Nº 31 JUNY 2019

flamarich_sabadell_taula_enric_david.jpg
L’Agència de Sabadell dona serveis a 530 afiliats i té 148 venedors.
acceso_al_movil.jpg
Un any més, l’ONCE Catalunya s'ha sumat a la commemoració del Dia de Internet (#diadeinternet).
salo_automobile_autoridades.jpg
El delegat terriotorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí, demana que tots els cotxes silenciosos incorporin un senyal acústic per a millorar la seguretat dels vianants, en l'acte de presentació del cupó de l’ONCE dedicat al Centenari del Saló Automobile.
L’escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics de Barcelona va acollir el Concert de 'Música a les Mans' d'estudiants de música amb discapacitat visual que arribà a la 13a edició
formula_1.jpg
Patricio Cárceles, director general adjunt de Joc de l'ONCE, va lliurar a Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, una còpia emmarcada d'aquest cupó.
cupon_dia_de_la_madre.jpg
El Sorteig Extraordinari del Dia de la Mare va deixar 720.000 euros, repartits entre Reus, Sitges i Sant Vicenç dels Horts. El ‘Sueldazo del Cap de Setmana’ va donar el mateix diumenge un premi de 2.000 euros al mes durant 10 anys a Mollet del Vallès. En total, 960.000 euros.
dimoni_badalona_autoritats.jpg
L’ONCE presentà el cupó dedicat a la Cremada del Dimoni de Badalona amb l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor; el delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí; el president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, David Bernardo; el director de l’agència de l’ONCE a Badalona, David Bernardo, i José Luis Alberdi, director de l’agència de l’ONCE a Badalona; acompanyats d’un grup d’afiliats i afiliades.
francina_alsina_3.jpg
"El principal repte és consolidar el paper de la Taula com a interlocutor del Tercer Sector davant les diferents administracions. No ens conformem a estar informades, volem tenir el paper que ens pertoca quan es tracta del tercer sector i l’atenció a les persones. Som un agent més a l’hora de codissenyar i codesenvolupar les polítiques socials. Som qui coneix millor les persones, sabem què necessiten i quina és la millor manera d’apropar-nos-hi".
L'ONCE ha col·laborat sempre per posar en funcionament un procediment del vot accessible a totes les eleccions que garanteixin un sufragi autònom i secret de les persones amb ceguesa i discapacitat visual greu, com un dret fonamental de totes les persones, recollit a la Constitució i també en la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. "Des de l'ONCE es valora que les persones cegues que coneixen el sistema Braille puguin votar de manera autònoma en totes les eleccions polítiques però està clar que no devem quedar-nos aquí, sinó que cal demanar-li a l'Administració que puguem avançar en el vot electrònic completament inclusiu i universal per a totes les persones amb discapacitat visual. Per descomptat que sense renunciar a l'avanç que suposa l'ús dels Kit Braille", comenta el delegat territorial d'ONCE Catalunya, Enric Botí.
insitut_montgros.jpg
En aquesta 35ena edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE els guanyadors provincials de Barcelona també han estat escollits pel jurat com a guanyadors autonòmics de Catalunya. Han estat l’Escola Ramón y Cajal (Terrassa) de la categoria A, 3r i 4t de Primària; l’Escola Enxaneta (Viladecans) de la categoria B, 5è i 6è de Primària I l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes), de la categoria C, ESO i FP Bàsica. Tots tres guanyadors van rebre una activitat per a tota la classe valorada amb 400 euros i cadascún dels alumnes participants una motxilla i dos diplomes: un com a guanyador provincial i un altre com a guanyador autonòmics.
El Grup Social ONCE ha escalat un lloc més en el rànquing 'Merco Empreses i Líders 2019', la qual cosa la referma entre les millors empreses espanyoles analitzades per aquest prestigiós estudi que, a més, demostra que som els més ben valorats per les ONG, les administracions i els membres del Govern; i entre els millors en la valoració atorgada pels consumidors, els sindicats, o el capítol de presència digital. A més, el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, es consolida en el lloc 18è entre els 100 líders més ben valorats.
ignasiterraza_cartel.jpg
La recaptació total del preu de les entrades serà destinada íntegrament a la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS)
tiflos_literaturafoto_de_familia_de_premiados_y_jurados.jpg
El guanyador del Premi de Poesia d'aquesta edició, Toni Quero, ofereix en aquesta nova obra 'El cielo y la nada' un conjunt de poemes en què es barreja la raó i la bogeria, la realitat i el desig, l'amor i la nostàlgia, en un llibre que dialoga amb la tradició i l'avantguarda. En paraules d'Ángel Luis Prieto de Paula una obra que "ens fa moure'ns de la nostra aparent comoditat per obrir-nos a altres mons expressius”. Els escriptors Miguel Ángel Carcelén (Novel·la) i Josué Sánchez (Conte) van obtenir també els Premis Tiflos de Literatura 2018. Els Premis Tiflos de Literatura contemplen un apartat especial per a escriptors amb discapacitat visual, amb un premi dotat amb 5.000 euros per a cada categoria. En aquesta edició 2018 els guanyadors han estat:Maximiliano Mariblanca, Ana Eugenia Venegas i César Delgado.
montserrat_aerea.jpg
Diumenge 2 de juny, l’ONCE a Catalunya va celebrar la tradicional trobada al Santuari de Montserrat per commemorar la Diada de la Gran Família de l’ONCE Catalunya, que enguany arribà a la 25 ena edició i que va aplegar unes 1.200 persones entre afiliats, pensionistes, treballadors, familiars i amics de la nostra Institució. El Dia de la Gran Família de l’ONCE Catalunya és la romeria més gran del món que peregrina al Santuari de Montserrat. Ho vam celebrar de manera molt dolça, amb una gran taula de 25 metres amb la tradicional ‘Montserratina’, batejada per a l’ocasió com ‘la Coca de la Solidaritat’.
poster_metting_lh.png
El 14è Míting Internacional de L’Hospitalet #8211 Gran Premi Sauleda viscut diumenge 26 de maig al “Complex Esportiu L’Hospitalet Nord” va deixar excel·lents resultats pels nostres atletes, amb participació destacada també de Mari Carmen Paredes i eles i les joves atletes del CRE ONCE Baracelona.
Són el lleidetà afiliat a l'ONCE Francesc Ganau, amb discapacitat visual, i Eva Casado, usuària de cadira de rodes. "Al principi vaig optar per aquesta especialitat perquè volia estudiar la malaltia que tant a mi com a la meva germana ens va arrabassar la vista als quatre anys", va explicar a Servimedia, però ara reconeix que també li atrau molt tot el relacionat amb els dinosaures i la seva evolució de manera que encara no té clar a què es dedicarà en el futur. És afiliat de l'ONCE i es desfà en elogis cap a aquesta entitat social que tant l'ha ajudat. "Fan una tasca impressionant" perquè. remarca, ensenya a les persones cegues a ser independents.
olof_palme_mesa.jpg
El passat dimarts 28 de maig de 2019, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va impartir la conferència 'La il·lusió com a font d’energia inesgotable per a la creació del Grup Social ONCE'. Ho va fer als 'Esmorzars de confiança' de la Fundació Internacional Olof Palme de Barcelona. Botí va parlar de l’ONCE, de la seva Fundación i de les empreses socials d'ILUNION. A l’ONCE, va dir Botí, "declarem que la il·lusió és una font inesgotable d’energia perquè és el motor de tot allò que és gran, innovador, veritable i deixa empremta; perquè és part de la paraula inclusió i, per això , és universal, tampoc fa diferències per motius de classe, color, religió, nacionalitat, condició o sexe". I va afegir: "és la força que acompanya les persones que decideixen de mutu acord, recórrer el mateix camí per a assolir un objectiu; perquè amb ella, es pot canviar el món cada dia".
Voluntaris de la companyia Alcon, líder en salut visual, han col·laborat amb ONCE Catalunya en una de les activitats d'educació viària amb persones cegues o amb discapacitat visual amb l'objectiu que es desplacin amb seguretat, eficàcia i autonomia per la ciutat.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos