Un conte per a tots

boti_lleida_nens.jpg

El president del Consell territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, participa a Lleida en la presentació d’una història accessible a tota la infància: La cursa de barques.

La literatura ha de poder ser una eina útil en la integració social dels infants amb discapacitat. Sota aquesta premissa neix La cursa de barques, el conte que la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) va presentar  a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida.

El llibre està escrit en català, castellà, anglès i francès, incorpora il·lustracions, pictogrames, transcripció a braille i un dvd amb audio-conte en 4 idiomes i la versió en llengua de signes. D’aquesta manera, la història esdevé accessible per a tothom, trenca barreres i permet que nens i nenes puguin compartir una mateixa lectura i puguin gaudir, conjuntament, de l’experiència literària.

La cursa de barques és fruit del projecte Per fi un conte per a tots que la FEPCCAT va iniciar el 2015 amb la realització del 1r Concurs de Contes i l’edició, llavors, de la història “Jo també vull ser artista” de Joana Pons. En el 2n Concurs de Contes de FEPCCAT el nombre de participants amb i sense discapacitat va augmentar notablement. D’entre tots els relats, el jurat va considerar que el millor era La cursa de barques, escrit per la mestra garrotxina Neus Verdaguer.

El president del consell territorial d’ONCE a Catalunya, Enric Botí, segon per l'esquerra, a la Diputació de Lleida en la presentació del conte.Han participat en l’acte la diputada Rosa Maria Mora, el president del consell territorial d’ONCE a Catalunya, Enric Botí, la presidenta de FEPCCAT, Ma. Mercè Batlle, i la il·lustradora Sonia Alins. Tots han subratllat el valor solidari i inclusiu del projecte, i la necessitat que apareguin més obres com aquesta, accessibles a tots els infants. Després dels parlaments, Neus Verdaguer ha rebut el premi com a guanyadora del 2n Concurs de Contes de la FEPCCAT. Belén Gascón i Marta Serrato, 2n i 3r premi del certamen respectivament, l’han acompanyat. Pere Pàmpols ha dinamitzat la jornada.


Les possibilitats integradores de l’obra han quedat demostrades al llarg de l’acte. Alumnes de Maristes Montserrat i Pràctiques 2 han compartit espai amb els infants i joves de l’Associació AREMI. Al final, tots han escoltat atentament com Neus Verdaguer llegia La cursa de barques, mentre es projectaven les il·lustracions de Sònia Alins i Juanjo Barco. Des de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) s’ha agraït la participació de tots els col·laboradors. 

El projecte Per fi un conte per a tots, i la publicació La cursa de barques tenen com a objectiu la sensibilització sobre la discapacitat i la promoció de la seva plena inclusió social. Per aquest motiu els exemplars es distribuiran majoritàriament entre centres educatius i biblioteques.
 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts