El Grup Social ONCE convoca a Catalunya els ‘Premis Solidaris 2023’ per a reconèixer la superació, la inclusió i l’accessibilitat universal

Foto de fanília amb els premiats dels Solidaris a Catalunya el 2022.


El Grup Social ONCE ha convocat a Catalunya els Premis Solidaris 2023 per tal de reconèixer i premiar aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes, projectes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària coincident amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE i la filosofia que impregna l’Economia Social i els objectius del Tercer Sector. I en concret, per la labor solidària en el seu entorn, de la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització, l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida autònoma

'Propera estació: FUTUR'

Enguany, sota el títol 'Propera estació: FUTUR', ens presenta el Grup Social ONCE com un tren carregat d'històries de superació que sorprenen, emocionen, il·lusionen i fan somriure. És un tren que porta les maletes plenes de força i esperança per afrontar els desafiaments i assolir les metes. Ens apropa al viatge que té com a destinació el futur del Grup Social ONCE.

Premis

S'atorguen cinc categories de premis i, exclusivament, només un premi per categoria.

D'una banda, es reconeixerà el treball a la Institució, Organització, Entitat, ONG que hagi destacat per la seva sensibilitat social durant l'any passat o bé per la llarga trajectòria o dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

També es premiarà el programa, article o projecte de comunicació (Televisió, Ràdio, Premsa i Premsa Digital), que s'hagi significat en ocupar-se de manera destacada d'esdeveniments de transcendència especial en qualsevol matèria d'interès social coincidents amb els valors essencials del Grup Social ONCE i amb la filosofia que impregna l'economia social i els objectius del Tercer Sector. 

Així mateix, es reconeixerà el mèrit d'aquella Persona Física de la Comunitat de Catalunya que destaqui per la seva llarga trajectòria i dedicació solidària a qualsevol dels col·lectius que lluiten per guanyar-se un lloc a la Societat.

Es premiarà també l'Empresa, preferentment de l'àmbit de l'economia social, que hagi contribuït de manera significativa a la promoció i la inclusió laboral d'aquelles persones en risc d'exclusió.

I, finalment, la cinquena de les categories distingeix l'estament de l'Administració Pública, que destaqui per desenvolupar programes i projectes continuats dins dels camps següents: prevenció de la discapacitat, la rehabilitació i la inclusió, l'accessibilitat universal en tots els seus àmbits i la supressió de barreres físiques, de la comunicació i mentals que afavoreixin la igualtat d'oportunitats per a tothom. 

Candidatures

Les candidatures són públiques i obertes, i es poden proposar des del passat 6 de juliol i fins al proper divendres 29 de setembre a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (c/ Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica ctcatalunya@once.es

Els premiats rebran una obra escultòrica que representa la materialització del logotip de SOLIDARIS, en el transcurs d'un acte públic que tindrà lloc dimecres 15 de novembre, a l'Auditori ONCE Catalunya.

Jurat

El jurat dels Premis Solidaris Grup Social ONCE 2023 a Catalunya el formen David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya que actuarà com a president del Jurat; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau,  consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i representants de mitjans de comunicació. El seu veredicte serà inapel·lable i els premis no podran quedar deserts.
 

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Octubre

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya

Publicador de continguts