L’ONCE celebra la Setmana del Medi Ambient amb 20 milions de cupons

Seccions: Joc
Cartell amb els quatre cupons dedicats a la Setmana del Medi Ambient.


L'ONCE celebrà la Setmana del Medi Ambient amb quatre cupons que es van  sortejar els dies 3, 4, 5 i 6 de juny. Un total de 20 milions de cupons, per conscienciar en la defensa de la natura.

El cupó de dilluns, 3 de juny, que incloïa  la frase 'L'equilibri és possible' es  centrava en la relació equilibrada entre els éssers vius i el seu entorn natural. En un ecosistema en equilibri, els recursos naturals es renoven i els desequilibris ecològics es corregeixen a ells mateixos. Amb aquest cupó, il·lustrat amb la fotografia d'uns ànecs a un riu, l'ONCE va voler destacar que cal tenir cura dels recursos naturals i respectar el medi ambient.

L'ecosistema marí va ser el protagonista del cupó del 4 de juny, il·lustrat amb la fotografia d'una gorgònia, una colònia de pòlips que creixen formant estructures arborescents, que estan disposades perpendicularment als corrents per assegurar oxigen i aliment a tots els membres de la colònia, i és una espècie molt sensible. Es considera que les gorgònies exerceixen al mar el mateix paper que correspon als arbres a la terra. 'La seva salut és la nostra' era la frase que explicava la importància del medi marí.

'Enamorats de la nostra diversitat' va ser  la frase del cupó de dimecres 5 de juny (Dia Internacional del Medi Ambient), il·lustrat amb la imatge d'un trencalòs en ple vol. ‘Gypaetus barbatus’ és el nom científic del trencalòs, au carronyera que s'alimenta de restes òssies. El seu nom deriva de la tècnica que utilitza per alimentar-se, que consisteix a trencar els ossos grans, que no pot empassar, per fraccionar-los en trossos de mida adequada, que són llançats des de l'aire a zones rocoses que anomenem trencadors.

La sèrie es tancà dijous, 6 de juny, amb el cupó dedicat a l''Aigua, tresor natural', per destacar la importància dels rius, aqüífers i fonts d'aigua, element regulador dels ecosistemes terrestres, que manté l'equilibri necessari per a la subsistència animal i vegetal. El cicle hidrològic és de gran importància per als ecosistemes naturals i la regulació del clima. L'aigua és imprescindible per sostenir la biodiversitat, ja que la seva escassetat és sinònim de pèrdua d'espècies i d'ecosistemes. El cupó estava il·lustrat amb una fotografia del riu Sil.

Compromís de l'ONCE amb el medi ambient

L'ONCE, com a empresa compromesa amb el desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient, inclosa la prevenció de la contaminació i la reducció del consum de recursos, ha anat incorporant en la seva gestió, entre d'altres, els principis d'actuació següents: compliment de la normativa en matèria mediambiental, i el desenvolupament i l'aprovació de requisits propis de l'organització per afavorir la cura del medi ambient; minimització dels impactes ambientals generats per l'activitat que realitzem a totes les nostres instal·lacions i emplaçaments; i la sensibilització i conscienciació de tots els actors implicats en l'activitat de l'organització, incloent-hi empleats, afiliats i empreses col·laboradores. 

El Grup Social ONCE treballa des de fa anys a mantenir tota la seva tasca social reduint l'empremta ambiental, desenvolupant accions com la posada en marxa d'un pla de baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle així com un pla de mobilitat sostenible.

A més, un dels últims projectes es diu 'Punts Nets ONCE' , amb la posada en marxa d'una alternativa als tradicionals contenidors: amb la col·laboració de Limo s'han construït deixalleries de disseny personalitzat i amb materials reciclats; a més, són accessibles, inclouen cartelleria en braille i només en la posada en marxa s'han reutilitzat 11.064 kg de plàstic provinents d'electrodomèstics, teclats d'ordinador, coberts de plàstic i calculadores.
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts