El Museu Tiflològic mostra com la fotògrafa barcelonina amb discapacitat visual Carme Ollé té una altra forma de concebre la imatge
‘Iguals davant la càmera’ és el títol de la nova exposició del Museu Tiflològic de l'ONCE, que conté 12 obres de sis fotògrafs amb discapacitat visual, afiliats a l'ONCE, una d'elles la barcelonina Carme Ollé. La mostra podrà visitar-se fins l'11 d'octubre al carrer La Corunya, 18 (Madrid), en horari de dimarts a divendres, de 10.00 a 15.00 i de 16.00 a 19.00; dissabtes, de 10.00 a 14.00, tancat diumenges i festius.
Carme Ollé, Victoria Adame, Marcelo Bilevich, José Julio Flores, Víctor Meliveo, i Juan Torre són els sis professionals de la fotografia representats en la col·lecció permanent del Museu Tiflològic.
Ángel Luis Gómez, director de Promoció Sociocultural, Artística i Esportiva de l'ONCE, Fran Maldonado, coordinador del Museu Tiflològic, Carme Ollé, Victoria Adame i Marcelo Bilevich, tres de les persones que exposen la seva obra fotogràfica, i Mireia Rodríguez, tècnica del Museu Tiflològic, van inaugurar l'exposició el passat dimecres 26 de juny.
Carme Ollé mostra ‘Titubeig’, en la qual evoca l'ocàs d'una de les torres bessones de Nova York l’any 2001. El lleuger moviment zigzaguejat del pla evoca el moment de l'enfonsament de l'edifici. Amb ‘Continua Palpitant’ fa referència a un dels actes més solidaris d'una comunitat, com és el cas de la donació d'un cor, perquè aquest continuï palpitant en una altra persona més enllà de la vida de qui realitza la donació.
Ollé va aprendre a casa Sàbat l'art de la fotografia i les tècniques de manipulació fotogràfica. Atrapa fragments de naturalesa amb la seva pròpia mirada i els expressa mitjançant una fotografia que té connotacions pictòriques. Ha participat, juntament amb altres tres fotògrafs europeus cecs o amb discapacitat visual, en el documental ‘Mons invisibles’, emès per Odissea TV. Ha participat en més de 400 exposicions. Forma part del rànquing top1000 BPS photocrowd.
El Museu Tiflològic de l’ONCE
El Museu Tiflològic és accessible a tots els públics, on s'empren, com a canals d'entrada de la informació, el tacte i l'oïda, al costat de la vista. Es va inaugurar el 14 de desembre de 1992 i és un espai concebut perquè els seus visitants puguin veure i tocar les peces, encara que el que realment ho fa original i únic és el fet de ser un museu que neix per decisió dels seus usuaris i dissenyat per aquests a la mesura de les seves necessitats. En ell s'exhibeix el patrimoni cultural de l'ONCE.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30