ONCE Catalunya busca voluntaris de la il·lusió per millorar la qualitat de vida de les persones cegues
L’ONCE Catalunya busca ampliar el seu número de voluntaris. Actualment, a Catalunya hi ha un total de 406 persones voluntàries que, gràcies a la seva participació, milloren la qualitat de vida de les persones cegues, sordcegues i amb discapacitat visual greu a la comunitat.
“Per a nosaltres, la figura del voluntari mereix tot el reconeixement, la seva tasca és essencial sempre. Són persones que posen el seu cor, el seu temps i el seu esforç per ajudar i contribuir a fer una societat més justa i solidària. Hi són sempre que se les necessita i estenen la seva mà en tasques tan bàsiques com la compra d'aliments, visitar el metge, l'adquisició de fàrmacs o la gestió amb entitats bancàries o administratives”, destaca Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. "Els donem les gràcies per ser-hi i obrim els braços als nous voluntaris i noves voluntàries que ens vulguin acompanyar”.
Voluntaris de la Il·lusió
El Servei de Voluntariat de l’ONCE és una iniciativa social de suport a les persones cegues afiliades a la institució -de totes les edats, més de 10.000 a tot Catalunya, actualment- que, per la seva ceguesa, discapacitat visual greu o sordceguesa, necessiten de l’ajuda solidària d’altres persones per fer activitats quotidianes que permetin la seva inclusió en un món “sense barreres” ple de possibilitats.
Per fer-te voluntari o voluntària cal ser major d’edat, tenir ganes d’ajudar altres persones que necessiten el teu suport i disposar d’una mica de temps lliure. I si tens una discapacitat, trobarem junts oportunitats que s’ajustin a les teves capacitats i habilitats personals.
Els que vulguin col·laborar o tenir més informació sobre Voluntariat ONCE poden fer-ho mitjançant el correu electrònic voluntariadocatalunya@once.es; telefònicament al 93 238 10 24, contactant amb el centre ONCE més proper o a la web www.once.es/Comprometidos/voluntariado.
Una part destacada dels serveis de voluntariat prestats a l'ONCE és l'acompanyament telefònic, tan necessari per pal·liar situacions de solitud no desitjada, un aspecte al qual el Grup Social ONCE dedica una atenció especial. Els voluntaris i voluntàries de l'Organització presten un altre tipus de suports, com l'acompanyament presencial a persones cegues per fer gestions o accedir a llocs desconeguts o poc accessibles, l'ajuda per practicar esport o participar en activitats de lleure o la descàrrega d’apps o ús de tecnologia. Els programes que es desenvolupen des de l’ONCE són: acompanyament, accés a la informació, esportiu, cultural i recreatiu.
Pla de Voluntariat específic
Programa d'acompanyament, per atendre els que no tenen prou grau d'autonomia personal i no disposen de persones per acompanyar-les en tasques quotidianes com visites mèdiques, compres…
Programa accés a la informació, amb què es dona suport a persones amb dificultats d'accés a la informació a través de les eines tecnològiques i/o informàtiques existents. També per llegir cartes i/o altra documentació.
Programa esportiu, per facilitar la promoció esportiva de base, individual o grupal dels afiliats.
Programa cultural-recreatiu, per fer accessible la cultura i el lleure a les persones afiliades, facilitant-ne la participació.
Programa de Difusió-Tutorització, per facilitar a nous voluntaris el coneixement necessari per a aquesta acció.
Programa de Voluntariat Internacional, que estén aquestes iniciatives a persones cegues i amb discapacitat visual greu d’altres països.
Gala Homenatge als Voluntaris ONCE Catalunya
Dissabte 30 de novembre vam viure un acte molt bonic, la Gala d’Homenatge al Voluntariat d’ONCE Catalunya.
Els nostres voluntaris i voluntàries sempre arriben on no pot arribar la persona afiliada. "Tot el que feu és importantíssim, tant per l’ONCE com a Institució, com pels afiliats, perquè molts, sense els voluntaris i les voluntàries, no podrien fer moltes coses. Són l’ajuda per a les persones que no tenen prou autonomia per a desplaçar-se amb seguretat i els acompanyen en transport públic o en cotxe, per tal que puguin fer activitats, ser atesos pels tècnics, sortir a passejar o anar al metge...”, destacà Anaïs Garcia, cap d’Autonomia Personal, Tecnologia i Accessibilitat d’ONCE Catalunya.
A l’acte van participar, Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial i Dolors Luna, Cap del Serveis Socials.
Diego Lorita, adscrit de l’Agència de Blanes, va recollir una placa com a reconeixement i homenatge a la tasca de voluntari, de fa més de vint-i-dos anys, per la seva constància, implicació i serveis a la casa.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31