El jove afiliat Pere Ribes presenta el seu llibre a Olot: 'És quan faig ràdio que hi veig clar'

Secciones: Protagonistes
pere_ribes_presentacio_llibre.jpg

Dissabte 23 de març va tenir lloc la presentació del llibre Pere Ribes És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras.

En Pere Ribes, olotí, és cec de naixement, afiliat a l'ONCE,  i té molt clar que de gran vol ser periodista esportiu. De fet, ja és comentarista dels partits de l’equip local a Ràdio Olot i estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. “Quan era petit em deia: ‘sóc invident, com puc veure el futbol?’. He trobat una cosa que ha estat la meva salvació: la ràdio. La ràdio són els meus ulls”.

L’acte de presentació va ser al Casal Marià a Olot, on el Pere va estar  acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot,  i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues.

Manel Eiximeno amb el Pere Ribes.

@byferrarophoto Pere va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot, i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues. I l'escriptora Pilar Riera.

L'agost de 2014 Pere Ribes va conèixer David Planella, de Ràdio Olot. El periodista el va convidar a seure al seu costat per escoltar els partits de futbol. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu. “Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només vaig uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció i comentaris el que ells compten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.

Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa  L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.

Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Publicador de contenidos

Webs de ONCE

Logo de la web de ONCE (Abrir en nueva ventana)