El cupó encistella amb el Centenari de la Federació Espanyola de Bàsquet

Seccions: Joc
Garbajosa dona una pilota a una jugadora de bàsquet en cadira de rodes.

El Centenari de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va ser el motiu del cupó de l'ONCE del dissabte 29 de juliol. Cinc milions i mig de cupons van difondre aquest aniversari d'alçada.

El president de l'ONCE, Miguel Carballeda, i el de la FEB, Jorge Garbajosa, van presentar, el 6 de juliol, aquest cupó que incloïa el lema “100 anys de bàsquet”. L'ONCE es va unir així als diferents actes que celebraven aquest centenari.

A l'esdeveniment també van assistir els jugadors de bàsquet en cadira de rodes, Ignacio 'Pincho' Ortega i Amadou Diallo, i les jugadores Sara Revuelta i Paola Sindy Ramos,  puntals tots i totes de les seleccions, que van intercanviar algunes cistelles amb el propi Garbajosa, i Enrique Álvarez, president de la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF).

Miguel Carballeda va felicitar la Federació pels recents èxits de la selecció sub'19 al Mundial i al combinat femení a l'Europeu. “Volem desitjar-vos la millor de les sorts a un grup de jugadors que mostren i demostren sempre, al llarg de la història, una cosa que al Grup Social ONCE valorem molt: la unió, l'equip, la suma i la col·laboració”. “El bàsquet -va afegir Carballeda- és un esport d'equip en què, tinguis o no una cadira de rodes, les cistelles ‘puntuen’ el mateix. Per això volem que aquest cupó sumi molts punts al costat de la societat perquè tots tinguem les mateixes oportunitats”.

Abans de lliurar al president de l'ONCE una samarreta commemorativa del centenari de la FEB, Jorge Garbajosa va assenyalar que “ser part del cupó és un gest molt important i simbòlicament preciós. Estem orgullosos d'arribar al centenari, ens sentim molt importants, però et sents petit comparat amb allò que fa l'ONCE per a la societat”, va concloure.

La Federació Espanyola de Bàsquet es creà el 31 de juliol del 1923 a Barcelona, sent el seu primer president Fidel Bricall. Aleshores es denominava 'Federació Espanyola de Basketball'.

Va ser el 1933, 10 anys després de la seva fundació i ja amb una estructura més gran i més assentada com a organització, quan la FEB va posar en marxa el primer Campionat d'Espanya. La seva seu canviava anualment de ciutat, entre Barcelona a Madrid i viceversa, i el 1935 se'n va acordar la instal·lació definitiva a Madrid.

La FEB és la màxima representació del bàsquet a tot l'Estat. En depenen no només totes les seleccions nacionals de totes les categories sinó també les competicions, inclosa la Lliga Endesa, encara que aquesta està des del 1983 organitzada i gestionada per l'Associació de Clubs (ACB). A la seva estructura estan així mateix integrats tots els clubs, jugadors, entrenadors i àrbitres, ja sigui de forma directa o a través de les federacions territorials.
 

RRSS_Compartir

Compartir :

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

Febrer

« »
 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts