'Dones i Diversitat en l’Audiovisual'

Secciones: T'interessa
dones_i_diversitat.jpg

Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, va assistir el passat 5 de juliol a la XII Jornada de la Mesa  ‘Dones i Diversitat a l’Audiovisual’, que es va celebrar al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L’apertura de l’acte va anar a càrrec de Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, i Carme Figueras, presidenta de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual i consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

La conferència inaugural “Barrionalismos. No es sobre el barrio, sino desde él”, va anar a càrrec de Lucía Mbomío, periodista i escriptora, treballa com a reportera a Aquí la Tierra, de La 1 de TVE, escriu la columna “Barrionalismos” a El País i col·labora en altres mitjans escrits com Pikara, Afroféminas i Ctxt. 

Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, va assistir el passat 5 de juliol a la XII Jornada de la Mesa ‘Dones i Diversitat a l’Audiovisual’, que es va celebrar al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A la Taula rodona: “Dones negres a l’audiovisual: del reflex a l’autorepresentació”, van participar Adeline Flaun, actriu i directora; Sally Fenaux, realitzadora de cinema;
Basha Changuerra, delegada a Catalunya d’Afroféminas; Iolanda Tortajada, professora titular del Departament d’Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili. Hi va moderar  Tania Adam, periodista i productora cultural, Fundadora i editora  de  Radio Africa Magazine.

En el marc d’aquesta jornada es van lliurar els XI Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que reconeix programes, produccions i iniciatives audiovisuals que reflecteixen la diversitat etnocultural en la nostra societat.

L’objectiu de la jornada és reflexionar sobre les accions per fomentar la diversitat a l’audiovisual amb perspectiva de gènere. Assumint que el gènere i la comunicació estan interconnectats i que es construeixen mútuament, la jornada vol visibilitzar tant les aportacions de les dones a la diversitat com les bones pràctiques que estan contribuint al fet que la perspectiva de gènere estigui present en les produccions audiovisuals que fomenten la diversitat cultural.

Les creacions audiovisuals pensades des de la interseccionalitat estableixen un punt de vista que permet evidenciar i transformar les diferents discriminacions que pateixen els col·lectius i que, sovint, se superposen. Així, la reivindicació de la diversitat cultural s’ha de pensar també en clau de gènere, classe o edat i pot contribuir a lluitar contra les desigualtats per raó de sexe, de raça, de discapacitat, de classe, d’orientació sexual o d’edat.

Visor de contenido web (Global)

Compartir :

Publicador de contenidos

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. L
 2. M
 3. M
 4. J
 5. V
 6. S
 7. D
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Eventos del mes
No existen eventos para este mes

Suscripcion

Suscripción

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
Te informamos de que los datos de carácter personal que nos proporciones al rellenar el presente formulario serán tratados por Política privacidad

Publicador de contenidos