‘Darrere el silenci: desconstruint l'amor, identificant i prevenint les violències’ per commemorar el ‘Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones’
L’ONCE Catalunya va acollir la Jornada ‘Darrere el silenci: desconstruint l'amor, identificant i prevenint les violències’ per commemorar el "Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones", que se celebra cada 25 de novembre per denunciar la violència que pateixen les dones a tot el món i reclamar polítiques per a la seva detecció i eliminació.
L’acte, a la seu de l’ONCE Catalunya, va comptar amb la participació de María de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; M. Dolors Guiu, agent d’Igualtat de l’ONCE a Catalunya i Alba Garcia, directora de l’Institut Català de les Dones. També, amb l’actuació de l'actriu i comunicadora feminista Pamela Palenciano, amb el monòleg ‘Si és amor, no duele’.
Àngel Ávila, sotsdelegat de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, van lliurar a Alba Garcia, directora de l’Institut Català de les Dones, una imatge del cupó de l'ONCE de dilluns 25 de novembre, dedicat al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Cinc milions de cupons ,amb el lema “Ni una menys”, per conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta realitat.
La violència contra les dones i les nenes
La violència contra les dones i les nenes continua sent una de les violacions dels drets humans més esteses i generalitzades del món. Aquesta violència no entén origen, raça, edat, nivell social, religió o nacionalitat, tampoc de discapacitat. De fet, gairebé el 30% de les dones amb discapacitat que sobreviuen a aquest maltractament, adquireixen la seva discapacitat a conseqüència d'aquest i presenten seqüeles de tota mena. A més a més, el 10% de les víctimes de violència de gènere tenia discapacitat.
Des del Grup Social ONCE s'impulsen múltiples iniciatives orientades a detectar i corregir comportaments, a fomentar oportunitats laborals per a víctimes de qualsevol tipus de violència, i a prioritzar encara més l'atenció quan aquestes tenen discapacitat, ja que ho tenen més difícil.
Cada any s'incorporen al Grup més de 100 dones víctimes de violència de gènere, amb discapacitat i sense, sabedors que una feina es tradueix en palanca de suport per tirar endavant, poder recompondre's emocionalment, ser més autònoma i adquirir independència econòmica. Des de començament d'any, 17 dones en aquesta realitat s'han convertit en venedores de l'ONCE i 80 més són noves treballadores d'Ilunion, totes procedents del programa d'inserció “Dones en mode ON-VG”, liderat per Fundació ONCE.
Contra la violència, igualtat d'oportunitats
L'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats del Grup Social ONCE continua defensant la necessitat de preservar els drets humans de dones i homes, d'atendre de forma prioritària la situació de més vulnerabilitat que provoca la discapacitat, procura explicar internament i externament que la diversitat aporta riquesa i fomenta que es generin les mateixes oportunitats per a totes les persones.
Així mateix, al vigent IV Pla d'Igualtat de l'ONCE, destaca el compromís de continuar avançant en la protecció de les víctimes de violència de gènere, amb millores específiques per a aquestes treballadores: reducció de jornada o reordenació del temps de treball; dret preferent a vacants o canvi de lloc de treball; dret a la suspensió del contracte amb reserva; no justificació de faltes d’assistència o permisos per consulta mèdica i/o psicològica, compareixences judicials o administratives, o acompanyament de fills/es en serveis d’atenció psicològica per aquesta realitat.
El Grup Social ONCE, a les seves diferents àrees, organitza també cada any actes de sensibilització amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, a fi de contribuir a la conscienciació en aquesta matèria. I hi ha programes d'apoderament i inserció laboral de dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere, entre els quals destaca “Dones en mode ON-VG” que, amb més de 50 professionals repartits per tota la geografia, ha ajudat 3.100 dones als darrers quatre anys i impulsat 1.300 contractes, a més de prestar assessorament a diverses emprenedores.
Igualment, es treballa en estudis i documents d'utilitat com a “Ojo al Dato", Visibilitat d'una realitat oculta a través de la dada”, referent europeu sobre Discapacitat i Violència de gènere; el llibre “La Voz del Coraje”, que posa rostre i veu a 14 històries de vida de dones, imatge d'altres milers.
També la campanya “Està a la teva mà”, que facilita la denúncia i atenció a dones amb discapacitat que es puguin trobar en aquesta situació; o la “Guia d'assessorament a empreses per fomentar la inserció laboral de Dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere”, que n'impulsa la contractació. I es col·labora amb diferents entitats com el Ministeri d'Igualtat, la Fundació Integra i la Creu Roja, entre d'altres.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31