El Parlament de Catalunya, a 5,5 milions de cupons

Seccions: Joc
foto_cupo_parlament.jpg

Dilluns 19 de setembre va tenir lloc, al despatx d’audiències de la presidenta del Parlament de Catalunya, l’acte de presentació del cupó que l’ONCE va dedicar el dissabte 24 de setembre al Parlament de Catalunya, dins de la sèrie dels Parlaments Autonòmics. Cinc milions i mig de cupons van portar la seva imatge per tot l’Estat.

A l’acte van participar Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya; Xavier Grau, delegat territorial; i Enric Botí, president del  Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona i David Bernardo, vicepresident del consell, acompanyats per una venedora de cupons, una persona sordcega i un estudiant cec que van explicar a la Molt Honorable Presidenta què significa per a ells el cupó. Hi van assistir també la presidenta de la comissió d'afers socials i famílies, Magda Casamitjana (JxSí), i els diputats Carmen de Rivera (C's), María Francisca Valle (C's) i Raúl Moreno (PSC).

El president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, va fer entrega d’una rèplica del cupó dedicat al Parlament, a la seva presidenta, Carme Forcadell. Forcadell va destacar la tasca d'inclusió social, laboral i educativa de l'ONCE, amb què contribueix a "millorar la vida de les persones" i a fer-la "més digna", i es va referir al valor "simbòlic i històric" de l'edifici del Parlament, que amb aquest cupó també afegeix un valor social”.

“Avui portem al Parlament el millor que té l’ONCE, el seu cupó. Som a la seu de la sobirania popular fruit de la voluntat dels seus ciutadans. I és gràcies també a la voluntat de la ciutadania i de la seva solidaritat que existeix la nostra Organització i els serveis socials que presta a milers de catalans i catalanes” va assenyalar Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

El Palau del Parlament de Catalunya és un edifici situat al Parc de la Ciutadella a Barcelona, seu del Parlament de Catalunya des del 1932. Obra de Joris Prosper Van Verboom, va ser construït al segle XVIII com a arsenal de la Ciutadella militar de Barcelona. El 1889  va ser reformat com a palau reial per l’Ajuntament de Barcelona i el 1932 aquest el va cedir perquè esdevingués la seu parlamentària catalana.

QUÈ ÉS EL CUPÓ PER A UN ESTUDIANT,  UNA PERSONA SORDCEGA I UNA VENEDORA?

En Jordi Cardús, de  19 anys.  Aquest any ha començat el  Grau Superior d’Integració Social a l’Institut Ribot i Serra de Sabadell. És un dels gairebé 1.200 estudiants cecs o amb deficiència visual que aquest dies tornen a classe i  participen d’una formació inclusiva i normalitzada gràcies als professionals del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE, i del Departament d’Ensenyament. “Gràcies a que vaig poder afiliar-me vaig tenir un mestre itinerant, he tingut els llibres en Braille, ordinadors que xerren, calculadores parlants... “L’ONCE m’ha facilitat totes les adaptacions que jo necessitava per a estudiar”, ha relatat.

L’Antònia Almodóvar, de 44 anys, és una persona sordcega. Una  malaltia, la Retinosi pigmentària Usher 1, li ha provocat la ceguesa.  “A l’ONCE m’han ensenyat a tenir autonomia personal, a caminar amb seguretat per la vida. Utilitzo el bastó vermell i blanc que distingeix i guia les persones sordcegues. Puc  comunicar-me millor gràcies a un intèrpret que tinc quan el sol·licito. A més he après a llegir i ho faig amb ajuda de l’ordinador”.  A l'actualitat, l'ONCE atén prop de 300 persones afiliades amb sordceguesa, que tenen accés a tots els serveis que l'Organització presta als seus membres (educació, suport psicosocial, rehabilitació, tiflotecnologia, etc.) i també a un Programa específic de Sistemes Alternatius de comunicació.

La María de la Sierra López és una dels 3.000 agents venedors de Catalunya dels productes de joc responsable de l’ONCE. Té 45 anys. Abans havia treballat en una editorial, a la Cambra de Comerç de Barcelona i en uns grans magatzems. “El cupó m’ha donat autonomia i independència econòmica. Reparteixo fortuna i la rebo de la solidaritat dels catalans i catalanes que s’apropen cada dia al meu quiosc. L’ONCE no només presta serveis socials a persones cegues com jo, sinó que mitjançant la Fundació ONCE ajuda a un 9% de la població catalana” va explicar, alhora que afegia un prec: “Avui venim a portar al Parlament un trosset d’aquesta solidaritat. Cuidin-la, si us plau”.

5,5 milions de cupons de l'ONCE van portar per tot l'Estat la imatge del Parlament de Catalunya el 24 de setembre.

El cupó de l'ONCE ofereix, els caps de setmana, un premi principal de 300.000 euros i 5.000 euros al mes durant 20 anys consecutius a un sol cupó del número i sèrie premiats en la primera extracció. A més, premis de 2.000 euros al mes durant 10 anys consecutius, als quatre cupons dels números i sèrie premiats en alguna de les extraccions de la segona a la cinquena. 54 premis de 20.000 euros a les cinc xifres del número premiat a la primera extracció. I premis de 400, 200, 30, quatre i dos euros.

Els productes de l’ONCE es comercialitzen pels més de 20.000 agents venedors de l’ONCE. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV), el client pot escollir el número que més li agradi. A més, es poden adquirir a través de la web de jocs de l’ONCE www.juegosonce.es

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts