Neix IGUALIS, Federació Empresarial d’Associacions d’Iniciativa Social

Seccions: T'interessa
Foto de família dels participants a la presentació i representants de les quatre entitats fundadores.

La seu de Por Talent Digital, el centre formatiu de la Fundació ONCE, va acollir dimarts 18 de juliol la presentació de la Federació Empresarial d'Associacions d'Iniciativa Social (IGUALIS), una organització independent que pretén coordinar totes les entitats que treballen per les persones amb discapacitat des d’un enfocament d’iniciativa social.

Segons es va explicar a la trobada, IGUALIS és una organització empresarial independent, d'àmbit estatal i sense ànim de lucre, constituïda per coordinar, representar, gestionar, fomentar i defensar els interessos socials i empresarials, generals i comuns, dels seus associats.

Aquests associats són ara quatre entitats fundadores: l'Associació Empresarial de Centres Especials d'Ocupació de COCEMFE (Aecemco), l'Associació Empresarial d'Entitats Empleadores i Prestadores de Serveis d'Ocupació, Assistencials i Educatius de Fundació ONCE (Aecemfo), l'Associació Empresarial Convergència per a l'Atenció, Assistència i Suport a Persones amb Discapacitat (Caaad) i l'Associació Empresarial de Centres Especials d'Ocupació d'Iniciativa Social i d'altres Entitats d'Atenció a Persones amb Malaltia Mental (Adecem).

1.515 entitats que aglutinen més de 57.600 treballadors

Aquestes quatre organitzacions representen un total de 1.515 entitats que aglutinen més de 57.600 treballadors. A l'acte de presentació d'IGUALIS van estar representades per José Luis Martínez, president d'Aecemfo, que assumirà la vicepresidència primera de Coordinació de la nova entitat; Ignacio Rodríguez, president d'Aecemco i vicepresident d'Ocupació d'IGUALIS; Pedro Ugarte, president de Caaad i vicepresident de Serveis Socials i Educatius de la nova federació, i Pablo Sánchez, president d'Adecem i vicepresident d'Innovació d'IGUALIS. Josefa Torres serà la secretària general de l’entitat.

Per a tots els treballadors de les organitzacions que s'integren a les entitats que formen IGUALIS, l'agrupació vol ser un interlocutor social reconegut en l’àmbit estatal i autonòmic per dur a terme el diàleg social. Des d'aquesta perspectiva, es vol convertir en un espai de coordinació, establiment de sinergies i cooperació que sempre operi des d'un enfocament d'iniciativa social.

Aquest principi es concreta en accions com la negociació col·lectiva laboral, el plantejament de conflictes col·lectius de treball, el diàleg social i la participació institucional als organismes de les administracions públiques; la promoció de les relacions amb els poders públics i amb altres interlocutors socials per al desenvolupament de la normativa de la política social i d’ocupació del sector de les persones amb discapacitat, i la defensa dels principis de no discriminació, la igualtat d’oportunitats i la plena inclusió social de les persones amb discapacitat, entre d'altres. 

Partícips de les transformacions

Conduït per José Manuel González Huesa, director general de Servimedia, l'esdeveniment va comptar amb la participació de Daniel-Aníbal García, president d'IGUALIS, i Maribel Martínez, directora d'Abay Analistas, que va pronunciar la conferència titulada 'Reptes i oportunitats econòmiques i per l'ocupació a la propera dècada'.

Martínez va analitzar l'actual escenari econòmic, partint del precedent, i va afirmar que està vivint una situació de canvis en diversos nivells que seran encara més profunds i ràpids amb el pas del temps i als quals s'ha d'unir el sector de la discapacitat, lluny de témer ha d’unir-se. "Cal posicionar-se i ser partícips de les transformacions per garantir que les oportunitats de feina arriben també a les persones amb discapacitat", va dir.

En la mateixa línia, García va assegurar que, efectivament, IGUALIS neix per tal que el sector de la discapacitat sigui “partícip” de la transformació en què es veu immersa la societat actual i ajudi amb la seva acció a transformar el món. IGUALIS, va declarar, el lema del qual és 'La força de la unitat', neix, per tant, amb l'objectiu de “no deixar ningú enrere i transformar el món”, després d'un procés llarg de diàleg i treball conjunt. És, segons ell, una mostra de “majoria d'edat” de les entitats de persones amb discapacitat que vol, “d'una manera autònoma i lliure, representar els interessos legítims dels empresaris”.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Juliol

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
 38. 31
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts