Els Carquinyolis endolcen 5,5 milions de cupons de l’ONCE

Seccions: Joc
Foto de família del Cupó dedicat als 'Carquinyolis'

Divendres 24 de maig, va tenir lloc l’acte de presentació del cupó de l’ONCE de diumenge 2 de juny als Carquinyolis, un dels tradicionals dolços de Tarragona, originaris de la Conca de Barberà. La sèrie ‘Un dolç?’ ens apropa a les postres més tradicionals i significatives de la gastronomia.

Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, lliurà a Josep Mª Vidal, alcalde de l’Espluga de Francolí, i a Joan Cobo, pastisser i propietari de la pastisseria Cobo, una imatge emmarcada del cupó. A l’acte, que es va fer a Especialitats Cobo de l’Espluga de Francolí, també hi van assistir un grup de 25 persones cegues, que van elaborar i degustar aquestes postres a un espai de la pastisseria, amb més de 70 anys d’antiguitat. El grup participà abans en un taller que va dirigir el propi Joan Cobo, que va comptar també amb el pare i el fill, tres generacions de pastissers, mestres dels Carquinyolis.

Un grup de 25 persones cegues, van elaborar i degustar aquestes postres a un espai de la pastisseria Cobo.

 

Per aquesta ocasió, el pastisser Joan Cobo va crear un carquinyoli molt especial, el ‘CARQUINYOLONCE’, entorn als 7 kg.

Els Carquinyolis estan fets amb farina de blat, sucre, ametlles marcones senceres amb pell i sal. 

Els pastissers i mebres de la direcció de l'ONCE mostren el 'CARQUINYOLONCE'.



Cinc milions i mig de cupons van portar com a imatge un primer pla d'aquest ric dolç de Tarragona. "Ens omple d’orgull que el cupó de l’ONCE mostri per tot l’Estat la gastronomia de les nostres terres", va dir Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya. “Estem encantats d'endolcir el cupó de l'ONCE amb aquest producte tan deliciós, que és una invitació a gaudir de les excel·lències de les comarques tarragonines”, va concloure. 


La sèrie ‘Un dolç?’ la formen 50 cupons, un per cada província, pertanyents als sorteigs de diumenge. Es desenvolupa en col·laboració amb la Confederació Espanyola d'Empresaris Artesans de Pastisseria (CEEAP), que defensa i representa les necessitats de la pastisseria artesana.  

A Catalunya han format part d’aquesta sèrie monogràfica El Xuixo (Girona), els Panellets (Barcelona), i les Orelletes (Lleida). 
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

  1. dl
  2. dt
  3. dc
  4. dj
  5. dv
  6. ds
  7. dg
  8. 1
  9. 2
  10. 3
  11. 4
  12. 5
  13. 6
  14. 7
  15. 8
  16. 9
  17. 10
  18. 11
  19. 12
  20. 13
  21. 14
  22. 15
  23. 16
  24. 17
  25. 18
  26. 19
  27. 20
  28. 21
  29. 22
  30. 23
  31. 24
  32. 25
  33. 26
  34. 27
  35. 28
  36. 29
  37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts