Nº 27 FEBRER 2019

Consuelo Baena Gómez, agent venedora dels jocs responsables de l’Organització, és qui va portar la sort a Rubí, des del quiosc ubicat al carrer Sant Cugat, núm. 27. Consuelo va vendre 10 cupons premiats amb 35.000 euros cadascú d’ells. En total, va repartir 350.000 euros.
la_ministra_maria_luisa_carcedo_tras_la_reunion_constitutiva_del_nuevo_consejo_general_de_la_once.jpg
L'ONCE va constituir el passat 17 de gener el seu nou Consell General, sorgit de les XI eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades el passat 4 de desembre. Miguel Carballeda Piñeiro ha estat reelegit president de l'ONCE.
barrerismovalla.jpg
La campaña, que se difundirá a través de las distintas redes sociales, va acompañada de una recogida de firmas a través de la plataforma Change.org para que la palabra ‘barrerismo’ sea reconocida por la Real Academia de la Lengua Española (RAE).
ajadrez_barcelona.jpg
Un grup d'experts escaquistes cecs o amb discapacitat visual greu, de la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC), van assistir del 20 al 24 de gener, a Barcelona, a un curs d'excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem, considerat com un dels millors escaquistes espanyols de tots els temps i campió d'Espanya en 1990.
charla_a_escola_de_el_prat.jpg
Durant dos mesos els alumnes havien treballat la diversitat en els idiomes i quatre alumnes van fer un treball de recerca sobre el sistema de lectoescriptura Braille, que van exposar davant de tothom.
david_vinolas_1.jpg
El Festival comptà amb la presència de prestigioses figures d’important tradició i repercussió internacional del Jazz Llatí o Jazz Cubà. David Viñolas Trio va fer tres concerts amb músics cubans: ell a la bateria; Robertico García, a la trompeta i Omar González, al contrabaix. El primer va ser el 16 de gener al Teatro Bertolt Brecht, sala Tito Junco; el segon el 18 de gener a l’Hotel Melià Habana; i el tercer el 19 de gener a la Pérgola del Pabellón Cuba.
concurs_escolar_2.jpg
Més de 139.000 escolars i 2.300 professors de 1.887 centres educatius de tot el territori estatal participen ja en el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE al crit de “Por mí y por todos mis compañeros”, aportant idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.
lectura_de_un_libro_en_braille.jpg
Amb aquesta decisió es dóna resposta a una llarga i esforçada reclamació de les persones cegues de tot el món, també de l'ONCE, per fixar aquest reconeixement a la data del naixement del creador d'aquest sistema de lectoescriptura, el francès Louis Braille.
cupo_la_galera_tarragona.jpg
Els pobles tarragonins de La Galera i Porrera van protagonitzar el cupons de l’ONCE de dimarts 8 i de dimecres 9 de gener, respectivament , dintre de la sèrie ‘Mi Pueblo’, dedicada a les localitats amb nom singular. Cinc milions i mig de cupons van difondre cadascuna d’aquestes dues localitats per tot l’Estat.
sorteo_de_navidad.jpg
Del segon premi, dotat amb 40.000 euros al cupó, el venedor de Barcelona Eric Villalón va repartir un cupó premiat al quiosc ubicat davant la seu de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, al carrer Sepúlveda.
camino_santiago_1.jpg
Fundación ONCE presentó en Fitur el ‘Camino de Santiago para todos’, un proyecto concebido para mejorar la accesibilidad del denominado Camino Francés, el más visitado por los peregrinos, que incluirá una aplicación móvil con información accesible y fácil de entender, orientada especialmente a las personas con discapacidad visual o intelectual.
roc_boronat_19_jurat_1a_reunio.jpg
Aquesta edició del XXI Concurs Literari Roc Boronat ha comptat amb la tercera participació més alta del total d’obres presentades; han estat 76 títols. A la categoria de narrativa s’han presentat 69 títols, la segona participació més alta en la història dels Premis i a la categoria de prosa, per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, s’han presentat 7 títols.
fundacion_omt.jpg
La carta de intenciones entre Fundación ONCE y la Organización Mundial del Turismo (OMT) contempla la difusión de buenas prácticas y lecciones aprendidas a través de recomendaciones y directrices dirigidas al sector turístico así como el apoyo de iniciativas de inclusión laboral dentro de la OMT.
convenio_lleida.jpg
Fundación ONCE i la Universitat de Lleida van signar el passat 28 de gener un conveni marc de col·laboració per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, i Isabel Martínez Lozano, comissionada per la Universitat, Joventut i plans especials de Fundació ONCE, van ser els encarregats de subscriure aquest acord en un acte celebrat al rectorat de la universitat. L'acte també va comptar amb la presència del director d'ONCE a Lleida, Marcelino Cid.
clara_pardo_y_alberto_duran_con_una_imagen_enmarcada_del_cupon_de_la_once_dedicado_al_60_aniversario_de_manos_unidas.jpg
El cupón de la ONCE del domingo, 10 de febrero, se dedica al 60 aniversario de Manos Unidas. Cinco millones y medio de cupones divulgarán la labor que desarrolla esta ONG. Alberto Durán, vicepresidente de la ONCE,entregó a Clara Pardo, presidenta de Manos Unidas, una lámina enmarcada de este cupón.
cupon_san_valentin_ceros.jpg
A los 35.000 euros por cupón más La Paga se añaden tarjetas regalo ‘Rusticae clásica’, a través de la web www.cuponespecial.es
idiomas.jpg
Las becas cubren estancias en países de la UE cuya lengua oficial sea el inglés, francés o alemán y podrán disfrutarse entre febrero y septiembre de 2019. Los interesados pueden presentar sus solicitudes del 1 de febrero al 31 de agosto de 2019.
Bajo el concepto “Hoteles con todos incluidos”, la campaña tiene como objetivo reivindicar que la cadena hotelera de ILUNION, la marca de las empresas del Grupo Social ONCE, es un proyecto único en el mundo que basa su modelo de negocio en la inclusión de personas con discapacidad y en la búsqueda de un mundo no excluyente.
foto_visita_comisaria_europea_thyssen.jpg
La ‘Casa Inteligente, Accesible y Sostenible’ de Fundación ONCE ha sido seleccionada entre las 65 buenas prácticas y 11 políticas de todo el mundo que se expondrán en la Conferencia Internacional Zero Project, que tendrá lugar entre los próximos 20 y 22 de febrero en Viena. Demuestra a constructores y diseñadores de interior que la accesibilidad universal y el diseño para todas las personas no están reñidos con las últimas tendencias.
JuegosONCE, el web oficial de jocs de loteria de l'ONCE, que acaba de celebrar el seu desè aniversari, ha aconseguit una xifra rècord de vendes des de dispositius mòbils, amb més del 60% de totes les vendes realitzades des d'ells.
cupon_guay_movil_perro.jpg
L'ONCE dedicà una sèrie de quatre cupons a difondre els beneficis que les noves tecnologies ofereixen a les persones amb discapacitat en la seva vida diària i demostrar com l'accessibilitat és possible i necessària perquè ajuda a la inclusió en l'educació, l'ocupació, l'oci i mil àmbits de la vida quotidiana. Un total de 22 milions de cupons van portar aquestes eines accessibles, els dies 28, 29, 30 i 31 de gener, sota el títol 'Noves Tecnologies: cap a un món accessible'.
miguel_falomir_izquierda_y_miguel_arballeda_posan_con_uno_d_elos_cupones_de_la_serie_dedicada_al_bicentenario_del_museo_del_prado.jpg
’12 meses, 12 obras maestras’ es el título de la serie de cupones que la ONCE dedica al Bicentenario de Museo del Prado. Un total de 71.500.000 cupones, los 12 de la serie y uno más dedicado al día exacto del aniversario, difundirán una muestra de los tesoros de la pinacoteca. La serie de cupones fue presentada por Miguel Carballeda, presidente del Grupo Social ONCE y Miguel Falomir, director del Museo del Prado.
foto_nova_direccio_once_catalunya_ok.jpg
En l'acte de presentació, Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va mostrar la seva satisfacció pel treball realitzat per l'Organització durant els últims quatre anys i va assegurar que aborden el nou mandat sorgit de les urnes amb la il·lusió de complir els compromisos que conté el programa de govern aprovat pel nou Consell General de l’ONCE. La nova direcció está formada per: Enric Botí, nou delegat territorial; Àngel Ávila, nou sotsdelegat territorial; Manel Eiximeno, ratificat com a director del Centre de Recursos Educatius (CRE); David Bernardo, nou president del Consell Territorial; Rafaela Pérez, vicepresidenta 1ª del Consell Territorial i María de la Sierra López, vicepresidenta 2ª del Consell Territorial.

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts