‘AccessibleEU’ promourà la implementació de polítiques d’accessibilitat als estats de la UE 

Temàtica: T'interessa
La comissària europea d'Igualtat, Helena Dalli; el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda; Jesús Hernández, director d'Accessibilitat i Innovació de la Fundació ONCE; Immaculada Placencia, experta sènior en Discapacitat i Inclusió de la Direcció General d'Ocupació de la Comissió Europea, i Sachin Dev Pavithran, director executiu Access Board.

La seu del Comitè Econòmic i Social Europeu va servir de marc per a la presentació pública del Centre Europeu d'Accessibilitat (AccessibleEU), que promourà la implementació de les polítiques sobre accessibilitat als estats membres de la Unió Europea.

L'acte, celebrat el passat 4 de juliol, va estar presidit per la comissària europea d'Igualtat, Helena Dalli, i el president del Grup Social ONCE, Miguel Carballeda, que van destacar la rellevància de la creació d''AccessibleEU' com a palanca per a la millora de la qualitat de vida dels més de 80 milions de ciutadans europeus amb discapacitat. 

‘AccessibleEU’ s'ha posat en marxa a través d'un consorci liderat per Fundació ONCE, com a entitat referent en accessibilitat a nivell internacional, la Universitat austríaca Johannes Kepler de Linz, i la Xarxa Europea de Turisme Accessible (ENAT). També formen part del projecte l'Associació Espanyola de Normalització (UNE) i l'Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a Persones amb Discapacitat (EASPD).

Jesús Hernández, director d'Accessibilitat i Innovació de la Fundació ONCE; Immaculada Placencia, experta sènior en Discapacitat i Inclusió de la Direcció General d'Ocupació de la Comissió Europea, i Sachin Dev Pavithran, director executiu Access Board, van ser els encarregats d'exposar tant els objectius del nou centre europeu com del seu homòleg nord-americà. 

Iniciatives emblemàtiques

La creació d''AccessibleEU' és una de les iniciatives emblemàtiques proposades per la Comissió Europea a l'Estratègia per als Drets de les Persones amb Discapacitat 2021-2030. Servirà per augmentar la coherència de les polítiques d’accessibilitat i facilitar l’accés als coneixements pertinents.

'AccessibleEU' reunirà les autoritats nacionals responsables d'implementar i garantir el compliment de les normes d'accessibilitat amb els experts i professionals de tots els àmbits de l'accessibilitat, per compartir bones pràctiques, inspirar el desenvolupament de polítiques tant nacionals com europees i impulsar eines i normes orientades a facilitar la implementació del dret de la Unió Europea.

L'objectiu principal del Centre de Recursos d'Accessibilitat, que no tindrà una seu física, és facilitar l'aplicació pràctica de la legislació de la Unió Europea sobre accessibilitat per millorar la disponibilitat de productes, serveis i infraestructures més accessibles a la UE.

En aquest sentit, es posarà en marxa una biblioteca en línia sobre accessibilitat que inclourà accés directe, a través d'enllaços, a les bases de dades més importants sobre legislació, estàndards, documentació sobre accessibilitat i productes i tecnologies d'assistència, entre d'altres. 

A més, el centre de recursos es proposa crear una comunitat d'experts en accessibilitat, connectar totes les parts interessades en aquesta matèria, crear una finestreta única de coneixement, desenvolupar un programa de formació de professionals i fomentar l'estandardització tècnica i la participació de les persones amb discapacitat en els seus mecanismes.

Finalment, 'Accessibilitat UE' oferirà directrius sobre com implementar polítiques de discapacitat als diferents sectors i vetllarà pel compliment dels diferents estàndards i directrius sobre accessibilitat. Per això, es dissenyarà una metodologia innovadora que permeti a les organitzacions autoavaluar-se en la matèria. 

 

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts