Yassine Ouhdadi, medalla d’or i plata als Mundials d'atletisme, i Gerard Descarrega, argent, aniran als Jocs Paralímpics de París

La cursa es va decidir amb un emocionant esprint final, en el qual Ouhdadi va superar l'australià Jaryd Clifford, que partia com a favorit.

El passat dilluns, 10 de juliol, l'atleta català amb discapacitat visual, Yassine Ouhdadi, es va penjar la medalla d'or en els 5.000 metres (T13) en el Campionat del Món d'Atletisme Paralímpic de París.

La prova es va desenvolupar a un ritme lent i el grup es va mantenir unit fins que, en els últims 200 metres, Jaryd Clifford va fer un canvi de ritme i es va posar per davant dels seus rivals. Yassine Ouhdadi va respondre i, quan tan sols faltaven 100 metres per acabar la carrera, va superar l'australià per acabar guanyant amb diversos metres d'avantatge.

Aquesta medalla suposa la classificació automàtica per als Jocs Paralímpics de París 2024.

A més d’aquest or, Ouhdadi es va fer amb la medalla de plata en la prova de 1.500 metres, categoria T13, amb una marca de 4’00”92. La cursa es va resoldre en la recta final, quan Ouhdadi va superar a tres rivals amb un espectacular esprint.

Més medallistes catalans

Gerard Descarrega, juntament amb els seu guia José Marvi, van aconseguir la medalla de plata en els 400 metres T11 (cecs totals) amb una marca de 51,18 segons, només 18 centèsimes més tard que el primer classificat, Felipe de Souza Gomes.

El tarragoní va patir un contratemps a la primera ronda classificatòria dels Mundials en lesionar-se el seu guia habitual, Guillermo Rojo. Això el va obligar a buscar un substitut per a les curses següents.

Igual que a Yassine Ouhdadi, aquesta medalla de plata per a Descarrega li assegura una plaça per als Jocs Paralímpics de París 2024.

Nous talents debutants

Ivan Hernández. Debutant en competicions internacionals, va fer marca personal en les semifinals i finals de 400 m T13, obtenint 50,18" en la volta a la pista i un sisè lloc en la final. Donada la seva joventut (nascut el 2004),  té un gran futur en el programa paralímpic, i esperem que el pugui referendar en els pròxims Jocs Paralímpics de París 2024.

Paula Heras. Atleta debutant també en competicions internacionals. Va competir molt bé, estan en les seves marques i va fer un registre enllançament de pes de 9,82 m, quedant finalista i sent vuitena a la final.