una motxilla i dos diplomes: un com a guanyador provincial i un altre com a guanyador autonòmic.

Estuadiants de l'Escola Enxaneta reben premis, xec i diplomes del 35è Concurs Escolar ONCE.

A Catalunya han participat al Concurs Escolar del Grup Social 13.301 alumnes  de 193 centres educatius, sota la coordinació de 254 professionals de l’educació. A tot l’Estat han participat en aquesta edició 144.296 alumnes de 1.977 centres educatius, sota la coordinació de 2.516 professionals de l’educació.

Per mi i per tots els meus companys, idees per un pati inclusiu'

Amb el lema 'Per mi i per tots els meus companys, idees per un pati inclusiu' , el concurs ha estat un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre del 2018 amb la intenció que l'aula treballés de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo acostuma a durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs buscava que els centres percebessin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es podia convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

Estuadiants de l'Escola Ramón y Cajal reben premis, xec i diplomes del 35è Concurs Escolar ONCE.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE van participar els escolars dels centres educatius estatals públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i d’Educació Especial van realitzar un cartell que reflectia les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que anava acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat van gravar un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.


Cada grup va pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Educació Primària); B (5è i 6è d'Educació Primària); C (Educació Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Educació Especial).

Jurat

El jurat de Barcelona va estar format per Rebeca García, cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de la DT ONCE Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta 2a. del Consell Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica de COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Àngels Castro, periodista del Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya; Teresa Altagracia Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE Barcelona i Dolors Moreiras, Mestra del CREDV/CRE ONCE BARCELONA, adscrita al Departament d’Ensenyament.

Els treballs de tots el guanyadors del Concurs a Catalunya.

La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 

Twitter   @ConcursoONCE
Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE  
YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram  https://www.instagram.com/concursoonce/

 


 

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)