Nº 32 JULIOL 2019

teo_marco_solo_1.jpg
El ballarí sordcec Teo Marco Rubio comparteix amb el personatge que representa la seva ceguesa; Edip es queda cec al final de la història i en Teo va anar perdent progressivament la visió. Teo va començar a fer dansa l’any 2012, recent afiliat a l’ONCE, i a partir d’abril de 2015, després d’obtenir la incapacitat laboral, en va dedicar més temps. “Vaig arribar tard a aquest món per a dedicar-me professionalment, però el meu objectiu és donar visibilitat a la dansa com una forma inclusiva de rehabilitació” ens comenta el Teo.
girona_museu_presentacio2.jpg
La mostra que es presentà és el resultat d’un taller de dibuix per a persones cegues realitzat a partir de la representació d’objectes de la vida quotidiana, permetent copsar la importància de la línia i el traç, més enllà de l’estètica, com a mitjà d’exploració del món més immediat.
natanpintando.jpg
L’Associació cultural de Naestved Kulturforening ha convidat l’artista barcelonès Natan Tarragó, afiliat a l’ONCE, al Festival Internacional Handi-Art 2019 que es celebrarà a l’aire lliure a Naestved (Dinamarca) entre el 21 i el 23 d’agost. Natan Tarragó presentarà dos quadres: Abecedario simbólico y Di capacidad no discapacidad.
cruz_roja_boti_enric.jpg
El passat divendres 7 de juny la Creu Roja a Barcelona va celebrar l’acte d’agraïment anual a persones sòcies i voluntàries, Gràcies 2019. L’esdeveniment va tenir lloc a l’auditori de l’ONCE i va comptar amb la presència de la presidenta de Creu Roja Barcelona, Mercè Torres; el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet i el delegat territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí i el president del Consell Territorial, David Bernardo. Com a empresa col·laboradora, enguany es va retre un homenatge a l’ONCE, tot destacant l’estreta relació i el suport mutu que ha unit Creu Roja amb l’Organització Nacional de Cecs Espanyols. El delegat territorial de l’ONCE va ser la persona encarregada de rebre l’obsequi de mans del president de Creu Roja Catalunya.
cupo_donantes_sang.jpg
Cinc milions i mig de cupons van retre homenatge a la figura dels qui solidàriament donen per salvar vides, i que van celebrar el seu dia el 14 de juny.
benvolgut_setembre_eiximeno_faristol.jpg
Pròleg de Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona. En ell, diu :“Treballem plegats per transmetre els valors fonamentals que han de regir en la vida dels homes i de les dones, que plataformes pedagògiques com Implica’t+, o la Fundació Federico Mayor Zaragoza, o la Iniciativa de la Carta de la Terra internacional".
jubilats_enric_boti.jpg
Dijous 13 de juny ONCE Catalunya va celebrar, al poliesportiu de la DT, l’acte d’homenatge als nous jubilats. Un total de 190 companys es van jubilar o incapacitar al 2018. El dinar presentava un aspecte impecable, amb 20 taules plenes que feien molt de goig.
graduacion.jpg
Una quinzena d'alumnes amb discapacitat intel·lectual s'han graduat per la Universitat Rovira i Virgili en un curs de capacitació per a l'ocupació, ja en marxa gràcies a un programa finançat per Fundació ONCE en col·laboració amb el Fons Social Europeu (FSE) per millorar la inserció laboral dels joves amb aquest tipus de discapacitat.
app_medicamento.jpg
És una aplicació gratuïta i accessible per a tothom, especialment pensada per a gent gran i persones amb discapacitat. Ha estat desenvolupada pel Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Fundació ONCE i Fundació Vodafone. Ofereix informació de més de 20.000 medicaments comercialitzats a Espanya. En l'actualitat acumula prop de 30.000 descàrregues en dispositius mòbils, disponible per a Android i iOS.
2_juny_cupo_ceros.jpg
“Cada matí a les 8, miro el llistat i de seguida m’he adonat que havia repartit un gran premi. Tot seguit ho he comprovat amb l’agència”, explicà el venedor. I afegí: “He sentit una alegria extraordinària . El que més vull és donar premis a la gent i que estigui contenta. Gaudeixo veient la cara de felicitat dels clients. Estic tan feliç que fins i tot l’armilla, que m’identifica com a venedor de l’ONCE, se m’ha quedat petita”
colonies_varios_chavales_cocinando.jpg
Una trentena de nens i nenes amb discapacitat visual (i sense) participen en un concurs de cuina, del 2 al 6 de juliol a Santa Margarida de Montbui.
estudio_estudiantes_foto_familia.jpg
L'acte va comptar amb el testimoni d'una estudiant amb discapacitat visual, Valentina García, que va relatar que va patir assetjament escolar durant molts anys "per simplement no veure bé". A més, va dir que l'assetjament "no et fa més fort", va assegurar que "hagués agraït més ajuda d'altres companys del col·legi" per no sentir-se "tan sola" i va reclamar "més educació des del respecte i la tolerància”.
torre_reloj_barcelona.jpg
Aquesta emblemàtica construcció es localitza al Moll dels Pescadors de Barcelona, al barri de la Barceloneta. Es configura com una estructura formada per una base de planta quadrada i un peu de gran alçada que es remata amb un cos quadrat on es localitza el rellotge. Un dels elements que fa extraordinari a aquest rellotge és que té quatre cares i que el temps es pot veure tant des del mar, com des de terra, des del nord, sud, est i oest.
sordcecsbomberssusanapp.jpeg
Un grup de persones sordcegues afiliades a l’ONCE van visitar els Bombers, el quals els van explicar què fer en cas d’incendi. L’ONCE Catalunya organitzà també un acte en el que vam poder conèixer de primera mà com és la vida d’una persona sordcega. I es va presentar el llibre ‘Ull… Escoltat?’, en el qual els humoristes gràfics, Gallego&Rey, dibuixen la realitat de les persones sordcegues.
terraza.jpg
El trio del pianista cec Ignasi Terraza i la Big Band de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) van unir la seva música en un concert solidari a favor de la Fundació ONCE per a l'Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS), que es va celebrar el passat 14 de juny.

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos