El ballarí sordcec Teo Marco fa una coreografia d’Edip al Festival de dansa del Mercat de les Flors
El ballarí sordcec afiliat a l’ONCE Teo Marco Rubio va fer una coreografia sobre el personatge d’Edip. Va ser dissabte 22 de juny al Mercat de les Flors- Sala MAC (c/ Lleida, 59), a la Mostra de dansa final de curs 2018-2019 de l’Escola de Ballet Carles Ibáñez.
Teo, manresà de 39 anys, a més de formar part del grup de dansa de l’Escola de Ballet Carles Ibáñez, és un aficionat als esports, ja que practica esqui i muntanya. No és la primera vegada que pujava a un escenari, però sí la primera que ho feia com actor principal. Abans ho va fer en segon pla i de forma més estàtica. En aquesta ocasió Teo representà una coreografia amb més dificultat ja que havia de moure’s en varies direccions per l’escenari i diferents llums van anar enfocant els seus moviments. La història va ser narrada per un actor.
El ballarí sordcec comparteix amb el personatge que representa la seva ceguesa; Edip es queda cec al final de la història i en Teo va anar perdent progressivament la visió.
Teo va començar a fer dansa l’any 2012, recent afiliat a l’ONCE, i a partir d’abril de 2015, després d’obtenir la incapacitat laboral, en va dedicar més temps. “Vaig arribar tard a aquest món per a dedicar-me professionalment, però el meu objectiu és donar visibilitat a la dansa com una forma inclusiva de rehabilitació” ens comenta el Teo.
La mostra de dansa d’enguany va estar dedicada a la Míriam i l'Ester i constà de dues parts. A la primera vam veure el Festival de Flors a Genzano (pas a dos de repertori clàssic), una coreografia sobre el personatge d’Edip interpretada per Teo Marco Rubio, ballarí sordcec i coreografies vàries de tots els mestres de l’escola d’estils neoclàssic, contemporani i jazz. La segona part constà del ballet en 'No ens volem fer grans', una versió lliure de Peter Pan amb la col·laboració del Centre Moral i Cultural del Poblenou.
L'ONCE, amb la cultura
L'ONCE, conscient de les inquietuds culturals dels seus afiliats, promou una sèrie d'iniciatives amb el doble objectiu d'apropar l'oferta cultural existent i de promocionar les seves inquietuds creatives.
L'ONCE compta actualment amb diverses àrees específiques de suport a les persones sordcegues: La Unitat Tècnica de Sordceguesa (UTS), la xarxa d'especialistes en sordceguesa repartida per tot l'Estat (PESZ) i la Fundació ONCE per a Atenció a Persones amb Sordceguesa (FOAPS). A Catalunya, l’any passat es van dedicar 8.701 hores al suport de 54 afiliats sordcecs que van sol·licitar un servei de mediació a la Fundació ONCE d’Atenció a les Persones Sordcegues (FOAPS).
L'Escola de Ballet Carles Ibáñez va ser fundada per Margarita Abad i el mateix Carles Ibáñez el 1981 a Barcelona i aquest any fa 30 anys que està establerta al barri del Poble Sec. És una de les escoles més antigues de Barcelona i membre de l'Associació de Professors de Dansa Acadèmica de Barcelona, Federació Catalana de Professors de Dansa i la Royal Academy of Dance.
- L
- M
- M
- J
- V
- S
- D
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31