ONCE Catalunya regala 'Amor, cultura i solidaritat' amb el cupó de Sant Jordi

Imatge d'un dels quioscos de l'ONCE decorat amb una gran rosa de Sant Jordi

Sant Jordi són roses i llibres. És amor i cultura i, per això, l’ONCE ha sumat a la Diada 2023 un punt de solidaritat. Des del dijous 13 d’abril i fins al sorteig del dia 23, que commemorà el Dia del Llibre, l’Organització va obsequiar tots els seus clients amb més de 100.000 punts de llibre amb una rosa encunyada en colors i en paper. D’aquesta manera, el cupó de l’ONCE regalà, tot d’una, ‘Amor, cultura i solidaritat’.

50 quioscos de les principals ciutats catalanes es van decorar amb una gran rosa, un símbol que ens agermana solidàriament. La rosa feia molt de goig. 

Tenia una alçada d'1,5 m. amb una tija de vellut verd, el mateix color que les fulles. I la flor, vermella. Es va elaborar amb goma eva (cautxú), igual que els pètals, i acabada amb un llaç de la senyera.

Les roses dels quioscos es va poder veure a Barcelona i a tots els municipis on hi ha una agència o centre de l’ONCE: Badalona, El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilanova i La Geltrú, Tarragona, Lleida, Reus, Girona, Blanes i Figueres. A més a més,  també es va poder observar a altres localitats com ara: Arenys de Mar, Barberà del Vallès, Igualada, Rubí, Olot, Platja d’Aro, Pineda de Mar, Salou i Viladecans. 

El cupó de Sant Jordi de l’ONCE, de diumenge 23 d’abril,  portà com a llegenda: ‘Llegir ens fa iguals’. “La igualtat, en una societat inclusiva, normalitzada  i accessible, és el somni i la lluita de les persones amb discapacitat. La cultura és un gran camí per apropar-nos a aquesta fita i guanyar un futur millor. Des de l’ONCE Catalunya posem tota la nostra empenta per aconseguir-ho amb ingredients que són invisibles, com l’amor i l’ajuda pels demès, una solidaritat amb el perfum d’il·lusions compartides”, declarà Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. 

Marató de lectura a Tarragona

Un any més, i en el marc de la Diada de Sant Jordi, els afiliats i afiliades de l'ONCE de Tarragona van poder gaudir, el passat 20 d'abril, d'una marató de lectura, passejant i recorrent les ciutats de les seves novel·les preferides. Una marató que els traslladà a ciutats com Londres, Estambul, Marrakech o València, però sense moure's de Tarragona. Hi van llegir i viatjar, entre d'altres, Josep Vilaseca, director de l'ONCE a Tarragona; Rafi Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya i Miguel González,  periodista de Tarragona Ràdio.

Rafi Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya, fent una lectura durant la marató organitzada a Tarragona

...I a Barcelona i Tarragona, contes en relleu i llibres en braille

Diumenge 23 d’abril l’ONCE Catalunya tornà a celebrar amb la ciutadania la Diada de Sant Jordi. Enguany, la nostra Organització feia 26 anys que se sumava amb la seva presència, a la gran festa de llibres i roses de les terres catalanes.

A l’estand de l’ONCE,  a la Rambla núm. 10 de Barcelona, els visitants van poder  trobar revistes, llibres i contes en format braille i daisy (suport sonor encriptat); adaptacions en relleu i material didàctic en general; màquines perkins d’escriptura en braille; alfabets en braille, etc... En definitiva, una  mostra del material accessible que produeix el Servei Bibliogràfic de l’ONCE (SBO), que és el centre on s’elabora i adapta el material formatiu, cultural i d’accés a la informació per els afiliats, tant en braille, sonor o digital, i amb el que es dona suport a les inquietuds culturals i de formació del col·lectiu de persones cegues o amb baixa visió.

Estand del Servei Bibliogràfic de l'ONCE (SBO) a la Rambla de Catalunya.

També es va celebrar a Tarragona, amb un estand a  La Rambla Nova amb una mostra de material accesible, llibres i contes, lupes, antifaços, abecedaris en braille...

Estand de l'ONCE a la Rambla Nova de Tarragona, amb el director, Josep Vilaseca; la sotsdirectora, Arantxa Vallespi; la vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya, Rafi Pérez, membres del Comité d'empresa i afiliats.

A l’actualitat, l’ONCE posa a disposició dels 71.000 afiliats, mitjançat la seva Biblioteca Digital, 72.100 obres en braille o àudio. A més, disposa de 33 Tifloteques més que sumen al voltant de 50.000 obres per poder prestar, de las que més de 6.500 són en català. A la Tifloteca de l’ONCE a Catalunya els afiliats disposen d’obres en Braille en qualitat de préstec. 

Club de lectura amb l'escriptora Elena Peralta

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, la Biblioteca ONCE Catalunya va  comptar amb l'escriptora Elena Peralta com a convidada del Club de lectura. Autora de llarga trajectòria literària i molt compromesa amb la poesia, en aquesta ocasió tots els afiliats i afiliades participants van tenir l'oportunitat de comentar amb ella la seva primera novel·la, Siempre lloré dormida, guanyadora del premi especial Tiflos 2020.

Club de lectura amb l'escriptora Elena Peralta, a la biblioteca de la Delegació de l'ONCE a Catalunya.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts