Un premi Discapnet de la Fundació ONCE per a l'empresa tecnològica catalana Mass Factory pel desenvolupament de 'App Town Compagnon'

Seccions: T'interessa
premios_discapnet.png

Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles de Fundació ONCE, lliurats dilluns 26 de juny  a Madrid amb la presidència de la reina Letizia, han guardonat en la seva IV edició a 'App & Town Compagnon', una aplicació de l'empresa tecnològica catalana Mass Factory, un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat. Ha obtingut aquest guardó en la categoria C, que reconeix al projecte d'emprenedoria que destaqui per potenciar l'accessibilitat TIC.

'App & Town Compagnon' és un sistema de transport assistit per a persones amb discapacitat, majors, menors i altres col•lectius, que permet fer desplaçaments en transport públic a través d'una aplicació mòbil i una contínua monitorització dels usuaris des de qualsevol lloc i dispositiu.

El jurat dels premis ha destacat, a més, que l'aplicació s'ha desenvolupat seguint les pautes d'accessibilitat del W3C i que permet la planificació de rutes i guiat precís "mitjançant un algoritme propi i innovador".
Mass Factory és una empresa tecnològica catalana, 'spin-off' de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), constituïda amb l'objectiu de crear productes innovadors que aportin valor a la societat. Desenvolupa sistemes basats en aplicacions mòbils amb geolocalització i processament 'en el núvol', amb suport de 'Big Data' i 'Business Intelligence', per al càlcul de rutes, acompanyament, gestió i monitorització d'usuaris, facilitant i optimitzant el seu ús per a persones amb discapacitat cognitiva, sensorial i física, i millorant amb això la seva mobilitat i per tant la seva inclusió social.

A més de 'App & Town Compagnon', de Mass Factory, han resultat guanyadors en la IV edició dels Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles el Centre d'Estudis i Integració en Gestió del Coneixement (CEIEC), de la Universidad Francisco de Vitòria, pel seu videojoc 'DownTown, Aventura al Metro', que ajuda a les persones amb discapacitat intel•lectual a desenvolupar-se en el suburbà, i Samsung Electronics Iberia, per la integració de l'accessibilitat en els seus dispositius.

Els Premis Discapnet a les Tecnologies Accessibles reconeixen les millors iniciatives i accions en el camp de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) aplicades a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com a les empreses, entitats o organitzacions que hagin desenvolupat una tasca continuada en el camp de l'accessibilitat TIC.

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrer

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts