El Grup Social ONCE convoca a Catalunya els ‘Premis Solidaris 2023’ per a reconèixer la superació, la inclusió i l’accessibilitat universal

Foto de fanília amb els premiats dels Solidaris a Catalunya el 2022.


El Grup Social ONCE ha convocat a Catalunya els Premis Solidaris 2023 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes, projectes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector. I en concret, per la labor solidària en el seu entorn, de la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida autònoma

'Propera estació: FUTUR'

Enguany, sota el títol 'Propera estació: FUTUR', ens presenta el Grup Social ONCE com un tren carregat d'històries de superació que sorprenen, emocionen, il·lusionen i fan somriure. És un tren que porta les maletes plenes de força i esperança per afrontar els desafiaments i assolir les metes. Ens apropa al viatge que té com a destinació el futur del Grup Social ONCE.

Premis

S'atorguen cinc categories de premis i, exclusivament, només un premi per categoria.

D'una banda, es reconeixerà el treball a la Institució, Organització, Entitat, ONG que hagi destacat per la seva sensibilitat social durant l'any passat o bé per la llarga trajectòria o dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

També es premiarà el programa, article o projecte de comunicació (Televisió, Ràdio, Premsa i Premsa Digital), que s'hagi significat en ocupar-se de manera destacada d'esdeveniments de transcendència especial en qualsevol matèria d'interès social coincidents amb els valors essencials del Grup Social ONCE i amb la filosofia que impregna l'economia social i els objectius del Tercer Sector. 

Així mateix, es reconeixerà el mèrit d'aquella Persona Física de la Comunitat de Catalunya que destaqui per la seva llarga trajectòria i dedicació solidària a qualsevol dels col·lectius que lluiten per guanyar-se un lloc a la Societat.

Es premiarà també l'Empresa, preferentment de l'àmbit de l'economia social, que hagi contribuït de manera significativa a la promoció i la inclusió laboral d'aquelles persones en risc d'exclusió.

I, finalment, la cinquena de les categories distingeix l'estament de l'Administració Pública, que destaqui per desenvolupar programes i projectes continuats dins dels camps següents: prevenció de la discapacitat, la rehabilitació i la inclusió, l'accessibilitat universal en tots els seus àmbits i la supressió de barreres físiques, de la comunicació i mentals que afavoreixin la igualtat d'oportunitats per a tothom. 

Candidatures

Les candidatures són públiques i obertes, i es poden proposar des del passat 6 de juliol i fins al proper divendres 29 de setembre a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica ctcatalunya@once.es

Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc dimecres 15 de novembre, a l'Auditori ONCE Catalunya.

Jurat

El jurat dels Premis Solidaris Grup Social ONCE 2023 a Catalunya el formen David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya que actuarà com a president del Jurat; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau,  consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i representants de mitjans de comunicació. El seu veredicte serà inapel·lable i els premis no podran quedar deserts.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts