Robots per a joves cecs

Els joves  van fer una visita a Pal Robotics, una PIME de recerca i desenvolupament, amb un tour per entrar en contacte amb material robòtic i conèixer de primera mà robots humanoides, robots manipuladors, robots socials i robots intralogística.

De l'1 al 3 de març al CRE (Centre de Recursos Educatius) de l'ONCE a Barcelona es va celebrar el II Campus de Tecnologia, adreçat a una vintena d'alumnes que cursen entre 5è d'Educació Primària i 2n d'ESO i en el qual es van abordar diferents tallers i activitats vinculades a la robòtica i a la programació.

El Campus Tecnològic va fer possible conèixer robots accessibles i el seu funcionament per a generar un producte creatiu i original en un taller de robòtica. Així mateix van aprendre a programar en entorns accessibles i jugar amb videojocs accessibles.

“Es realitzaran activitats específiques i amb caràcter inclusiu per a fomentar el treball col·laboratiu, participar de manera autònoma i segura i utilitzar el pensament computacional per a la resolució de problemes”, destacà Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius (CRE) ONCE Barcelona.

Les activitats més destacades van ser:

-Divendres 1 març 15.00 a 18.30 h Taller Bee Bot i Tale-Bot Pro

Un taller on es plantejaven diferents reptes per resoldre amb robots programables per botons com el Bee Bot o l’Escornabot tals com arribar a un objectiu d’un tauler amb diferents obstacles o fer el recorregut amb un mínim d’instruccions possibles.

Un taller per jugar i aprendre els conceptes bàsics de programació i seqüenciació amb el robot Tale-Bot Pro que permet la retroalimentació de veu i la gravació de narracions.

 

Visita a Pal Robotics

El mateix dia que començà el Campus, els joves  van fer una visita a Pal Robotics, una PIME de recerca i desenvolupament, amb un tour per entrar en contacte amb material robòtic i conèixer de primera mà robots humanoides, robots manipuladors, robots socials i robots intralogística. Tanmateix, van tenir  una aproximació a les aplicacions que es duen a terme en l'àmbit de la recerca i en l'àmbit industrial a data d'avui. I van entrar en contacte amb parts, components i equips que desenvolupen a l’empresa.

-Dissabte 2 març 9.00 a 10.45 h. Programació accessible amb Code Jumper.

Van Programar amb Code Jumper un joc inclusiu de programació que permet crear codi connectant blocs físics en els que pots modificar paràmetres de variables i obtenir un programa amb retroalimentació auditiva.

-Dissabte 2 març 11.15 a 13.00 h. Programació amb la placa Micro:bit.

Es van iniciar en la programació per codi amb la placa Micro:bit per crear programes molt senzills i entendre el funcionament d’aquesta placa.

-Dissabte 2 març 15.00 a 19.00 h Videojocs accessibles.

De la mà de Fundació ONCE i l’empresa Ga11y de Videojocs Accessibles, en col·laboració amb Deià l’Escola d’Art i Disseny de Barcelona es van endinsar en el món dels videojocs. Després d’una xerrada sobre accessibilitat i videojocs van tenir l’oportunitat de provar alguns d’aquests videojocs en diferents plataformes i gaudir d’una estona d’oci.

Va ser amb Kike García @kike_mep, tècnic de tecnologies Accessibles a Fundació ONCE, creador i desenvolupador del projecte Ga11y, el projecte de videojocs accessibles de Fundació ONCE. Ga11y és l’acrònim utilitzat per referir-se a Games accessibility, és a dir, Videojocs accessibles.

Diumenge 3 març 09.00 a 10.30 h Plàstica: creació d’un robot.

Taller de creació d’un robot amb elements manipulatius on cada alumne va poder ser creatiu i construir el seu robot. En aquest robot van poder incorporar la programació realitzada amb la placa Micro:bit.  Després es va fer una exposició.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts